Obletnice - Izberi modro - družina
Blog

Obletnice

Obletnice

Nekaj dni nazaj sem pregledovala stare fotografije in razmišljala, o tem kakšne obletnice sva do sedaj že praznovala z Rajkom in kaj vse sva že doživela skupaj – maturantski ples, rojstvo Glorie, obletnice, poroke, krste, rojstne dneve, zaroke, praznike … Obletnice - Izberi modro - družinaSaj sva skupaj že osem let in ravno danes imava obletnico in v času osmih let je najina zveza doživela, kar nekaj vzponov in tudi kar nekaj prepirov. Zagotovo ne moreva trditi, da sva popoln par, vendar najina zveza funkcionira zdaj veliko bolje kot pred leti.

Predvsem se je spremenilo to, da si zdaj vzameva več časa za sebe ter se vedno pogovoriva tudi o vseh težavah.

Prej sva se večkrat sprla, vendar sva hitro pozabila na prepire. Najin najdaljši prepir je trajal dva dni, saj sva sicer pogosto pozabila, zakaj sva se sploh sporekla. Prepiri kaj bova jedla so tudi pri nama stalnica, saj se nikoli ne moreva odločiti, kaj bi jedla oziroma ali bi šla morda kam jest.

Večkrat opazim, da imava zdaj tudi iste zamisli in ideje, ko se dogovarjala glede različnih stvari -tudi glede vzgoje Glorie, dopustov in podobno. Menim, da če si s partnerjem dlje časa, ti počasi postanejo všeč tudi iste stvari kot njemu.

Res je, da se še vedno prepirava glede morja, saj imava vsakič isto težavo. Rajko tako kot jaz obožuje morje, vendar vsakič zakomplicira zaradi tisoč in ene stvari. Ko pa sva enkrat na morju je popolnoma vesel, jaz mu takrat lahko rečem le, zakaj mora vedno tako ˝jamrati˝ prej, če potem tako zelo uživa vsakič na morju.

Ravno zato se vedno trudim varčevati na vseh področjih, da lahko prihranim dovolj denarja za morje. Ter da si vsaj enkrat letno lahko privoščimo oddih na morju in se končno malce sprostiva od vsakdanjih težav. Obletnice - Izberi modro - družina Te zanima kako sva se z Rajkom sploh spoznala in kje? Rajka sem prvič videla v gostilni, kjer je nekaj let delala moja sestra jaz pa sem ji večkrat pomagala pri strežbi ali pri pospravljanju. In seveda me on sploh ni opazil več mesecev sama pa sem bila vedno presrečna, ko sem ga videla.

Nato sva se srečala enkrat na bovlingu, ko je moja prijateljica praznovala rojstni dan in ker sem tudi že sama nekaj spila, sem rekla prijateljici, naj mu pove, da mi je všeč in ona je to seveda res naredila. Zato bi se takrat najrajši od sramu ugreznila v zemljo in le hitro odšla domov, saj sem po mesecih, ko me sploh ni opazil preprosto obupala nad njim. Kot on pravi me je takrat dejansko prvič v življenju sploh opazil.

Kljub sramoti, ki sem si jo naredila sem si zelo želela dobiti njegov sms za rojstni dan, ki sem ga praznovala le nekaj dni kasneje in čudežno sem res dobila njegov čudovit, a predvsem zelo smešen sms za rojstni dan. Kje je sploh dobil mojo številko, mi nikoli ni hotel povedati.

Tako se je začelo najino skrivno dopisovanje po smsih, povabila sem ga tudi na svoj 18. rojstni dan, ki sem ga praznovala dva tedna po začetku najinega dopisovanja.

Na moje veliko začudenje je res prišel in mi za darilo prinesel prikupnega plišastega zajčka ter čokolado Bajadero. Ampak, ker je že prej nekaj spil, saj je prišel direktno iz avto showa mu nisem pustila, da se pelje še domov.

Zato je moral spati spodaj v naši hiši na kavču, medtem ko je stara ura nad njim zazvonila na vsako polno uro in na vsake pol ure.

