Pica sredi avgusta
Gostilne | Restavracije Kulinarika

Pica sredi avgusta?

Pica sredi avgusta?

Konec avgusta letos smo odšli na dopust na otok Pag v Metajno. In imeli smo se res odlično resnično smo se sprostili in si napolnili baterije za naslednje mesece. Kje smo bivali in kakšna je bila ponudba vam zaupam v naslednjih prispevkih.

Drugi dan dopusta smo se odločili, da gremo na kosilo v bližnjo restavracijo napoti s plaže proti apartmaju. In zunaj pred restavracijo je seveda stala tabla z njihovo ponudbo in na njej so bile pice in vse ostalo.

Ko sva želela naročiti pico sva dobila odgovor, da ne pečejo več pic, ker je čez dva tedna konec sezone.

Seveda sva takoj vprašala, zakaj potem na tabli piše, da je pica v dnevni ponudbi in kmalu za tem so tablo že umaknili. Vsi gosti smo se čudili temu, saj nisva bila edina tam, ki sva želela naročiti pico.

Na koncu sva naročila ocvrte kamalare, ki so bili odlični, vendar se še zdaj, ko se spomniva besed natakarja smejiva njihovi logiki o turizmu. Sploh, ker si lahko kaj takega sploh privoščijo, ko je še ogromno turistov in umaknejo najbolj preprosto jed iz jedilnika.

Drugo dejstvo je tudi, da se v tistem tednu ni dalo niti sladoleda več dobiti na vseh stojnicah. Saj so jih polovico že zaprli, ni bilo tudi nobenih koncertov več.

Turistov je bilo v tem času še res veliko, saj so trajekti morali voziti na vsake pol ure, da so lahko pripeljali vse turiste na otok Pag. Vendar so domači preprosto zapirali eno gostilno za drugo.

Včasih imam občutek, da so restavracije na Hrvaškem odprte le od začetka julija do sredine avgusta. Čeprav imajo čez celo leto in tudi še pozimi ogromno turistov.

Več prispevkov na to temo si lahko preberete v povezavi.

Zanima me vaše mnenje? Se vam je že kdaj zgodilo kaj podobnega?

Mogoče ti bo všeč tudi ...