Nevtralne barve
Otroci | starši Vse za otroke

Nevtralne barve

Nevtralne barve

V tem prispevku bi vam želela predstaviti moje predloge, kako prihraniti čim več, če si želite imeti imeti dva otroka ali več.

Kot prvo bi vam predlagala, da kupujete NEVTRALNE BARVE, primerne za oba spola (bela, zelena, rumena, rdeča, oranžna). Saj vas lahko kljub ultrazvoku ob porodu preseneti drug spol (takih primerov je bilo že kar nekaj).

Obenem boste tudi lažje boste uporabili oblačila, če imate najprej fantka in potem punčko ali obratno.

Sama nisem ravno navdušena nad rožnato barvo oblačil, čeprav imam hčerko in imam v večini trgovin vedno težave, saj že na daleč lahko vidim, da imajo le rožnato ali modro kolekcijo oblačil. V takšnih primernih si vzamem še malo časa in pregledam ponudbo še v drugih trgovinah.

Moja hčerka ima kar nekaj oblačil bele barve, ampak večina staršev te barve ne bo kupila, ker menijo, da se na beli barvi oblačil takoj poznajo madeži.

Pri otrocih je pač tako, da pogosto zelo hitro umažejo oblačila, kljub temu, kako starši pazimo nanje, tako da barva oblačil sploh nima pomena pri tem. Ne glede na vse, je dejstvo, da se madež lahko hitro pozna tudi na rožnati ali modri barvi, je tako?

Če želite prihraniti, kar največ denarja je priporočljivo tudi, da kupite bodije in ostala oblačila brez napisov (saj napisi hitro zbledijo in pogosto so namenjeni le enemu spolu). Isti nasvet velja tudi pri izbiri pohištva za otroke.

Najina izbira za barve: previjalna omara (bela), posteljica (bela), posteljnina (rumena, zelena, bela, modra barva). Voziček je (turkizno moder – najina najljubša barva) in oba avtosedeža (belo-črna), prenosna posteljica (modro-siva).

Seveda vi lahko izbirate barve primerne za oba spola, po svoji želji, barve navedene v oklepajih, so najin izbor.

Če boste tako izbirali barve, lahko prihranite, veliko denarja pri naslednjem otroku, saj vam ne bo treba vsega kupovati še enkrat (kot v primeru, če je bila na primer prva punčka in je bilo zanjo vse kupljeno v rožnati barvi).

Seveda se tega pogosto držimo starši za svoje otroke do njihovega rojstva kasneje pa pogosto kupujemo stvari in oblačila, namenjene le spolu otroka, saj nimamo več časa za pregledovanje ostalih ponudb.

Še posebej je največja težava pri čevljih, saj so skoraj vsi čevlji za otroke le v izrazito modri ali rožnati barvi. Ampak to niti ni težava, saj je priporočilo, da naj bi čevlje kupili nove za vsakega otroka posebej, da se lahko čevelj prilagodi obliki njihovih stopal.

Barve so seveda stvar vaše lastne izbire, ampak vseeno verjamem, da sem vam s svojim prispevkom danes pomagala prihraniti veliko denarja in želim si, da ga veliko prihranite tudi v prihodnje …

Zanima me vaše mnenje o nevtralnih barvah? Kako je vam uspelo prihraniti denar pri nakupih za otroke? Ste tudi sami nakupovali oblačila in pohištvo v nevtralni barvi?

Več prispevkov na to temo najdete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...