Novalja -Izberi-modro-družina
Oddih Počitnice | Potovanja

Novalja – Pag

Novalja – Pag

Tudi letos sem poletni dopust rezervirala že na začetku januarja, saj sem našla izjemno ugodno ponudbo. Na srečo sem rezervirala ponudbo z brezplačno odpovedjo, saj sva manj kot dva meseca po rezervaciji izvedela, da sem noseča.

Počitnice sva tudi letos rezervirala v Črni gori, vendar sva se takoj odločila, da rezervacijo odpoveva, ko sva izvedela, da pričakujeva dvojčka. Takoj sem vedela, da v petem mesecu nosečnosti ne bom zdržala tako dolge vožnje z avtomobilom poleg tega se noseča z dvojčki ne bi upala odpraviti tako daleč na dopust.

Ker praktično nisem vedela, kako sem bom počutila sem se odločila, da morje rezerviram šele po uspešno opravljeni morfologiji. Dejansko sem čakala skoraj do zadnjega dneva, preden sem se odločila, da odidemo na oddih v mesto Novalja.

Pag-Izberi-modro-družina

Pag-Izberi-modro-družina

Pag-Izberi-modro-družina

Pag-Izberi-modro-družina

Našla sem izjemno ugodno ponudbo na Mestoidej za 7-dnevne počitnice v hotelu Liberty z vključenim polpenzionom in brezplačnim bivanjem za otroke. Ker ni bilo več prostih sob v hotelu smo bivali v prizidku, kjer smo imeli sobo z balkonom in s čudovitim pogledom na morje.

Pag-Izberi-modro-družinaPag-Izberi-modro-družinaPag-Izberi-modro-družinaPag-Izberi-modro-družinaPag-Izberi-modro-družina

Hrana v hotelu je bila fantastična in brez težav lahko rečem, da sva tukaj imela najboljšo in najbolj okusno ponudbo hrane do zdaj. Tudi nad sobo sva bila popolnoma navdušena, saj je bila dovolj velika za nas tri in v njej je bilo vse, kar smo potrebovali.

Plaža je bila le nekaj korakov stran in zelo lepo urejena tako, da smo tokrat na dopustu resnično uživali in smo se tudi popolnoma odpočili. Imajo tudi čudovit zunanji bazen, vendar smo mi vsak dan plavali le v morju, saj nad bazeni nismo preveč navdušeni.Pag-Izberi-modro-družina

Bili smo v neposredni bližini središča mesta Novalja tako, da smo se vsak večer sprehodili do tja. Le igral in stojnic je popolnoma preveč, zato sva začela resno razmišljati, da bi naslednjič odšli nekam, kjer nimajo niti ene stojnice ali igral za otroke, ker igrala večkrat pomenijo jok kot smeh pri otroku.

Tudi Gloria je neizmerno uživala na morju in na plaži, le skoraj vsak večer sva imela težave z njeno trmo, ko je opazila igrala, ki so bila plačljiva in seveda niso delovala.

Zato sva nekajkrat skoraj izgubila živce. Dejansko sem razmišljala, da bi z macolo razbila nedelujoč vlak, zaradi katerega je skoraj vsak večer jokala, ker ni deloval in prav tako vsi ostali otroci. 🙁

Zadnje tri dni sva ji zato rajši plačala vožnjo s štirikolesnikom, nad čimer je bila popolnoma navdušena in ga je tudi odlično vozila glede na to, da je stara komaj tri leta. Resnično sva bila ponosna nanjo in tudi denar sva veliko raje zapravila za te vožnje kot za vožnjo z vlakom.

Pag-Izberi-modro-družina

Našla si je tudi ogromno novih prijateljev, saj je vedno takoj na plaži našla otroke za igrice. Tako, da sva jo včasih komaj spravila s plaže, saj smo bili vedno med 12. in 16. uro rajši v hotelu oziroma smo takrat odšli na kosilo.

Gloria je tudi tokrat z največjim veseljem jedla HiPP sadne žepke kot prigrizek, saj je že prvi dan pojedla skoraj našo celotno zalogo le – teh.

Pag-Izberi-modro-družina

Na splošno mi je bilo mesto Novalja zelo všeč tudi, ker so vse trgovine v neposredni bližini. Tam najdeš tudi ogromno različnih restavracij in lokalov ter odlične slaščičarne, kjer sem vedno dobila dodatno še pol kepice sladoleda za mojo ˝bebo˝.

Imeli smo tudi odlično sončno vreme, le en dan je bil dež, zato smo tisti dan odšli na kosilo v mesto Metajna. Tudi morje je bilo dovolj toplo za plavanje edino predzadnji dan je bila zelo mrzla voda zaradi dežja in vetra tako, da smo tisti dan bili skoraj sami v morju.

En dan smo odšli tudi na kosilo v mesto Povljana, kjer sva jedla božanske kalamare in sardelice po zelo ugodni ceni tako, da se tja zagotovo še vrnemo. Tam smo na plaži preživeli tudi celotno popoldne le voda je bila neizmerno mrzla, vendar vseeno odlična za plavanje.

Pag-Izberi-modro-družina Pag-Izberi-modro-družina

Pag-Izberi-modro-družinaPag-Izberi-modro-družina Pag-Izberi-modro-družina

Preživeli smo čudovit zadnji dopust, kot tričlanska družina naslednjič se nam bosta namreč na dopustu pridružila še dvojčka. 🙂 Vesela sem tudi, da smo imeli odlično vreme le, ko smo prišli domov, smo doživeli šok, ker je bilo v Sloveniji takšno slabo in zelo mrzlo vreme.Pag-Izberi-modro-družina
Pag-Izberi-modro-družina
Pag-Izberi-modro-družina Pag-Izberi-modro-družina

Tudi plavanje mi je zelo koristilo in sprehodi, saj sem se počutila veliko boljše. Zdaj me namreč čakajo le gore perila za pranje in likanje in priprave na prihod dvojčkov. Vseeno je bila le pot domov precej naporna, saj sem že težko sedela toliko časa v avtomobilu.

Čudovit dopust smo tudi tokrat zaključili z odličnim kosilom v Kantini na postaji. Tokrat sva si naročila tortiljo in ensalado mixta ter odlično hišno sladico z malinami, nad katero smo bili vsi navdušeni, saj je božanskega okusa. 😉

Pag - Kantina na postaji kosilo

Ste že kdaj bili v mestu Novalja? Kaj vam je bilo tam najbolj všeč?

Pag-Izberi-modro-družina

Mogoče ti bo všeč tudi ...