Pica košarice
Nekaj dni nazaj sem se lotila peke pica košaric, saj sem želela porabiti nekaj izdelkov iz hladilnika. Ko sem že omenila vsaj enkrat tedensko pregledam hladilnik ter porabim vsa živila, ki bi se v kratkem pokvarila. Prispevek najdete tukaj.
Tokrat sem morala porabiti jajca, salamo, kislo smetano ter sir in zato sem se odločila preizkusiti preprost recept za pica košarice. Seveda vi lahko dodate tudi svoje sestavine za pica košarice po okusu in željah.
Sestavine – pica košarice:
- 4 manjša jajca
- 3 žlice kisle smetane
- 2 jogurtova lončka naribanega sira
- 1 jogurtov lonček naribane salame
- Paprika v prahu
- Origano (po želji in okusu)
- Polovica jušne kocke
- Prepražena čebula (po želji in okusu)
- Slanina (po želji in okusu)
Postopek priprave – pica košarice:
Jajca ubijemo v posodo in jih zmešamo skupaj s kislo smetano. Maso pripravimo tako, da je popolnoma gladka brez grudic in nato dodamo še začimbe po okusu (paprika v prahu, polovica jušne kocke, origano).
Medtem narežemo slanino ter jo malce prepražimo v ponvi. Kasneje narežemo še čebulo in jo rahlo prepražimo. Čebulo in slanino ohladimo ter ju nato dodamo prej pripravljeni mešanici.
Čisto na koncu dodamo še nariban sir in salamo ter rahlo premešamo. Nato maso za pica košarice počasi nadevamo v pekač za maffine. In pečemo približno 40 min na 180 stopinj.
Sama pogosto preverim, če so že pečene pica košarice z zobotrebcem, ko se masa več ne prime na zobotrebec oziroma ko postanejo lepe zlato rjave barve.
Predlagam, da jih takoj, ko so pečeni stresete iz pekača ter počakate, da se ohladijo preden jih postrežete.
Vmešana jajca s kislo smetano
Želela sem vam zaupati še en odličen in preprost recept za vmešana jajca s kislo smetano. Pogosto imam težave, ko si pripravljam jajca na oko, saj nato nočem pojesti beljaka, ker mi ni všeč njegov okus.
Zato sem se en dan odločila, da bom začela pripravljati vmešana jajca s kislo smetano. Saj je recept zanje zelo preprost obenem so vmešana jajca odličnega okusa.
Sestavine – vmešana jajca s kislo smetano:
- 3 manjša jajca
- Polovica lončka kisle smetane
- Origano (po želji in okusu)
- Polovica jušne kocke (po želji in okusu)
- Paprika v prahu
- Nariban sir (po želji in okusu)
Postopek priprave:
Najprej vmešamo jajca s kislo smetano in pazimo, da je masa brez grudic, nato dodamo še začimbe po okusu. Sama vedno dodam origano, papriko v prahu ter polovico jušne kocke.
Maso še enkrat dobro premešamo. Zadnjič sem masi dodala še nariban sir, saj ga obožujem in ga zato preizkušam v vseh jedeh.
Maso nato zlijemo v ponev in pustimo, da se spodaj še malce zapeče, kot omleta. Nato jo z leseno kuhalnico počasi ˝razrežemo˝ in jajca pečemo, dokler ne izhlapi vsa voda od kisle smetane.
Sama pogosto vmešana jajca serviram skupaj s kislo smetano, saj jih tako lažje pojem obenem so še bolj sončna. Obožuje jih tudi Gloria ter tudi ostali družinski člani.
Verjamem, da boste tudi vi navdušeni nad receptom za pica košarice ter nad receptom za vmešana jajca s kislo smetano.
Dober tek!