Napotki - vprašanja o dvojčkih - Izberi modro družina
Nosečnost | Porod Otroci | starši

Napotki – vprašanja o dvojčkih

Napotki – vprašanja o dvojčkih

V zadnjih tednih in mesecih sva slišala ogromno ˝koristnih˝ napotkov in vprašanj glede dvojčkov. Zanimivi napotki so se pojavili tudi od neznancev in prijateljev že v moji prvi nosečnosti z Glorio.

 • Med drugim je bil zdaj med napotki glavni, da moram ˝jesti za tri˝. Čeprav jem komaj za eno osebo in še to večkrat na dan, saj imam občutek, da se mi je želodec skrčil na velikost limone, ker sem prve tri mesece le bruhala in ker sta zdaj že precej velika.
 • Vprašanje, ki je dnevno na sporedu je ˝ali že vesta za spol/a˝? Obenem vsi menijo, da morata biti zdaj obvezno fantka, ker punčko tako ali tako itak že imava. Nekateri so spol menda določili tudi po obliki in velikosti trebuha ter po različnih kitajskih metodah. 🙂
 • Naslednje vprašanje je ˝ali imata že izbrana imena˝? Na to vprašanje imava le odgovor, da še nimava izbranega nobenega imena in praktično morava tokrat izbrati po dve imeni za punčki in dve imeni za fantka, saj še nisva prepričana za spol in imava zato še težjo nalogo.
 • Še eno zelo zabavno vprašanje je ˝kam bosta zdaj dala še dva otroka v vaše majhno dvosobno stanovanje, ker vas bo zdaj že pet˝? Najin odgovor na to vprašanje je preprost, da se bomo za zdaj malce stiskali in da nama žal še nihče ni podaril brezplačne parcele za gradnjo hiše ali nove hišo, ki si je žal trenutno sploh ne moreva privoščiti. Nekateri imajo verjetno občutek, da denar pada iz neba oziroma da sva zadela na loteriji ter da imava že kupljeno hišo ali ogromno stanovanje.
 • Skoraj vsakomur, ki mu zaupava za dvojčka naju najprej vpraša tudi ˝ali imamo dvojčke v družini˝. Dejansko so bili dvojčki v družini pri najinih starših in pri mami od Rajka, saj so bile družine včasih zelo številčne in zato niti to ni bilo nič posebnega. Pri nama so dvojčki menda predvsem zaradi zdravljenja policističnih jajčnikov.
 • Eno izmed vprašanj je tudi ˝ali bosta dvojčka spala skupaj v eni postelji˝? Moje mnenje je, da bosta praktično celoten dan skupaj zato lahko vsaj spita vsak posebej, da se ne zbujata in imata vsaj takrat vsak svoj prostor. Sprašujem se, zakaj, bi morala biti skupaj 24 ur na dan? Če bova opazila, da si želita resnično spati skupaj ju bova zagotovo dala v isto posteljo, drugače ne vidim smisla v tem.
 • Ker so zdaj zelo popularna gnezdeca me mnogi sprašujejo tudi ˝ali bova kupila dve gnezdeci oziroma gnezdece za dvojčka˝? Nakupi za dvojčka že tako ali tako predstavljajo za starše ogromen oziroma dvojni strošek, zato bova zanju rajši kupila le nujne stvari. Če nama bo kdo gnezdece podaril ga bova seveda z veseljem sprejela. 🙂
 • ˝Dojenje dvojčkov – ali ti bo uspelo, saj je to itak nemogoče˝? Žal na to vprašanje nimam odgovora, ker se mi niti ne sanja, kako bom to izvedla, vseeno si srčno želim, da bi tokrat lahko dojila. Za vsak primer ob težavah pri in po porodu bom imela pripravljeno tudi črpalko, za katero upam, da je tokrat ne bom potrebovala in da mi dojenje uspe.
 • ˝Zaporedni ali vzporedni voziček za dvojčka – ali resno mislita ločiti dvojčka in bosta kupila zaporedni voziček˝? Mnogi so precej šokirani, ko jim povem, da sva se odločila za zaporedni voziček, saj menijo, da dvojčka tako ne bosta mogla biti skupaj 24 ur na dan. Preprosto nama vzporedni vozički niso všeč, saj niso praktični in so precej veliki. Poleg tega je težava pri ozkih pločnikih, dvigalih ter da imajo mnogi še čez celoten pločnik parkiran avto ali imajo posajene žive meje in podobno.
 • ˝Ali boš rodila naravno ali s CR˝? Ob mojem odgovoru marsikdo obnemi, ko mu rečem, da bi želela roditi naravno, če mi bo seveda zdravstveno stanje to dopuščalo in če bosta oba obrnjena pravilno. O tem se bom pogovorila s svojim ginekologom, ko bo čas za to, saj ima ogromno izkušenj tudi s porodi dvojčkov in pravi, da se lahko brez težav rodita tudi naravno, če bosta pravilno obrnjena. Vseeno bi se tokrat zagotovo odločila še za epiduralno sploh po grozni izkušnji ob prvem porodu.
 • Eno izmed najbolj zanimivih vprašanj – sploh na začetku nosečnosti je tudi bilo ˝ali dejansko pričakujeva dvojčka ali je mogoče vseeno le en in še nisva prepričana o tem, da sta dva˝? Ob takem vprašanju še vedno vsakič ostanem brez besed ali ob misli, da se nekomu zdi, kot da si lahko izmisliš to.
 • Zanimivi napotki vseh so vedno tudi, da bo življenje z dvojčki grozno in da si sploh ne predstavljava, koliko dela bova imela s tremi majhnimi otroki. Seveda nimava pojma, kako nama bo vse skupaj uspelo, vendar sva še vseeno navdušena nad tem, da se bosta naši družini pridružila še dva družinska člana ter si želiva le, da bosta zdrava in prepričana sva, da nama bo skupaj uspelo. 🙂

V 90 % so nama ob novici o dvojčkih vsi dejali, da so si tudi oni vedno želeli dvojčka. Tudi sama sem imela skrito željo, da bi imela dvojčka, saj sem vedno pričakovala, da bom imela tri otroke, vendar nisem pomislila na nosečnost z dvojčki. Vseeno sem presrečna nad nosečnostjo in komaj čakam, da ju čez malce manj kot dva meseca spoznam.

Si tudi ti dobila kakšna zanimiva vprašanja in napotke med nosečnostjo? Kateri napotki so ti bili najbolj zanimivi ali šokantni? Si ob katerem napotku ali vprašanju ostala brez besed?

Napotki - vprašanja o dvojčkih - Izberi modro družina

Mogoče ti bo všeč tudi ...