Osmi mesec - Malčkov-dnevnik-Izberi-modro-družina
Otroci | starši Vse za otroke

Osmi mesec – Malčkov dnevnik

Osmi mesec – Malčkov dnevnik

Osmi mesec – malčkov dnevnik Lucija je v tem času osvojila že veliko novih besed, kot so stran (pojdi stran), kipki (ribji repki), tam je (pokaže, kje je kaj), mijav (muca), hov-hov (kuža), ga-ga (račka), mu (kravica), torta.

Veliko stvari tudi že pokaže kaj želi na primer, ko se želi dojiti me skoraj sleče ali me odpelje do postelje in mi pokaže, da se moram usesti in jo vzeti v naročje ali mi prinese stekleničko, da vanjo natočim mleko.

Sofija je veliko manj zgovorna in veliko več (ogromno) joka zato večino stvari pokaže z jokom ali pa te odpelje do nečesa, kar želi. Za veliko stvari preprosto pokaže s prstom kaj želi in zraven godrnja.

Večkrat obe skupaj na sprehodu lajata na pse ali mukata kravicam. Obe znata čudovito pozdraviti – dan ali pomahati in zaklicati – pa pa.

Pogosto se ena do druge vedeta kot pes in mačka in zato je večkrat doma le jok. Občasno skupaj napadeta še Glorio, če ju ne uboga.

Imata tudi dneve, ko se imata neizmerno radi in se objameta in si dajeta poljubčke ali nama. Takšni dnevi so gotovo najlepši in vredni spominov. Včasih se držita za roke v avtu ali v vozičku, spet drugič se skoraj zadušita med seboj.

Osmi mesec - Malčkov dnevnik - Izberi modro družina

Pridejo dnevi, ko sploh ne opaziš, da je Sofija v stanovanju, saj se lahko zaigra sama za več ur in pridejo dnevi, ko le joka in je ne smeš niti pogledati.

Pogosto je tako, da želi imeti vse igrače ali vso hrano, saj sicer joka do onemoglosti. Lucija se žal še ne zna zaigrati sama in pogosto le išče nekoga za objem in crkljanje ali mene, da se lahko doji.

Ker v zadnjih mesecih hodim v trgovino le na 3 – 4 tedne sta še bolj navezani name, saj sem z njima vsak dan v tednu 24 ur na dan.

Ko sem bila zadnjič v trgovini sem jima končno prinesla sadne HiPP-ise, saj zdaj žal nimamo vsak teden svežega sadja in ker sadne žepke preprosto obožujeta.

Nad njimi sta seveda bili navdušeni in z njimi sta se igrali še cel teden in jih nosili naokrog. Tako, da sta imeli zaposlitev za celoten teden no razen, ko se je Sofija spet odločila, da želi imeti čisto vse.

V tem mesecu sta imeli cepljenje, ki smo ga zaradi epidemije prestavili za dva meseca. Celoten pregled pred cepljenjem je bil zame zelo naporen in stresen, saj je mami z Lucijo čakala v avtu, jaz pa sem bila medtem s Sofijo na pregledu.

Nato sem prišla še po Lucijo in vse skupaj ponovila tako, da je vse skupaj trajalo skoraj eno uro. Pregled je bil zame še posebej naporen, ker sem morala imeti masko, v kateri sem se kar dušila, in ker zaradi joka po cepljenju Sofije sploh nisem slišala pediatrije, kaj mi je govorila.

Kasneje sem vse skupaj ponovila še z Lucijo, ki seveda ni pustila, da bi izmerili njeno višino, niti se ni hotela tehtati – tipična ženska. Tako, da je bila že na začetku pregleda povsem objokana, ker jo je bilo strah mask in tega, da bi jo pustila tam.

Zanjo je bilo cepljenje precej boleče in obe sta prvič jokali med cepljenjem, saj ju je tako zelo zabolel vbod. Celoten teden sta slabo spali, drugače je bilo vse dobro, redno sem jima tudi menjala kamilične obkladke prve dni.

Zdaj sem vesela le, da imata naslednje cepljenje šele pred vstopom v šolo.

V mesecu marcu sva z Glorio želeli praznovati rojstni dan v družinskem krogu, vendar nama je epidemija prekrižala načrte in zato je bila Gloria zelo žalostna.

Skoraj vsak teden karantene me je spraševala, če bo lahko kmalu videla ostale družinske člane in če bomo lahko skupaj praznovali.

Osmi mesec - Malčkov dnevnik - Izberi modro družina

Zato sva se z Rajkom odločila, da bomo vsi trije praznovali skupaj, ko bo konec epidemije in ko bo imel rojstni dan. Gloria je bila nad to idejo navdušena, vendar je menila, da bo tokrat stara že šest let, ker je vse skupaj tako dolgo trajalo.

Osmi mesec - Malčkov dnevnik - Izberi modro družina

Praznovali smo le v ožjem družinskem krogu, kot smo sprva načrtovali le, da smo tokrat lahko praznovali, kar zunaj na terasi, ker je bilo lepo sončno vreme.

Sama sem spekla tri torte za nas in zanje sem potrebovala skoraj cel dan, saj še vedno prisegam na to, da so domače torte najboljše in narejene iz srca in res so bile.

Torte sem spekla po receptu, ki ga najdeš tukaj. Okrasila sem jih po navdihu, Glorii pa sem obljubila torto samoroga in nad njo je bila resnično navdušena, čeprav ni ravno uspela po mojih željah.

Osmi mesec - Malčkov dnevnik - Izberi modro družina

Kako je pri vas potekal osmi mesec malčkovega dnevnika? Ste morali kdaj prestaviti cepljenje? So se vaši malčki v tem času naučili že veliko besed? Starši dvojčkov – se vaši malčki znajo sami zamotiti?

Vse malčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.