Plavi horizonti plaža
Oddih Počitnice | Potovanja

Plavi horizonti – Plaža – Črna gora

Plavi horizonti – Plaža – Črna gora

Tokrat pišem o temi, ki ste jo napeto pričakovali in me o njej spraševali. O prvi izmed dveh nam najlepših plaž – o plaži Plavi horizonti.

Plažo Plavi horizonti sva odkrila po naključju pred tremi leti, ko sva bila prvič na dopustu v Črni gori. Saj je Rajko predlagal, naj greva pogledat, če je v bližini ceste do Tivata morda, kakšna res lepa plaža.

In tako sva prišla prvič prišla do zapornic, saj je bilo najprej potrebno plačati parkirnino 3 €/dan pa sploh nisva vedela, na kakšno plažo bova prišla. Vseeno sva tvegala in plačala parkirnino, saj sva si rekla, da bova že potrpela tiste 3 € ali nama plaža slučajno ne bo všeč.

Ampak takoj, ko sva prišla na parkirišče so bili tam parkirani sami luksuzni avtomobili. Zato sva si rekla, da če tudi premožnejši turisti hodijo tja, bo plaža zagotovo dovolj dobra tudi za naju.

In ko sva prišla do plaže je bil zraven odličen lokal z ogromno teraso, kamor sva hodila kasneje tudi vsak dan na kosilo. Plaža Plavi horizonti nama je bila takoj všeč, saj je bila peščena in nasploh čudovita.

Bila je tudi zelo čista v primerjavi z ostalimi plažami. In tudi v tistem času še ni bilo veliko turistov in gneče.

Zato sva prvi dan najela tudi ležalnika in senčnik. Saj nisva iz avta prinesla ničesar s seboj, ker nisva vedela, ali nama bo plaža sploh všeč. Sicer so bili prvi dan res ogromni valovi, zato si komaj plaval v morju, ampak v to plažo sva se vseeno takoj zaljubila.

In prav zato sva kasneje vsak dan najinega dopusta zjutraj raziskovala druge kraje, saj je bil zjutraj pogosto dež. Po kosilu sva vsak dan prišla na plažo Plavi horizonti.

Ker je plaža precej velika in ker se plitva voda razteza še daleč po morju, tudi v morju ni pretirane gneče. Res je tudi, da sva bila vsakič na plaži Plavi horizonti, ko se je sezona šele začela.

Na plaži sicer ni sence razen malce stran pred lokalom, kjer je veliko dreves. In zato naju je drugi dan dopusta zelo opeklo, saj sva zaspala na plaži. Tako, da sva si še isti dan kupila marelo, ki jo uporabljamo še zdaj. In jo lahko vidite v prejšnjem prispevku in tudi našo poletno rezidenco na plaži.

Kupila sva jo sicer v kitajski trgovini v Tivatu, vendar je odlična in je še zdaj, kot nova pa je bila z nami na dopustu že vsaj 8 x. No, zdaj imamo s seboj na plaži še ogromno drugih stvari, ki jih najdete v prispevku o seznamu prtljage.

Kot sem že omenila smo vsak dan s seboj na plažo vzeli voziček, ki nam ga je posodila moja sestra. Ter šotor, ki sva ga kupila v trgovini Lidl dve leti nazaj in pončo za Glorio.

Na plažo vedno vzameva tudi ležalke, brisače, igrače za Glorio in hladilno torbo s prigrizki, HIPP sadne žepke, vodo, sokove, twistshake stekleničko. Zadnje čase je Gloria tudi čudežno zelo navdušena nad napolitankami.
Plavi horizont plaža izberi modro družina Plavi horizont plaža izberi modro družinaHladilne torbe sem pred leti prejela v eni izmed trgovin v Ljubljani ob nakupu piva. In lahko rečem, da odlično ohranjajo pijačo in prigrizke hladne. Vedno imamo s seboj tudi sončno kremo iz Mullerja.

Letos nam jo je na dopustu zmanjkalo in zato smo kupili eno v njihovi drogeriji, ki žal ni bila tako dobra. Sama sem predvsem za obraz uporabljala tudi maslo Butters, ki pomaga tudi pri lepšem tenu kože. Plavi horizont plažaParkirnina po treh letih še vedno ostaja ista in stane 3 €/dan vendar resnično menim, da se izplača dati tistih nekaj evrov na dan za čudovito plažo. Poleg tega pa tako še malce omilijo gnečo na plaži Plavi horizonti.

