polaganje vinilnih oblog - spalnica
Obnova | Gradnja doma Vse za dom

Polaganje vinilnih talnih oblog – spalnica

Polaganje vinilnih talnih oblog – spalnica

Pri prenovi spalnice sva naletela na veliko težavo. Saj sva iskala najugodnejšo rešitev, kako bi izravnala tla v spalnici s kuhinjo in jih obenem še dodatno izolirala.

Saj je blok star 110 let in je bilo po tleh položeno le leseno dno ter zgoraj star parket. Zato je bilo treba poiskati pravo in ugodno rešitev.

Že v prejšnjih prispevkih sem omenila, da sva se za obnovo in zamenjavo talnih oblog obrnila na Boruta iz podjetja Parketarstvo Klasika. In tudi tokrat nama je pomagal z odličnimi idejami, kako bi lahko odlično prenovila spalnico in jo obenem še dodatno izolirala.

Za začetek je položil ekstrudirani polistirien (stirodur plošče) 2 cm za izolacijo nato pa še osb plošče 2,5 cm. Po njih je položil še tanek vinil na klip.

Vse skupaj je položil kar na prejšnji parket, saj smo tako dodatno pridobili višino in obenem prihranili veliko časa, ki bi ga izgubili z odstranjevanjem starih talnih oblog.

Tako smo dvignili tla in jih uskladili z višino tal v kuhinji obenem smo še odlično dodatno izolirali tla v spalnici. Pred vsemi temi koraki smo že prebelili vse stene. Kar priporočam tudi vam pred menjavo vseh talnih oblog.

In tako smo rešili več težav naenkrat in še zelo hitro prenovili tla v spalnici. Najboljše pri tem je, da bom zdaj lahko imela tudi robotski sesalnik, ki bo brez težav prehajal iz ene sobe v drugo.

Za vinilne plošče sva se odločila, ker naj bi bile zelo vzdržljive, kakovostne, preproste za čiščenje in primerne za vrsto let uporabe. Obe sobi (spalnica in kuhinja) sta bili položeni v enem dnevu, saj sta Borut in moj tast vse naredila sama. Drugi dan je Borut prišel le še položit zaključne talne letve.

Vsi menijo, da so tla v spalnici zdaj videti odlično in s čimer se lahko zagotovo strinjava. Saj smo skupaj izbrali odlično rešitev za dodatno izolacijo tal, odličen videz sobe ter tudi cenovno najbolj ugodno rešitev. Borut nama je bil tudi pri tem v ogromno pomoč.

Spodaj lahko vidite fotografije pred, med in po prenovi – polaganja vinilnih talnih oblog v spalnici. Več prispevkov na temo njegovega dela v najinem stanovanju najdete v povezavi.

Parketarstvo Klasika priporočava vsem, ki iščete kakovostnega in zanesljivega parketarja. Borut vam lahko tudi svetuje pri izbiri in uredi naročilo vinilnih ali drugih talnih oblog.

Ukvarja se s polaganjem talnih oblog in s sanacijo parketov. Njegove dosedanje reference si lahko ogledate tudi na njegovi spletni strani.

Vse dodatne informacije lahko dobite tudi na telefonski številki 041- 748-495 ali mu pošljite povpraševanje.

Zanima me vaše mnenje glede vinilnih talnih oblog v spalnici ter izravnave spalnice s kuhinjo?

Saj verjamem, da sem vam pomagala pri rešitvi težave, kako izravnati tla v svojem domu. In vam odgovorila na vprašanje, ali se je pametno odločiti za vinilne talne obloge.

Mogoče ti bo všeč tudi ...