Nutelina torta
Sestavine – biskvit:
- 6 jajc
- 6 žlic sladkorja
- 3 žlice kakava
- 6 žlic moke
- Pecilni, vanili sladkor
Preliv:
- 3 dl vode oziroma kompota
- 200 g sladkorja
Krema – nutelina torta:
- Vanili sladkor
- ½ l rastlinske smetane
- Kremfix
- Nutella
- Rum (po želji)
- 1 preliv za torte
- Sadje: banane, višnje, ananas, lešniki, mandlji (nadev)
Postopek priprave:
Biskvit – najprej zmešamo jajca s sladkorjem in kakavom in dodamo še presejano moko s pecilnim praškom. Zmes za biskvit damo v pečico in med peko pripravimo preliv – vodo zavremo in ji dodamo sladkor.
Preliv polijemo po biskvitu takoj, ko ga vzamemo iz pečice, še preden se ohladi, saj bo tako ostal sočen. Ko se ohladi, ga prerežemo in dobimo dva enaka dela.
Medtem v mešalniku stepemo rastlinsko kremo in ji dodamo vanili sladkor ter sladkor v prahu, rum in nutello. Ko imamo pripravljeno kremo, ji dodamo še sadje. Lahko pa dodamo tudi sesekljane lešnike ali mandlje.
Kremo namažemo na ohlajen biskvit in pokrijemo z drugim delom biskvita. Po vrhu lahko premažemo še z rastlinsko kremo ali polijemo stopljeno nutello in okrasimo po želji.
Več receptov za sladice najdete na povezavi.
Dober tek!