Opazila sem tudi, da so zdaj zapornice tudi za pešce tako, da predvidevam, da morajo zdaj tudi oni plačati za vstop. Videla sem tudi, da so nekatere turiste pripeljali z avtobusom.

Sicer je plaža Plavi horizonti od mesta Tivat oddaljena približno 20 min vožnje ali 13 km. 🙂

Tudi na letošnjem dopustu smo tako bili vsak dan na plaži Plavi horizonti. In sploh vam ne morem povedati, kako zelo je Gloria uživala že prvi dan, ko smo prišli na plažo.

Sploh, ker še nikoli do zdaj nismo bili skupaj na peščeni plaži. Imela je oblečene tudi zelo udobne in čudovite hlačke, ki jih je zanjo izdelala BarbkaPlavi horizont plaža izberi modro družinaVedno na dopustu do zdaj smo imeli le prodnate plaže. Zato se je Gloria takoj, ko smo prišli na plažo naprej vrgla na kolena v mivko in ko je videla, da jo nič ne boli se je začela padati po mivki kot vreča krompirja.

In še pogled iz šotora. 🙂Plavi horizont plaža Bila je res neustavljiva in presrečna zaradi mivke. Tudi vsak dan se je z velikim veseljem igrala z mivko in ustvarjala različne oblike. Midva sva bila tokrat nad mivko malce manj navdušena, saj je bila vsepovsod.

In še bazenček se nam je zadnji dan uničil in moramo zdaj za naslednji dopust kupiti novega. Plavi horizont - plažaMivka je bila sicer vsepovsod v šotoru, na blazinah, v avtu … Tudi, ko smo prišli domov, smo vse oprali še enkrat in vse posesali. Saj je bilo že v avtu ogromno mivke. Tako, da se sedaj resnično ne moreva odločiti, ali so nama bolj všeč prodnate ali peščene plaže.

Predvsem smo bili skoraj vse dni na plaži Plavi horizonti čim bližje morju, da je bila mivka še malce mokra, saj je bila sicer precej vroča. 😉Plavi horizont plaža Za otroke so za neomejeno zabavo definitivno najboljše peščene plaže. 🙂

Ob plaži Plavi horizonti je tudi lokal, ki sem ga omenila zgoraj, kjer najdete odlične jedi. Nama je bil predvsem zelo všeč hamburger, saj stane 3 € vanj  si lahko nadevaš prelive in dodatke po želji. Obenem je tudi zelo okusen.

Tudi pice so odlične in stanejo 7 €, manjše 4,50 €. Morda bi lahko bile le malce večje, imate pa sicer na meniju še veliko drugih jedi. Predvsem je odlično pri tem lokalu tudi to, da ima res ogromno teraso in hitro postrežbo.

Cene pijače so prav tako dokaj ugodne, saj stane veliko točeno pivo 2,20 €. Ob plaži lahko kupiš tudi sladoled v kepicah, ki pa ni preveč okusen.

Pred tremi leti, ko se je začela sezona, si lahko tam kupil tudi sladoled v lučkah, ki stane isto vsepovsod, če ga kupiš v trgovini ali kje drugje, so cene enake.

Sama sem drugače še posebej navdušena nad peščenimi plažami, saj tam vedno najdem čudovite majhne školjke. Tokrat sta mi pri iskanju školjk pomagala tudi Gloria in Rajko. 😉

Seveda so mi še vedno zelo zabavni tudi napisi v mivki, ki kasneje izginejo. Letos je Gloria žal vse brisala že med mojim ustvarjanjem. Plavi horizont plaža

Malce pa sem slabe volje, saj se zopet na fotografijah ne opazi, kako čudovita plaža je Plavi horizonti. Zagotovo si zasluži naziv, da je ena izmed najlepših plaž v Črni gori. 😉

Na spodnjih fotografijah lahko vidite tudi peš poti, ki vodijo na vsaki strani plaže še do kamnitih plaž. Nekatere fotografije so iz letošnjega dopusta, nekatere izpred treh let nazaj. Vse so posnete z mobilnim telefonom in so zato slabše kakovosti.Plavi horizont plaža Plavi horizont plaža Plavi horizont plaža Plavi horizont plaža Plavi horizont plaža Plavi horizont plaža Plavi horizont plaža Plavi horizont plaža Plavi horizont plaža Plavi horizont plaža Plavi horizont plaža Plavi horizont plaža Kakšna se zdi vam plaža Plavi horizonti? 😉

Mogoče ti bo všeč tudi ...