Otroška iskrenost
Otroci | starši Vse za otroke

Otroška iskrenost

Otroška iskrenost

Lahko bi rekli, da otroška iskrenost ne pozna mej in resnično bi se morali tudi odrasli zgledovati po njih. Preprosto, ker otroci še ne znajo lagati in vse povedo iskreno tudi, če morda koga s tem užalijo.

Včasih sploh ne morem verjeti kakšne besede pridejo iz Glorijinih ust. Pogosto se ji nasmejim od srca, saj so iskrene besede resnično najlepše.

Pride tudi dan, ko sem zaradi njenih besed jezna nanjo, saj drugje sliši določene slabe besede, ki jih potem uporabi tudi doma ali v vrtcu. Vem tudi to, da otrok ne moremo vedno zaviti v vato in jih imeti le doma, da bi to preprečili.

Ravno zadnjič je začela govoriti ˝grd/a si˝, kar me je res spravilo v slabo voljo, saj sploh ne vem, kje je slišala to besedo. Še huje je bilo, ker je to besedo vsakič uporabila, ko se je kdo razjezil nanjo, saj je bil zanjo dejanski pomen besede ˝grd˝, da je nekdo jezen.

Midva se poleg nje vedno trudiva, da govoriva lepo in brez različnih kletvic ter slabih besed. Vem, da se bo tudi tega naučila drugje, vendar ne želim, da takšne slabe navade dobi doma, saj skoraj nihče poleg nje ne razmišlja, kaj sploh govori in tudi midva se včasih spozabiva.

Ona je že kot mala gobica, ki vpija vse podatke in vse besede, ki jih sliši. Zato se vsaj doma potrudim, da jo naučim drugačnih pomenov določenih besed in pogosto tako pozabi na slabe besede.

Na splošno sem včasih znova navdušena nad njeno iskrenostjo. Sicer ji moram pogosto postaviti milijon vprašanj, da izvem karkoli o tem, kaj so počeli v vrtcu, vendar mi tako pove skoraj čisto vse. Tudi, če je bila pridna ali ne. 😉

Še posebej so zanimivi njeni izrazi na obrazu in njene besede, ko nekaj naredi narobe ali ko nekdo zboli in nam ona razloži kaj se je zgodilo. Ter seveda njen klic, ko želi kaj od mene ˝mamicaaaaa˝.

Pred njo tudi ne moremo ničesar skriti, saj ona točno ve kje je kaj shranjeno doma ali avtu. Ima preprosto izjemen spomin in si zapomni tudi to, kje je šest mesecev nazaj izgubila zobno ščetko.

Do solz nas je nasmejala tudi ob koncu tedna, ko smo bili na družinskem kosilu v gostilni. Vsi smo po odličnem kosilu naročili še sladico za Glorio sva odločila, da bo lahko sladico jedla pri nama, saj pogosto sploh ne je sladic.

Vendar je bila zelo jezna, ker le ona ni dobila sladice in je začela govoriti ˝to ni smešno˝. Pri tem je bila popolnoma resna mi pa smo se zaradi njenih izjav in izraza na obrazu nasmejali do solz – ona je seveda dobila tudi svojo sladico. 😉 Prav zato je otroška iskrenost čudovita.

Večkrat si zato zaželim, da bi bili tudi odrasli tako iskreni kot otroci. Sama sem bila vedno iskrena do svojih prijateljev. Pred drugimi sem pogosto rajši skrivala svoje mnenje, saj sem drugače naletela na jezo, če sem komu povedala iskreno mnenje.

Tudi v svojih zapisih zato vedno izrazim le svoje iskreno mnenje, čeprav je pogosto tudi slabo in kritično. Tudi sama si želim, da bi še kdo iskreno povedal, ali mu na primer nekje na dopustu kaj ni bilo všeč in zakaj.

Ali, da bi ljudje povedali, s katerimi gostilnami imajo dobre ali slabe izkušnje ter katere izdelke predlagajo ali odsvetujejo za nakup. Tako žal nihče ne prebere mnenja na različnih spletnih straneh ali v skupinah, saj vsak razmišlja le o tem, da je vsaka objava ali komentar le reklama.

Na moji spletni strani je bila do zdaj le ena plačana objava, v kateri sem poudarila le svoje iskreno mnenje in tudi zapisala, da je šlo za sodelovanje. Tega sem bom držala tudi v prihodnje.

Zanima me vaše mnenje ali obstaja otroška iskrenost tudi pri odraslih? Poznate veliko iskrenih ljudi? 🙂

Preberite si tudi zapis – otroci in gospodinjska opravila, ki ga najdete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...