Oddih Počitnice | Potovanja

Oddih otok Rab

Oddih otok Rab

Četudi vsak dan pišem blog prispevke pride dan, ko sem preprosto brez idej za pisanje. In kljub temu, kako močno se trudim začeti pisati preprosto, ne gre.

Zato sem se danes odločila, da se malce sprostim in napišem blog prispevek o najinem oddihu na otoku Rab. Saj že močno pogrešam pomlad in poletje ter predvsem oddih in sproščanje na morju.
Oddih otok Rab Sama namreč ne obožujem ravno zime, snega in mraza. Tudi nisem ljubiteljica smučanja zaradi različnih razlogov, ampak o tem kdaj drugič. Rajko in Gloria pa na snegu zelo uživata, zato se vedno zelo veselita snega.

Kljub temu vsi že komaj čakamo poletje in z Rajkom že razmišljava tudi o našem naslednjem dopustu. Nisva se še odločila kam, se bomo odpravili letos, vendar bi z vami rada delila najino mnenje o oddihu na otoku Rab.

Na otoku Rab sva bila na počitnicah leta 2013 poleti in verjetno se je od takrat spremenilo že veliko stvari. Ampak še vseeno je še vedno Rab čudovit in predvsem odličen otok za počitnice za vse družine/pare, saj ima ogromno čudovitih peščenih plaž, primernih tudi za majhne otroke.

Midva sva bivala v hotelu Sahara/Rab v Loparju, kjer je velik kompleks različnih hotelov s skupno restavracijo. V bližini vseh hotelov najdete čudovite peščene plaže. Tam sva bila na oddihu en teden, in sicer na začetku julija tako, da takrat niti še ni bilo veliko turistov in gneče.Oddih otok Rab Ves teden sva imela čudovito sončno vreme in bilo je tudi že zelo toplo. Ter odlične temperature za plavanje.

Pred hoteli najdete tudi največjo plažo Lopar, vendar sva midva hodila na plažo, ki je bila na drugi strani zaliva. Malce naprej od plaže Lopar, kjer je tudi marina. In kjer je bilo manj turistov ter veliko več sence za poležavanje ter sproščanje.

Za hotel Sahara/Rab lahko rečem, da je zelo lepo urejen in prijeten za bivanje ter je tudi najbližje plaži od vseh hotelov v celotnem kompleksu. Tudi hrana v skupni restavraciji je bila odlična – samopostrežna.

Poleg tega je v ceni vključena tudi pijača pri večerji. Odlično je tudi to, da je za otroke bivanje brezplačno.Oddih - otok RabPri večerji imajo na voljo veliko izbiro menijev za odrasle in otroke. Na terasi restavracije je med sezono vsak dan tudi živa glasba.

Ker zelo rada raziskujeva različne kraje sva v tistem tednu obiskala vsa večja mesta na otoku Rab. Bila sva v prekrasnem Banjolu, kjer sva jedla najboljše lignje na svetu ter božanski sladoled. Tam nama je bilo tako zelo všeč, da sva se čez nekaj dni spet vrnila na ogled in kosilo.Lastnik restavracije je iz Slovenije tako, da se je z nama pogovarjal v slovenščini in tudi nekateri natakarji. In verjemite, da je v tej restavraciji bilo vedno polno ljudi tako, da si komaj dobil prosto mizo.

Torej, če boste na počitnicah na otoku Rab vam definitivno priporočam obisk restavracije Plaža – Bistro.Pri njih tudi najamete apartmaje. Več o tem si lahko preberite na povezavi.

Obiskala sva tudi mesto Rab, ki je čudovito. Vse skozi tik ob morju so speljane odlične sprehajalne poti, ki vodijo od Banjola do Raba. Obiskala sva tudi druga mesta, vendar sva se takoj strinjala, da so najlepša mesta na otoku Rabu – Lopar, Banjol, Rab in Barbat.

Za vse, ki še razmišljate o tem ali bi se odpravili na oddih na otok Rab si le oglejte spodnjo galerijo (na dveh straneh) iz najinega oddiha. Kjer boste lahko videli, kako čudovit je otok Rab in kaj vse sva si tam ogledala.Oddih otok Rab Če tudi vi že razmišljate o oddihu na otoku Rab je dobro, da kmalu rezervirate hotele ali apartmaje. Ker so pogosto že zelo kmalu zasedeni in tudi cene se hitro zvišajo. V kratkem bom za vas pripravila najugodnejše ponudbe za bivanje na otoku Rab. Tako, da sledite mojim prispevkom.

Menim, da je najbolj ugodno bivanje v hotelih predvsem za družine z majhnimi otroki, saj je bivanje in prehrana za otroke brezplačna. Poleg tega imate v bližini hotelov tudi čudovite plaže in ogromno sprehajalnih poti.

Lahko rečem le, da je otok Rab res raj za vse družine in pare. Poleg tega je tudi kar blizu Slovenije tako, da prihranite tudi pri gorivu in imate vseeno lahko čudovit dopust in prekrasne plaže.

« of 2 »

Kakšne izkušnje imate z dopustom na otoku Rab?

Mogoče ti bo všeč tudi ...