Peti mesec-Malčkov-dnevnik-Izberi-modro-družina
Otroci | starši Vse za otroke

Peti mesec – Malčkov dnevnik

Peti mesec – Malčkov dnevnik

Peti mesec – Lucija še vedno preživi ogromno časa v mojem naročju. Še posebej, če moram iti kam po opravkih ali v trgovino, saj je zelo navezana name in tudi zato hoče biti pri vseh drugih v naročju, če mene ni doma.

Občasno želi biti v naročju tudi Sofija in se crkljati, vendar se to zgodi res redko v primerjavi z Lucijo, ki jo moram včasih s seboj odnesti še v kopalnico.

Sofija ima še vedno večkrat grozne izpade joka in še vedno ne vem, kaj je vzrok – morda trma ali bolečine, resnično nimam pojma. Vem le, da jo v tistem trenutku komaj potolažim, saj ne pomaga ne nošenje ne mleko ne kaj drugega.

Peti mesec-Malčkov-dnevnik-Izberi-modro-družina

Trenutno ima zelo naporno fazo, ko joka tudi po eno uro in včasih je sploh ne morem umiriti in zato si želim le, da bi bila ta faza čim prej mimo.

Obe tudi bolj slabo spita zaradi rasti zob in občutek imam, da se jima trenutno preveč dogaja čez dan, čeprav se trudim, da imamo vsak dan enako rutino tudi ob koncih tedna. Rutina je za vse tri zelo pomembna, saj so sicer zelo nemirne.

Lucija je včasih ponoči budna tudi po dve do tri ure in noče zaspati, čeprav ni lačna. Sumim, da je morda težava, da ji rastejo zobje ali kaj drugega, včasih se mi zdi, da ji je preprosto dolgčas – meni pa se sredi noči poleg nje meša.

Dejansko se že nekaj mesecev nisem naspala, saj me celo noč vse tri zbujajo. Na srečo za Sofijo in Glorio skoraj vedno poskrbi Rajko, jaz pa medtem dojim Lucijo, vendar sem še vedno neizmerno utrujena, saj zelo težko zaspim nazaj.

Končno so tudi vse tri zdrave in držim pesti, da bo tako ostalo čim dlje, saj nočem več doživeti preteklih tednov, ko smo bile bolne vse štiri hkrati.

Peti mesec-Malčkov-dnevnik-Izberi-modro-družina

V tem mesecu sta obe začeli tudi precej govoriti Lucija namreč pove že veliko smiselnih besed. Sofija večinoma še vse pokaže s prstom in mrmra kaj želi obenem je spregovori tudi že kar nekaj besed, saj se z obema čez dan veliko pogovarjam in zato veliko besed ponovita za menoj.

Peti mesec-Malčkov-dnevnik-Izberi-modro-družina

Velike težave imava v zadnjih mesecih tudi z Glorio in njenimi izpadi trme, saj pravi, da noče spati sama v sobi in da potrebuje luč, da je ni strah ipd. Neverjetno težko jo tudi spraviva spat, saj noče zaspati, ker spi dopoldne v vrtcu in ker ima vedno pred spanjem milijon izgovorov (lačna, žejna, mora na wc – standardne težave staršev, čeprav pri starih starših zaspi v trenutku in vedno že pred osmo uro zvečer).

Včasih imam občutek, da se mi bo zmešalo, saj imam z njo veliko več dela kot z dvojčicama.

Preprosto včasih nimam več idej, kaj naj naredim, da bi bolj ubogala in da bi šla prej spat ter da ne bi nagajala sestricam. Poskusila sem že z igrico z žetoni za pridnost (nagrade – izlet z družino, predstava, dodatna pravljica …).

Vendar nič od tega ne pomaga za daljši čas – morda bomo morali poskusiti še s čarobnim stolom za razmišljanje, da bo na njem lahko premislila o stvareh, ki jih ne sme početi.

Peti mesec-Malčkov-dnevnik-Izberi-modro-družina

Kako je pri vas potekal peti mesec malčkovega dnevnika? Kako ste spali v tem mesecu? Imate kdaj težave s starejšimi bratci in sestricami od malčkov in njihovo trmo?

Vse malčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.