Neskončni dobavni roki
Pohištvo | Dodatki za dom Vse za dom

Neskončni dobavni roki

Neskončni dobavni roki

Se je tudi vam že zgodilo, da ste na spletu ali v trgovini gledali na primer sedežno garnituro, ki vam je bila zelo všeč in ste jo želeli takoj kupiti?

Težava nastane, ko pridete v trgovino in vam je prodajalec pove, da je dobavni rok za to sedežno garnituro od 8-16 tednov? Tudi meni se je to že zgodilo, ko sva mesec dni pred porodom iskala novo sedežno garnituro.

Obiskala sva kar nekaj trgovin in iskala sedežno garnituro primerne velikosti in tudi z ugodno ceno. Obiskala sva prvo trgovino, kjer so dejali, da je nama všečna sedežna garnitura sicer razstavni eksponat.

Ampak, ker bodo prenovili trgovino, jo lahko kupiva po zelo ugodni ceni. Sedežna garnitura nama je bila zelo všeč, saj je bila zelo lepe barve, udobna in tudi cena je bila zelo ugodna z vsemi popusti.

Vendar sva se vseeno odločila, da še malo premisliva. Takšna situacija je pogosto, ko vam je že v prvi trgovini nekaj zelo všeč. Vendar, ker želite videti še ostalo ponudbo drugih trgovin, se odpravite še po drugih trgovinah. Ter se na koncu vrnete v prvo trgovino in kupite izdelek.

Tudi midva sva vseeno želela videti še ponudbo sedežnih garnitur v drugih trgovinah. Ampak v naslednji trgovini ni bilo nobene s pravo dimenzijo, zato sva šla na ogled še v tretjo trgovino, kjer nama je bila ena izmed njih res zelo všeč.

Ko sva končno našla prodajalca in mu povedala, da jo želiva kupiti naju je najprej vprašal ali jo imava naročeno in sva mu povedala, da ne. In nato nama je razložil, da je dobavni rok za to majhno sedežno garnituro v vrednosti 100 € od 8-12 tednov, zato sva seveda slabe volje zapustila trgovino.

Kasneje sva odšla v kino in se med tem odločila, da se vrneva v prvo trgovino po sedežno garnituro in z nakupom sva bila zelo zadovoljna.

Najhujše pri neskončnih dobavnih rokih je, da moraš skoraj povsod plačati polni znesek za izdelek kljub temu, kako dolgo še čakaš nanj.

Vse, odkar sva imela težave z nakupom sedežne garniture sva se odločila, da bova pred nakupom pohištva ali opreme za stanovanje vedno najprej na spletu in morda še po telefonu preverila. Ali imajo izdelke ali pohištvo res na zalogi.

Do zdaj sva naročila le tri izdelke, na katere sva morala čakati:

Pri večini trgovin je bilo potrebno le delno plačilo manjšega zneska avansa ali plačilo po povzetju. Doživiš pa lahko velik šok, ko prebereš na spletu, da se dobavni roki po lokacijah trgovin za isti izdelek razlikujejo vse od 3 – 18 tednov ali več.

Midva sva vse izdelke naročila v nama najbližji trgovini, kjer je bil pogosto tudi najkrajši dobavni rok. Seveda so takšni dobavni roki, kot so navedeni zgoraj popolnoma neprimerni za tiste, ki pohištvo potrebujejo takoj ob vselitvi in imajo zato na voljo tudi zelo malo izbire.

Razumem, da trgovine ne morejo imeti na zalogi vseh izdelkov. Vendar menim, da bi morale v teh primerih, ko izdelkov ni na zalogi ponuditi vsaj brezplačno dostavo. Saj imamo drugače stranke dvojne stroške še s prevozom in obenem izgubimo tudi veliko časa.

Zanima me vaše mnenje o tej težavi? Ste tudi vi jezni, ker so dobavni roki tako neskončno dolgi?

Mogoče ti bo všeč tudi ...