Piščanec s štirimi siri
Kulinarika Preprosti recepti

Piščanec s štirimi siri

Piščanec s štirimi siri

Že prejšnjo soboto sem hotela za kosilo pripraviti piščanca s štirimi siri, vendar sem pozabila kupiti sir za posip, ki ga vsi obožujemo.

Zato sem se ta vikend lotila priprave te zelo preproste jedi. Tudi drugače veliko rajši pripravljam jedi iz piščanca, kot pa iz svinjine. Saj sem mi zdi piščanec boljšega okusa in bolj zdrav.

O tem na kaj vse pazim pri nakupu piščanca ter kakšna cena se mi zdi primerna za kg pa prispevek najdete tukaj.

Piščančje meso zato po navadi pripravljam na tisoč in en način. V pečici, v ponvi, v omakah, na žaru itd.

Vendar sem se tokrat odločila, da vam predstavim recept za piščanca s štirimi siri.

Sestavine:

  • 1 kg piščančjega mesa

Preliv:

Posip: 

  • 500 g sira

Postopek priprave: 

Najprej v posodi zmešamo mešanico Maggi za piščanca s štirimi siri ter 500 ml smetane za stepanje. Mešamo, dokler ne dobimo preliva brez grudic. Piščančje meso narežemo na trakce in ga položimo na dno steklenega pekača.

Nato čez piščančje meso prelijemo preliv in po vrhu posujemo še nariban sir. Sama pogosto uporabim sir edamec, vi lahko uporabite sir po želji. Le sir gauda je po navadi bolj masten. Nato pekač le še pokrijete s steklenim pokrovom in pečete približno 60 min na 180 stopinj.

Kdaj je dovolj pečeno lahko opazimo, ko sir postane lepe zlato rjave barve. Težko ocenim točen čas peke, saj se pečice razlikujejo. Pri mojih starših doma je na primer pečica že zelo stara tako, da moram čas peke vsakič podaljšati za vsaj 30 min.

Ampak v vsakem primeru 15 min pred koncem peke odstranimo steklen pokrov, da se na siru naredi še odlična skorjica. Sama sem v soboto na to žal pozabila, vendar je bil piščanec s štirimi siri vseeno odličen. Saj se drugače pogosto vsi zagrebemo za slastno skorjico iz sira.

Jed je zelo preprosta za pripravo obenem tudi zelo okusna tako, da jo lahko pripravite kadarkoli.

Zraven lahko postrežete krompirček ali solato.

Dober tek!

Več receptov za preproste jedi najdete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...