ne
Blog

Ne!

Ne!

Beseda, na katero sem v zadnjih letih morda preprosto pozabila. Preprosto sem se sprijaznila s tem, da se moram vedno strinjati z željami in mnenjem drugih ter pozabiti na svoje lastno mnenje.

V zadnjem času imam občutek, da sploh nihče več ne upošteva mojega mnenja ali mojih želja. Sama vsem to dejansko omogočam s tem, da se preprosto strinjam z vsem, kar rečejo.

Včasih sem bila iskrena do vseh in sem jim vedno povedala tudi svoje iskreno mnenje. Ampak kasneje sem naletela na vedno več očitkov o tem, da sem preveč iskrena ter da naj svoje mnenje drugič rajši zadržim zase.

Zato kar naenkrat nisem hotela več nikomur povedati svojega mnenja o vsem kar so me spraševali. Preprosto sem bila tiho in se strinjala z vsemi in z vsem. Zdaj imam občutek, da sem lahko popolnoma iskrena le s svojo družino.

Pri vseh drugih takoj naletim na nestrinjanje s svojim mnenjem in zato od mene tudi ne dobijo več iskrenega mnenja. Morda je zdaj zato tudi pisanje bloga pogosto prava sprostitev zame, ko lahko končno povem svoje iskreno mnenje o izdelkih in o vseh ostalih temah.

Ko sem že pri sproščanju s pisanjem člankov, bi omenila nekaj malenkosti, ki so me v zadnjih tednih in mesecih precej razjezile. Zadnjih nekaj tednov in mesecev je bilo res težkih in napornih, saj se je zgodilo ogromno stvari na žalost je bila večino od njih slaba.

Poleg tega je bilo tudi ogromno sprememb v mojem življenju – odprtje podjetja, razkritje spletne strani bralcem, različna šolanja in izobraževanja, selitev in še bi lahko naštevala.

Saj je bilo poleg tega tudi ogromno manjših sprememb in trenutkov, ko bi najrajši rekla vsemu skupaj rekla le NE ter, da se tega ne grem več. Da se vrnem na temo, kaj me je jezilo v zadnjih tednih in mesecih.

 • To, da vsakič, ko nekaj pohvalim, gre takoj vse narobe.
 • Da vsakič, ko v eni izmed trgovin opravim fantastičen nakup, me pri naslednjem popolnoma razočarajo in me zelo razjezijo.
 • Lastniki psov, ki ne počistijo iztrebkov za svojimi psi. Saj sem se v zadnjem času že večkrat odpravila na sprehod in opazila lastnike, ki jim je bilo preprosto vseeno za iztrebke svojih psov, ali so bili iztrebki kar sredi pločnika.
 • Čudovito sončno vreme, ko imam ogromno dela ter deževno, ko nimam, kaj početi.
 • Ko moram mnenje o svoji spletni strani izvedeti od drugih. Saj tako ne morem popraviti svojih napak ali izboljšati svojih člankov, če ne dobim ne kritike ne pohvale svojih bralcev.
 • To, da vedno, ko se lotim peke sladic gre zadnje čase vse narobe. Vsakič v zadnjih mesecih je šlo pri peki sladic vse narobe. Ravno danes, ko pripravljala vse za peko tort je šlo vse narobe. Kot se zgodi vedno, ko do pike natančno upoštevam nove recepte. Saj sem morala zopet popolnoma na novo prirediti recept za biskvite, da so se torte sploh spekle. In ker sem morala recept spet prirejati, sem na koncu naredila toliko mase, da sem lahko spekla štiri male biskvite in enega velikega (ki seveda ni uspel).
 • Razjezi me tudi to, da nekateri ne berejo mojih člankov samo zato, da ne bi morda imela preveč klikov na dan ali morda celo kaj zaslužila z njimi. Čeprav bi jim članki še kako koristili, če bi jih dejansko tudi vedno upoštevali.
 • Da so najbolj pametni glede vzgoje ravno tisti, ki otrok sploh še nimajo ali imajo že odrasle otroke, ampak verjetno o tem sploh ne potrebujem razpravljati, saj starši že veste, o čem govorim.
 • To, da vsakič, ko pospravim stanovanje v nulo, je v prvi minuti, ko pride Gloria domov popolna bomba ter kaos.
 • Da imam vsak dan s seboj dežnik le tisti dan, ko je dež sem vedno brez.
 • Da ni nikoli poštarja takrat, ko čakam na pomemben paket. Ali ga zamudim za nekaj minut in nato moram čakati nekaj ur, da lahko prevzamem paket na pošti.
 • Da se nikoli ne zgodi, kar si želim ali pričakujem.
 • Da vsako nanizanko začnem gledati ravno takrat, ko se konča sezona. Čeprav si zase na teden morda vzamem le urico časa.
 • Ko vidim pešce, ki se sprehajajo po temi v črnih oblačilih ter brez odsevnikov ali ko se sprehajajo skoraj po sredini ceste namesto po pločniku ali ob cesti.
 • Kolesarji, ki se vozijo po glavnih cestah ter ustvarjajo gnečo in s tem ogrožajo sebe ter ostale udeležence v prometu. Predvsem s tem, da vozijo po sredini ceste ali po trije skupaj na enem voznem pasu.

