Nepotreben nakup
Blog

Nepotreben nakup

Nepotreben nakup

Zadnje čase imam obdobja, ko imam tisoč idej za članke in nato spet dan, ko sem popolnoma brez idej. Pogosto razmišljam o novih člankih med pogovori z družino, ali prijatelji. Včasih ideje dobim kar med nakupovanjem in tudi včeraj je bilo tako.

Odpravljala sem se po Glorio, ki je bila v varstvu pri Rajkovih starših in odločila sem se, da grem prej še po nekaj nujnih stvari v trgovino. Saj v tem tednu še nisem bila v trgovini. In tako sem se odločila, da bo ta teden dan za nakupe sreda.

Ko sem se ravno pripeljala do prve trgovine, me je poklical Rajko, da bo šel on po Glorio. In zato sem si za nakupe vzela malce več časa, da sem lahko pregledala ponudbo ter se odločila za najugodnejše in najboljše izdelke.

Kot sem že večkrat omenila si je potrebno za nakupe vzeti malce časa in če je le možno pojdite po nakupih brez otrok. O tem sem pisala že v prispevkih, ki jih najdete tukaj.

Najprej sem se odpravila v Spar po nekaj izdelkov, saj sem želela izkoristiti bon za 25 % popusta. Pregledala sem ponudbo sadja, vendar so se mi zdele cene še vedno zelo visoke. Nato sem odšla pogledat, ali so znižani kakšni koristni izdelki (zadnji kosi).

In med zadnjimi kosi sem našla set za punčke v njem je bil tudi sušilec za lase. In takoj sem si rekla, da je to nekoristen nakup ter da tega seta ne bom kupila, čeprav je znižan iz 6 € na 1 €. Saj sem vedela, da bodo zopet vsi mali dodatki ležali po celem stanovanju.

Poleg tega še robotski sesalec lahko pobere kakšen dodatek, ki bi ga založila med pospravljanjem igrač. Ampak seveda tudi mene med nakupi včasih zanese in opravim kakšen nepotreben nakup.

In tako sem kupila ta set za Glorio in nad sušilcem za lase je bila navdušena. Čeprav sploh ne pusti, da ji posušiva lase. Cel večer se je veselo igrala z njim tako, da sem si rekla, da je včasih dobro opraviti kakšen nepotreben nakup.

Čez kak teden, ko bom morala to pospravljati, bom zagotovo spet jezna nase. 🙂

Ni vsak nakup nepotreben nakup. Saj sem v trgovini končno zopet našla odlične čokoladne kroglice, ki so bile znižane za 50 %, saj so drugače za moje pojme predrage. So pa resnično zelo okusne in zato sem se odločila, da jih bom kupila ter da si po dolgem času spet privoščiva nekaj sladkega.

Odlično je bilo, ker sem kasneje lahko zraven uporabila še bon za 25 % in sem res veliko prihranila pri nakupu. Kupila sem še en namaz, ki ga moja mami obožuje in je bil prav tako znižan. Seveda mi je uspelo, da sem ga pozabila doma, ko sem šla na obisk k njej (bravo jaz). 🙁

Ko sem se sprehajala po trgovini sem tudi malce opazovala druge kupce. In opazila sem, da se nekateri na praznike pripravljajo kot, da bo konec sveta. Saj so imeli vsi polne vozičke hrane, čeprav so trgovine zdaj praktično odprte cel dan tudi med prazniki.

Zato so morale delati kar štiri blagajne naenkrat. Opazila sem tudi, da kupci vedno bolj varčujejo in da pridejo v trgovino z vsemi družinskimi karticami in kuponi ter uveljavljajo popuste na različne izdelke.

In to moram res pohvaliti. Vendar to ne odtehta, da skoraj vsak izmed njih opravi vsaj en nepotreben nakup. Res je, da nočem gledati v njihove vozičke in košare, vendar dvomim, da dejansko vsi potrebujejo toliko hrane za praznike.

Saj so skoraj čisto vse trgovine odprte tudi danes vsaj nekaj ur ter seveda še vse nedelje. Kupci se včasih obnašamo/obnašajo kot, da ne morejo preživeti en dan brez hrane, ko so trgovine zaprte.

Lahko bi rekla, da me kupci v trgovini včasih celo spomnijo, da se bližajo prazniki. Saj zdaj, ko nimam več dopusta na to preprosto pozabim in me spomni šele Rajko, ko mu zjutraj ne zvoni budilka. Zato danes seveda že cel dan mislim, da je sobota.

Sama sem čisto pozabila, da je danes sploh odprta kakšna trgovina, saj je praznik. Le zelo čudno mi je bilo, ko sem peljala mimo trgovin in je bilo povsod že parkiranih ogromno avtomobilov.

Nič ne rečem tudi sama občasno ob nedeljah opravim, kakšen nujen nakup ali greva takrat skupaj z Rajkom po trgovinah. Vendar, če bi bile trgovine zaprte bi pač poiskala nekaj zajesti v hladilniku, kot to vedno počnem.

Kupci smo postali res ˝razvajeni˝. Veliko rajši bi videla, če bi bila v primeru nuje ob nedeljah odprta vsakič druga trgovina ne pa vedno vse in to celo do 15. ure. Tako vsakič opravimo le nepotreben nakup in trgovske verige se tega še predobro zavedajo.

Le poglejte si gnečo, ki je vsakič, ko greste ob nedeljah v trgovine ali med prazniki. Ali res ne moremo živeti vsaj tri dni brez trgovin, da bi lahko imeli tudi prodajalci svoj čas za družine in sprostitev.

Zadnjič sem pri Mercatorju celo zasledila, da je sedaj odprt vsak dan do 21. ure in še ob nedeljah do 15. ure. Tega sicer ne razumem, saj kolikor sem zasledila gre Mercatorju zelo slabo oziroma ga želijo prodati ali nekaj podobnega.

No, da se vrnem na včerajšnji dan. Iz Spara sem se nato opravila še v Lidl in tam sem kupila še mleko, jogurte, salamo pač običajne izdelke, ki so bili ravno vsi še znižani. Seveda nisem mogla mimo znižanih izdelkov, kjer vedno najdem kakšna odlična oblačila za Glorio.

In pogosto ji kupim tudi večje številke, saj jih še prehitro preraste in ji je kmalu vse premajhno. Tokrat sem našla zelo lepo mornarsko oblekico, ki je bila znižana le na 2,80 €. In ker seveda obožujemo morje, sem jo morala kupiti.

Menim, da v Lidlu nisem opravila nepotrebnega nakupa, saj so bili vsi izdelki v akciji. Poleg tega ima Lidl že tako vedno zelo kakovostne in ugodne izdelke. Tako, da sem včeraj prihranila kar nekaj denarja.

Tudi vi kdaj opravite nepotreben nakup?

Mogoče ti bo všeč tudi ...