nestrpnost na blagajni
Blog

Nestrpnost na blagajni

Nestrpnost na blagajni

Tudi sama sem včasih malce nestrpna, ko čakam na blagajni za plačilo izdelkov, ampak se trudim to odmisliti saj, kljub temu nisem prej na vrsti.

Težava nastane, ker bi radi vsi bili takoj na vrsti in potem se na primer v Lidlu in Hofru pritožujejo, da ne morejo tako hitro zlagati stvari v vrečo kot, hitro delajo prodajalke tam.

In zato začnejo svoje izdelke čisto počasi zlagati v vrečke ali vozičke in s tem otežujejo delo.

Prodajalke v teh trgovinah tega seveda ne delajo zanalašč, ampak, morajo delajo tako kot jim rečejo nadrejeni, saj imajo takšen sistem, da lahko vi čim prej pridete na vrsto. Ker jim drugače začne piskati blagajna, da nakup traja predolgo, kar ste verjetno, opazili že sami.

Verjamem, da je težko sploh starejšim dohajati takšen tempo, ampak moja mami ima preprosto rešitev. Vedno vzame nakupovalni voziček in vse izdelke iz blagajne naprej zloži v voziček in potem na pultu ob blagajni vse preloži v vreče.

Ali izdelke z vozičkom pripelje do avta in jih zloži vanj.

Zato si želim, da drugič ne bi bili tako živčni in jezni na prodajalke, saj le opravljajo svoje delo. Bodite jim rajši v pomoč, saj boste tako hitreje nakupili, vse kar potrebujete in odšli domov.

Morda kak dan prej pojdite na ogled trgovine, kaj vse potrebujete in naslednjič le hitro vse zložite v voziček in boste v hipu zunaj.

Obstajajo tudi trgovine, ki gredo v skrajnosti v drugo smer – namreč na blagajnah računajo tako počasi. Da je vedno grozna gneča na blagajnah, ampak o tem več v drugem prispevku.

Potrudimo se biti naslednjič bo strpni, ko čakamo na blagajnah in s seboj vzemimo voziček.

Več prispevkov na to temo lahko najdete v povezavi.

Zanima me vaše mnenje o tem, o nestrpnosti na blagajnah ter o delu prodajalk?

Mogoče ti bo všeč tudi ...