Novoletne-želje-zaobljube-Izberi-modro-družina
Blog

Novoletne želje – zaobljube

Novoletne želje in zaobljube

Zadnji teden v decembru in začetek prvega tedna januarja sta bila tokrat resnično pestra, saj se je dogajalo res ogromno stvari.

V zadnjem tednu decembra sva se odločila, da Glorio peljeva gledat Dedka mraza, saj sva hotela, da ima vsaj eno fotografijo z njim za spomin. Sploh, ker je bila lansko leto ravno takrat bolna in ga ni videla. In lahko rečem le, da je bila zelo navdušena, ker ga je lahko videla. 😉

Četrtek in petek je bila v vrtcu, saj sem imela še veliko obveznosti, ki sem jih morala opraviti pred novim letom, Rajko pa je bil v službi.

In zato nisem hotela z varstvom dodatno obremenjevati najinih staršev. Poleg tega Gloria zelo uživa v vrtcu in je bila zelo vesela, ker je lahko šla v vrtec.

Vzela sem si čas tudi za svoje ˝zasavke˝, da smo šle lahko skupaj na večerjo v Ljubljano ter na ogled lučk. In ker je ravno tisti dan nenormalno padal dež, smo se odločile, da gremo namesto na ˝kuhančka in ogled lučk˝ po večerji še na sladico v slaščičarno Zvezda.

Novoletne želje - zaobljube (1)

Tako, da smo leto lepo zaključile in smo skupaj že snovale nove načrte za naše druženje v letu 2018.

Božične in novoletne praznike smo tokrat preživeli v družinskem krogu. Željo sva imela, da bi za novo leto odšli na morje, vendar sva te načrte prestavila za eno leto, saj nama tokrat tudi časovno to ne bi uspelo niti finančno.

V soboto sva se zato odločila, da se vsi trije odpravimo na večerjo v najino najljubšo mehiško gostilno – Kantino na postaji, o kateri sem pisala že tukaj. Saj si večerjo tam privoščiva vsak mesec na dan obletnice ali enkrat med mesecem namesto daril. 🙂

Novoletne želje - zaobljube Novoletne želje - zaobljube

V zadnjih treh mesecih nama to žal ni uspelo, saj je vedno prišlo nekaj vmes, ko sva se ravno hotela odpraviti v Kantino na večerjo. In zato sva si sobotni večer rezervirala posebej za to. Tako, da sva cel teden komaj čakala večerjo, ki je bila spet odlična.

Rajko je tokrat naročil patato, jaz sem si naročila sticys fingerse z nacho omako. In takoj, ko sva začela jesti, sva začela razmišljati, kako zelo sva pogrešala najboljšo mehiško hrano in da si morava večkrat vzeti čas ter oditi na odlično večerjo in ohranjati najino tradicijo. 🙂

V nedeljo smo bili na obisku pri Rajkovih starših. Zvečer pa sem na silvestrsko večerjo povabila še svoje starše. In ravno, ko sem pripravljala vse za večerjo, je zmanjkalo elektrike in najprej sva menila, da je spet celoten blok brez elektrike.

Vendar smo bili tokrat le mi brez elektrike. 🙁 Tako, da sva morala poklicati dežurnega delavca na Elektro podjetje, da nama je prišel zamenjat glavno varovalko, ki je povzročila izpad elektrike.

Prva silvestrska večerja v novem domu je kljub vsemu odlično uspela, le z malce zamude, saj je na srečo električar prišel že v pol ure.

Rajko in Gloria sta sicer tudi tokrat skoraj celoten silvestrski večer prespala tako, da sem Rajka le ob polnoči zbudila, da sva nazdravila.

Nato sva šla na balkon opazovat čudovit ognjemet, ki je bil po celotnem naselju in je trajal več kot 40 minut. Sama preprosto obožujem ognjemet (tipična riba – navdušena nad vsem kar se sveti hhh) in sem bila zato zelo vesela, ker so vsi sosedje tokrat nakupili ognjemet in z njim osvetlili novoletno nebo.

1. januar smo tudi tokrat preživeli v družinskem krogu z najinimi starši. 2. januar smo si rezervirali za počitek doma in smo tako le zvečer odšli na sprehod in ogled lučk po mestu. 🙂

Vsakič ob novem letu sem si vedno zadala tudi različne novoletne želje in zaobljube. Tokrat pa sem se odločila, da si ne bom dala nobenih zaobljub, saj pogosto ne uresničim vseh in sem kasneje le razočarana.

Zato sem se letos odločila le, da si iskreno zaželim, da se mi izpolnijo štiri novoletne želje. 😉

Kakšne so vaše novoletne želje in zaobljube za leto 2018? Kako in kje ste preživeli novo leto?

Moje mnenje o letu 2017 najdete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...