Nosečniška oblačila
Nosečnost | Porod Otroci | starši

Nosečniška oblačila

Nosečniška oblačila

Tokrat sem se odločila, da bom pisala o nosečniških oblačilih in o tem, kje sem kupovala nosečniška oblačila zase ter kako sem pri tem tudi prihranila denar. Že nekaj časa sem hotela napisati ta prispevek, vendar, sem se vedno želela prej objaviti druge prispevke tako, da mi je za to zmanjkalo časa.

Naj povem, da so mi nosečniška oblačila zelo všeč sploh, ker pogosto tudi skrijejo napake na tebi. Pri meni predvsem trebuh, ki mi je ostal po porodu. In zaradi katerega skoraj vsak dan dobim vprašanje, kdaj imam rok poroda? Prav tako naredijo nosečnice in mamice še bolj čudovite, kot so že.

Vendar se mi zdijo cene za nosečniška oblačila pretirane. Saj je enako kot pri cenah za poroko, če le omeniš to besedo, ima vsaka stvar 200 % višjo ceno, čeprav je identična navadnim oblačilom.

Isto je pri nosečniških oblačilih, nekatere cene segajo v nebo, in če nimaš res velike plače, si jih ne moreš privoščiti. Sama sem bila med svojo nosečnostjo študentka tako, da sem privarčevan denar raje porabila za Glorio, položnice in podobne stvari …

Kot, da bi si kupila draga nosečniška oblačila, ki bi jih nosila morda le nekaj mesecev in jih nato nikoli več ne bi oblekla. Nekaj denarja sem res porabila tudi za nosečniška oblačila, ampak kljub temu sem poskusila čim bolj varčevati.

Seveda, če bi imela visoko plačo in dovolj denarja, bi si zagotovo privoščila več nosečniških oblačil. Vendar ima vsak izmed nas svoje prioritete. Moje so bile, da denar porabim za nujnejše stvari, saj s študentsko plačo bolj težko še varčuješ.

Prepričana sem, da ima veliko bralcev drugačno mišljenje, ampak dvomim, da so bili kdaj na tem, da so več mesecev zaman iskali službo. Sama sem imela to nesrečo, da sem morala vsako delo zelo iskati in se vedno tudi dokazovati. Za razliko od nekaterih, ki so vsako delo dobili brez napora po ˝vezah˝.

In verjemite mi, da sem bila skoraj v vsaki službi edina, ki sem prišla do zaposlitve zaradi predhodnih izkušenj in znanj. Skoraj vsi moji sodelavci so bili otroci zaposlenih. Tako, da o tem sploh nočem razpravljati.

Torej, če začnem s tem, kje sem kupovala nosečniška oblačila. V trgovini Popek sem si kupila prvo in edino majčko z napisom Kinder surprise (na fotografiji). Takšen napis sem izbrala, ker do osmega meseca nosečnosti nisva povedala spola in ker do rojstva nisva razkrila njenega imena.Čudovita nosečnost - Nosečniška oblačila

Takšen napis sem izbrala tudi, ker obožujem kinder surprise čokoladna jajčka. Seveda sem izbrala majčko v svoji najljubši modri barvi, vendar sem jo v celotni nosečnosti oblekla morda le 4x. Predvsem, ker sem jo kupila s kratkimi rokavi.

Moj drugi nakup pa so bile nosečniške hlače – kavbojke, ki sem jih kupila v trgovini H&M in so bile celo nosečnost zelo udobne in še sedaj so kot nove (na fotografiji). Zato sem si jih tudi shranila za naslednjo nosečnost. Poleg tega so bile takrat še znižane imeli so še bon za popust tako, da če se prav spomnim je bila cena enih hlač 20 €.

To pa je bilo tudi to, kar se tiče nakupa nosečniških oblačil ostala oblačila sem le kupila v večjih številkah. In ker sem bila noseča v zimskih mesecih, sem si kupila tudi udobne in tople pajkice, ki sem jih nosila pod hlačami. Kupovala sem jih v trgovinah Kik in New Yorker.

V zadnjem mesecu pa mi je bilo že tako neudobno v vseh oblačilih, da sem nosila le še trenirke. Kupila pa sem si tudi navadno bundo v trgovini Mojca v Litiji. Ki je zelo udobna in jo nosim še sedaj vsako zimo (na fotografiji). Saj je tudi zelo raztegljiva mislim, da je bila takrat cena zanjo 25 €. In tudi moja sestra si je kupila isto bundo kot jaz.

Je pa res, da so skoraj vse nosečnice v Litiji v tistem času ugotovile, da je ta bunda zelo udobna, kakovostna in ugodna. Tako, da sem včasih prišla h ginekologu in so tam visele po štiri iste bunde.

Zato sem si na svojo na listek napisala ime z alkoholnim flomastrom. Saj nisem hotela, da me vsi čudno gledajo, ker ne vem, katera bunda je moja, če so vse bile iste.

Imela sem doma sicer tudi modrčke za dojenje, ki mi jih je dala prijateljica, vendar mi niso prišli prav, saj se Gloria ni hotela dojiti. Tako, da sem jih tudi shranila za naslednjo nosečnost v škatlo.

Ogromno bodočih mamic pohvali tudi ponudbo nosečniških oblačil v Lidlu. Saj kolikor sem se pogovarjala s prijateljicami, so mi dejale, da so tudi tam nakupovale nosečniška oblačila, saj so zelo ugodna in kakovostna. To bom verjetno preverila tudi sama v naslednji nosečnosti.

Sem pa že večkrat preizkušala nosečniške obleke v različnih trgovinah, saj odlično skrijejo trebuh, ki ti je ostal po porodu. Vendar so bile čisto predrage zame, zato si jih nisem kupila. Morda si jih bom lahko kdaj kasneje privoščila, ko bodo znižane. Saj so nekatere tudi zelo udobne za nošenje.

Zanima me, ali ste nosečke/mamice nakupovale nosečniška oblačila? Ali ste nosile/nosite le navadna oblačila?

Kako je potekala moja nosečnost si lahko preberete tukaj. Več prispevkov na temo nosečnosti najdete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...