Pecivo z zdrobom
Kulinarika Sladice

Pecivo z zdrobom

Pecivo z zdrobom

Ta vikend je moj ati praznoval rojstni dan in zato sem seveda zanj spekla tudi torto. Recept zanjo vam zaupam kmalu. Poleg tega sem se odločila, da spečem še zelo okusno pecivo z zdrobom, ki ga nisem pekla že kar nekaj časa. Čeprav ga obožujem in sem zato komaj čakala, da ga spet spečem.

Sestavine – pecivo z zdrobom:

  • 2 jogurtova lončka sladkorja v prahu
  • 2 jogurtova lončka mletih orehov
  • 2 jogurtova lončka pšeničnega zdroba
  • 1 jogurtov lonček olja (repičnega)
  • 1 jogurtov lonček mleka
  • 1 pecilni prašek
  • 2 vanili sladkorja
  • 2 jajci
  • 10 večjih naribanih jabolk
  • Rozine (po želji in po okusu)

Preliv – pecivo z zdrobom:

  • 1 margarina
  • 250 g čokolade v prahu ali jedilne čokolade

Ali

  • 2 kisli smetani
  • Sladkor v prahu
  • Rum (po okusu in po želji)

Ali

  • Stopljena nutela

Posip:

  • Kokos v prahu (po želji in po okusu)

Ali

  • Mleti orehi

Postopek priprave – pecivo z zdrobom:

Vse sestavine sladkor v prahu, pšenični zdrob, mlete orehe, olje, mleko, pecilni prašek, vanili sladkor in jajca zmešamo v posodi. Po želji dodamo še rozine, namočene v rum.

Tej masi primešamo še naribana jabolka ter vse skupaj stresemo v pomaščen pekač in pečemo pri 180 stopinjah približno 45 minut.

Če je pecivo z zdrobom pečeno, lahko preverimo tudi z zobotrebcem. Lahko uporabite tudi polovične sestavine odvisno od tega, kako velik pekač uporabljate.

Ko je pecivo z zdrobom pečeno ter se ohladi, ga še prelijemo s prelivom in po želji posujemo s kokosom v prahu. To pecivo je zelo mehko in sočno obenem je tudi preprosto za pripravo.

Sama sem tokrat za preliv uporabila kislo smetano, sladkor v prahu in malce ruma. In tako je bilo pecivo še veliko bolj sočno in okusno. Lahko rečem, da je bilo pecivo s prelivom kisle smetane še boljše kot z jedilno čokolado. S tem so se strinjali tudi gostje, saj skoraj ne bi uspela fotografirati peciva. 🙂

Dober tek!Pecivo z zdrobom

Več receptov za okusne in preproste sladice najdete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...