November sprememb - Izberi modro družina
Blog

November sprememb

November sprememb

Tokrat je bil november res pester, saj sem dobila novo priložnost in obenem tudi izziv. Poleg tega je Gloria spet zbolela in še vedno imamo tudi precej težav z menjavo ure ter obupnim vremenom. Vendar lahko trdim, da se je november kljub vsemu začel kar dobro.

Minuli konec tedna je moja sestra praznovala rojstni dan, zato smo z mami spekle kar nekaj sladic – recepte zanje najdete spodaj. Med drugim smo spekle naslednje sladice:

pecivo na hitro in rafaelo temno pecivo

puhasto pecivoTorte tokrat nisem pekla, saj še nikoli nisem pekla tako velike torte za takšno število gostov. Do zdaj sem spekla torto za max. 25 ljudi. Bom pa torto spet pekla naslednji mesec, ko rojstni dan praznuje moja mami.

Do takrat imamo z mami krajši premor za peko. 🙂 Morda bom medtem ustvarjala, le kakšne preproste sladice. Za katere vam bom recepte z veseljem zaupala.

V mesecu novembru se je zgodilo tudi nekaj popolnoma nepričakovanega. Kot pravijo, se vedno vse uresniči šele, ko obupaš nad vsem, saj sem končno po letu dni iskanja dobila dodatno zaposlitev.

Ki je resnično nisem pričakovala, vendar je ta dodatna zaposlitev bila zelo zaželena sploh zdaj, ko imava zdaj še večje stroške zaradi vrtca. In medtem časom sem poslala resnično ogromno ponudb za dodatno zaposlitev, vendar skoraj nikjer nisem dobila odgovora ali je bil le ta negativen.

Moram priznati, da je bil prve dni kar malce čuden občutek, ko sem imela po dveh letih in pol spet sodelavke, saj doma vedno delam sama. Vendar je ta občutek vseeno postal odličen že po nekaj urah. Po drugi strani bom v tem podjetju lahko osvojila kar nekaj novih veščin iz področja marketinga. 🙂

Zaradi dodatne zaposlitve sem sicer na stranski tir malce postavila svoj blog, saj zanj v zadnjih tednih resnično nisem imela časa zaradi obilice drugih obveznosti. Vendar se vseeno trudim, da čim bolj redno dodajam nove vsebine na spletno stran in vam obveščam o novostih.

Le Gloria je v zadnjih tednih malce morala potrpeti, saj je morala iti eno uro in pol prej v vrtec, da sem prišla pravočasno v službo. Zato je bila malce bolj nemirna v zadnjih tednih, saj se nama je porušil celoten sistem, ki smo ga osvojile v prvih dveh mesecih.

Ker seveda nikoli ne more biti nič popolno, je Gloria prejšnji teden spet zbolela, saj so se ji pojavile nekakšne pikice po telesu. Vendar nama je pediater rekel, da nama tisti dan ne more nič potrditi ter da se lahko iz teh pikic razvijejo vodene koze.

Na srečo so pikice že naslednji dan izginile, vendar je nekaj dni kasneje zbolela. Takoj sva vedela, da se nekaj pripravlja, saj vsakič prebedimo noč ali dve, preden zboli. In tudi tokrat je bila celo noč pokonci in se je neprestano zbujala.

Drug znak je vedno, ko noče več piti niti mleka (ki ga obožuje) in postane zelo nemirna ali pa cel dan preleži, saj se sicer polna energije. V nedeljo je zato ostala v varstvu pri starih starših, saj je imela vročino.

In naslednji dan ni bilo nič boljše, saj je dobila še afte po ustih in pikice vsepovsod po telesu.

Zato sem se odločila, da jo takoj po službi odpeljem do pediatra. Ki je potrdil mojo domnevo, da ima Gloria vnete oči in da bo morda še enkrat zbolela za grozno boleznijo rok, nog in ust, ki jo je prebolela pred komaj dvema mesecema. O tej bolezni sem že pisala tukaj.

Za oči ji je pediater predpisal kapljice in kremo. In do takrat sploh nisem vedela, da je vnetje oči zelo nalezljivo. Tudi zato sva sprejela pametno odločitev, da je v ponedeljek ostala doma in da smo šle k zdravniku.

Za afte sem imela tokrat doma še kremo od zadnjič – Daktarin in vsak dan večkrat sem ji z njo namazala usta. Glede doziranja kapljic in mazila pa smo imele precejšnje težave, saj je tako tiščala oči skupaj, da sem ji kapljice komaj dozirala.

Upam, da vi teh težav nimate.

Bolezen rok, nog in ust se na veliko srečo ni ponovila, saj so pikice ostale enake velikosti ter so počasi izginjale. In tudi tokrat jih je imela vsepovsod tudi pod pazduhami in koleni. Tako, da niti ne vem kaj točno, se je tokrat dogajalo z njo. Morda je imela pikice le zaradi padca odpornosti.

Glorii so žal šest tednov po tej bolezni začeli tudi odpadati nohti na rokah, kar jo zelo boli in najhuje mi je, ko vidim, kako trpi, ko ji strižem te nohte. V tem času so ji odpadli že skoraj vsi nohti na rokah tisti, ki so ostali pa se neprestano lomijo in ji povzročajo še večje bolečine.

Kljub vsem težavam v zadnjih tednih sem vseeno zelo vesela, da se bolezen rok, nog in ust ni ponovila, saj si ne želim, da še enkrat prenaša te grozne bolečine. Vnetje oči je tudi počasi že prebolela.

In zadnje dva dni se že počuti veliko bolje tako, da je imela le še manjši dopust, preden se je vrnila v vrtec.

Jaz pa si želim le, da to grozno leto čim hitreje mine ter da nas v naslednjih mesecih čakajo le še dobre spremembe.

Kakšen je bil vaš november?

Mogoče ti bo všeč tudi ...