Piškoti v kozarcu
Kulinarika Sladice

Piškoti v kozarcu

Piškoti v kozarcu

Ta vikend sem se odločila, da se malce sprostim s pripravo preproste sladice. Po drugi strani pa sem pričakovala tudi, da bodo na obisk prišli prijatelji. Najprej sem razmišljala, da bi spekla puhasto jogurtovo pecivo s pudingom, recept zanj najdete tukaj.

Vendar sem kmalu ugotovila, da nisem vseh sestavin za peko. Po drugi strani sem v pečici že pekla kosilo – piščanca s štirimi siri, recept zanj objavim v kratkem. Zato bi morala, kar nekaj časa čakati preden bi lahko spekla še sladico.

In tako sem šla malce brskat v hladilnik, saj sem bila pri starših doma in nisem vedela, kaj sploh imata na zalogi. Našla sem mascarpone sir in tako sem se odločila, da bom rajši pripravila tiramisu v kozarčku, recept zanj najdete tukaj.

Ampak zopet sem ugotovila, da tudi za ta recept nimam vseh sestavin. Zato sem se odločila, da naredim malce drugačno verzijo tiramisuja s sestavinami, ki sem jih imela pri roki. In tako je nastal nov recept za sladico piškoti v kozarcu.

Uporabila sem piškote iz trgovine Lidl imenujejo se spiced biscuits (cimetovi) po navadi so v prodaji za božične praznike ponekod tudi čez celo leto. Vendar lahko seveda uporabite tudi katere koli druge piškote. Sama sem imela ravno te piškote pri roki.Piskoti v kozarcu

Recept za piškote v kozarčku je neverjetno preprost, zanj lahko preprosto uporabite katere koli piškote želite.

Sestavine:

  • 750 g mascarpone sira
  • 6 žlic sladkorja v prahu (oziroma po okusu)
  • 3 x vanili sladkor
  • Piškoti spiced biscuits ali po želji so lahko tudi kateri drugi piškoti

Preliv:

  • 1 dl ruma (oziroma po želji) lahko tudi brez ruma, vendar v tem primeru dodajte isto količino mleka (1 dl)
  • 2 dl mleka

Postopek priprave:

V posodi zmešamo skupaj mascarpone sir, sladkor v prahu in vanili sladkor.

V drugem kozarčku zmešamo rum in mleko za preliv.

Piškote zdrobimo po želji lahko pustimo tudi, da ostanejo nekateri piškoti celi.

Nato le še pripravimo kozarčke in najprej na dno položimo le piškote ter jih prelijemo z dvema žlicama mešanice ruma ter mleka ali le mleko. Nato dodamo mešanico mascarpone sira in ostalih sestavin.

Ter zopet ponovimo postopek (piškoti, preliv,  mascarpone sir – mešanica). Postopek lahko ponovimo večkrat odvisno od velikost kozarcev.

Nato sladico po vrhu okrasimo le še s piškoti ali posipom po želji.

Sladico piškoti v kozarcu lahko pripravite kadarkoli dobite nepričakovane obiske in nimate časa za pripravo drugih sladic ali če se le želite posladkati. 😉

Dober tek!

Več receptov za sladice najdete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...