Res se mi je bilo kar težko, ker je bil tako neprespan zjutraj obenem pa je že takrat takoj srečal in spoznal še moje starše. In čeprav ni mogel nič spati, je počakal, da sem zjutraj prišla dol in se nato poslovil ter odšel domov.

Kasneje sva se še dva tedna dopisovala po cele dneve in se na koncu odločila, da se naskrivaj dobiva na pijači. Dogovorila sva se še, da kasneje odide z menoj na rojstni dan od prijateljice.

Čeprav me je tisti dan nenormalno bolela glava nisem hotela zamuditi najine pijače, saj sem tudi kasneje pozabila na migreno ob dolgem pogovoru z njim. Naslednji dan, ko smo bili v diskoteki ter smo praznovali rojstni dan od prijateljice, sva postala par. 😉

Zadnjih nekaj let živiva skupaj, že prej pa sva bila vsak dan preživela skupaj. Vendar je on prej živel v stanovanju jaz pa doma pri starših, saj sem takrat še hodila v srednjo šolo. Ob koncih tedna sva bila pogosto pri njem doma, saj sva večkrat odšla na avto showe ter na rojstne dneve ali druge zabave.Obletnice - Izberi modro - družina Verjamem, da je pred nama še veliko uspešnih skupnih let in da se bodo pojavljale tudi ovire, kot so se tudi že zdaj, vendar verjamem, da jih bova skupaj prebrodila. Mislim, da je v zvezi najbolj pomemben pogovor, če tudi to včasih pomeni hud prepir, saj si le tako lahko iskren do drugega.

V tem prispevku sem hotela pisati tudi o tem koliko različnih praznikov letno bi morali praznovati ter zapravljati denar. Vendar je najin dogovor, da se na vsak praznik le spomniva morda z malenkostjo ali da si takrat morda privoščiva večerjo v najini najljubši gostilni.

Nikoli si nisva kupovala dragih daril, niti za rojstne dneve ne in tudi nisem bila jezna nanj, če mi kdaj ni prinesel darila ali rož, saj se mi je to zdelo kot potrata denarja. Sploh, če bi denar zapravljala za vsak praznik posebej.

Obletnice - Izberi modro - družina

Vedno sva se zato za mesečno obletnico odpravila v kino ali na večerjo, no tja bi šla verjetno tudi, če ne bi imela obletnice, saj sva si vedno enkrat mesečno privoščila dan le za naju.

Včasih uporabiva tudi vsakdanje nakupe in si rečeva, da so to darila za različne praznike na primer sladoled ali čokolada – vsak izgovor za sladkarije je dober. 🙂

Le za najino peto obletnico sva odšla na 5-dnevni dopust v Rabac, saj bi se tja odpravila v vsakem primeru za prvomajske počitnice.Obletnice - Izberi modro - družina Za dan žena me je že večkrat presenetil z rožico, ki jo je kupil od VDC-ja Zagorje, saj njihovi člani vedno pridejo prodajat rože k njim v službo. In iskreno povedano mi je takšno darilo še lepše, saj obenem še naredi koristno delo in tako pomaga tudi drugim torej članom VDC-ja.

Za valentinovo me je presenetil s tem, da mi je opral avto in ga še natankal, kar je zame fantastično darilo. Tudi drugače se vedno spomni na obletnice ali druge stvari z malenkostmi, ki me razveselijo bolj, kot predraga darila, saj, nama uporabna darila pomenijo več, kot draga oblačila ali kozmetika.

Občasno tudi oba pozabiva na obletnice ali praznike in se skupaj spomniva nanje nekaj dni kasneje. Ampak pomembno je, da se jih še vedno vseeno spomniva. Obletnice - Izberi modro - družinaNašla sem še nekaj najinih fotografij, na katere imam res lepe spomine! 😉 Najine prve skupne počitnice na morju, na avto showi, birme, poletne počitnice s prijatelji …Obletnice - Izberi modro - družinaObletnice - Izberi modro - družinaObletnice - Izberi modro - družinaObletnice - Izberi modro - družinaObletnice - Izberi modro - družinaKaj vi podarite svojemu dragemu/dragi za obletnice, valentinovo, rojstni dan in še kaj?

Mogoče ti bo všeč tudi ...