Polaganje ploščic - tuš
Obnova | Gradnja doma Vse za dom

Polaganje ploščic – tuš

Polaganje ploščic – tuš 

Obnova tuša je bila najina prva želja in tudi odločitev pri prenovi stanovanja, saj je bilo nujno potrebno zamenjati celoten vodovod in vse odtoke ter povečati prostor za tuš.

Saj je bil prejšnji tuš v obupnem stanju (prva slika spodaj) bil je čisto premajhen, ploščice so bile že zelo poškodovane in tudi voda je že zelo slabo tekla in zato je bila popolna obnova tuša edina rešitev.

Celotna obnova stanovanja je bila kljub najinem izjemnem varčevanju vseeno precej draga. Saj je blok star 110 let in je bilo treba obnoviti čisto vse v stanovanju. Prispevki na to temo še sledijo …

Zato sva se odločila, da bova položila iste ploščice v tušu in tudi v wc-ju, saj so preproste za čiščenje in cenovno ugodne.

Najprej smo odstranili vse stare ploščice ter celoten omet vse do zidakov. In zamenjali celoten vodovod ter odtoke. Nato smo na novo ometali vse stene v tušu in jih obenem tudi zravnali. Kasneje je bilo treba še položiti nove stenske ploščice ter jih zafugirati.

Takoj sva vedela, da nama bo pri tem najbolje svetoval in pomagal Borut. Saj je v najinem stanovanju naredil že ogromno drugih del. Najprej se je lotil polaganje ploščic v tušu, potem še v wc-ju.

Položil je vse stenske ploščice v tušu ter še zafugiral fuge s fugirno maso temno modre barve. Saj v tej barvi ni tako hitro vidna umazanija poleg tega so še odlično videti fuge skupaj z barvo ploščic.

Ploščice sva kupila v trgovini Merkur po zelo ugodni ceni 6,99 € za M2. Kupila sva jih v temno in svetlomodri barvi za kombiniranje.

Spodaj lahko vidite fotografije pred, med in po prenovi tuša.

Midva sva nad novim tušem navdušena. Saj je točno takšen, kot sva si ga vedno želela ter obenem še zelo prostoren. Borut je upošteval vse najine želje in je delo odlično opravil.

 

Ostale prispevke na temo njegovega dela v najinem stanovanju lahko najdete v povezavi.

Kakšne se vam zdijo najine nove ploščice in tuš?

Mogoče ti bo všeč tudi ...