Včasih se tudi vprašam, zakaj se sploh trudim pomagati bralcem pri varčevanju, če si tega resnično ne želijo oziroma mojih nasvetov sploh ne upoštevajo.

Menim, da se bo najprej moralo spremeniti mnenje ljudi o tem, da vsak, ki piše spletno stran želi le prodajati izdelke podjetij, ki mu za to plačujejo.

Pri meni je ta skrb odveč, saj nisem še plačana od nobenega podjetja. Praktično edina korist, ki jo trenutno imam od pisanja člankov za svoje bralce, je, da se počutim res dobro, ker vem, da s svojimi izkušnjami in znanjem pomagam tistim, ki si to resnično želijo.

In zato si želim na spletni strani čim več takšnih odličnih bralcev, ki cenijo moje delo. neMoji članki opisujejo predvsem izdelke, ki sem jih že preizkusila sama in jih priporočam tudi drugim. Vseh izdelkov na žalost ne morem preizkusiti, čeprav si to želim, saj tudi nimam denarja, da bi si lahko vse nakupila.

Kljub temu stojim za vsem, kar napišem ter za svojim mnenjem katere izdelke, še priporočam in so obenem tudi zelo kakovostni ter na voljo po zelo ugodnih cenah. Kot sem že omenila moraš za znanje o varčevanju to izkusiti na lastnem primeru.

Saj, če imaš dovolj denarja se varčevanja zagotovo ne boš lotil. Le ko imaš zelo malo denarja ali ga sploh nimaš se dejansko naučiš varčevanja in lahko poskusiš tudi z mojimi dnevnimi nasveti.

Seveda obstaja tudi hitrejša možnost za varčevanje kot dnevno branje mojih člankov. In sicer nakup varčevalnih načrtov, ki jih najdete na spletni strani. Saj z njimi lahko prihranite denar takoj in na vseh področjih, ki vas pogosto stanejo največ.

Odločitev je vaša. Sama pa sem se odločila, da si bom v seznam ciljev letos dodala še, da morem večkrat uporabiti besede NE. In povedati svoje mnenje, čeprav se morda ne bodo vsi strinjali z menoj.ne Verjamem, da sem bom tako boljše počutila tudi sama, saj bom lahko spet iskrena do sebe in tudi do drugih. V zadnjem času me je večkrat za kratek čas prizadela tudi kakšna kritika in zaradi tega sem se na začetku precej obremenjevala.

Vendar sem kasneje spoznala, da je vsaka kritika možnost, da izboljšam svoje znanje in se naučim novih stvari. Dobronamerne kritike seveda vedno pridejo prav.

Pred časom sem se nehala obremenjevati tudi s tem, da venomer kličem prijateljice in znance ali jim pišem ter se trudim, da bi se končno videli. Saj sem ugotovila, da tisti, ki te želijo videti, se bodo za to tudi potrudili in si vzeli čas.

Dejstvo je, da vedno prej srečamo ravno nekoga, ki ga ne želimo videti, kot nekoga, ki ga resnično pogrešamo.

Vem, da se bo z mojim današnjim zapisom strinjalo veliko bralcev obenem vem, da mu bo marsikdo tudi nasprotoval. Ampak tako je tudi prav, saj smo si ljudje različni in včasih se strinjamo, včasih pač ne.

Tudi vi si upajte kdaj reči NE, kljub vsem pritiskom drugih!

Več prispevkov na to temo najdete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...