Nakup za 3
Hrana od A do Ž Kulinarika

Nakup za 3

Nakup za 3

Ko sva še živela pri mojih starših sem vedno sama kupovala hrano, vendar smo z mami vedno kuhale za vse skupaj. Ali pa je ona prišla po stvari, ki jih je potrebovala, ali jaz k njej tako, da smo vedno lahko vedno vse skuhale in spekle brez, da bi morale iti še v trgovino.

Vedno smo gledale na to, da smo porabile vse izdelke iz hladilnika preden, jim je potekel rok uporabnosti. Ali pa smo tiste izdelke porabile za živali, saj pri hiši hrane nismo smeli metati v smeti.

Zdaj, ko smo se preselili pa je vse drugače. In nakup hrane postane velika težava, kljub temu da še vedno lahko vse odnesem domov, da se porabi za živali. Še vseeno se tako porabi veliko denarja za nepremišljene nakupe.

In v četrtek sem imela pri nakupu res čuden občutek, saj sem hrano morala kupili le za 3 osebe. Hodila sem po trgovini in sploh nisem vedela, kaj naj kupim, da se ne bo pokvarilo, preden bomo mi 3 – je to pojedli.

Že pred nakupom pa sem si napisala, kaj vse potrebujem, saj kljub temu, da sem kupovala le za 3 sem morala vseeno kupiti vse izdelke od začimb do čistil.

In tako sem prvi dan najprej odšla v trgovino vzela voziček ter začela svoj nakup. Ker sem želela prihraniti, čim več sem si vzela čas in pregledala vsako polico posebej ter obenem še gledala na svoj seznam.

Poleg tega sem tudi fotografirala nekatere izdelke, da se lahko preverila cene tudi v drugih trgovinah, kje so cenejši.

V trgovini Hofer sem bila kar nekaj časa in pri nekaterih izdelkih sem predvsem razmišljala o tem, ali je to pameten nakup ter ali bomo lahko vse to sploh porabili le 3 – je.

Zelo mi je bilo težko, ker sem morala kupiti manjše embalaže izdelkov, ki so dražje. Vendar nisem hotela zavreči celotne velike embalaže živil, ki bi se mi slej ko prej pokvarila.

Če kdaj gledate cene izdelkov na kilogram lahko vidite, da so večje embalaže veliko cenejše kot manjše. In zato je bil moj nakup še toliko težji, saj vedno želim privarčevati čim več.

Na koncu sem prišla do oddelka s kruhom in spet nisem vedela, kaj naj sploh kupim za 3. Sama sicer res ne jem kruha ali ga jem le poredko. Vendar ga občasno jemo vsi 3 – je pri nekaterih jedeh ali če morda pridejo obiski, da jih lahko postrežemo.

Zato sem se odločila za nakup štirih kajzeric, vendar sva še to na koncu komaj pojedla. Naslednji dan sem zato rajši kupila dva majhna kruha in ju narezala na polovici ter ju zamrznila.

Sicer četudi bi ostal bi ga lahko nesla vseeno odnesla domov za živali. Saj domov nosim tudi karton in reklame za kurjavo ter zbiram zamaške, da jih lahko odnesem v vrtec. Vse le, da zavržemo čim manj smeti.

Težava je tudi, ko enkrat živiš sam, moraš kupiti vse začimbe, čistila, hrano in vse drugo. Saj si jih ne moreš iti izposodit v spodnje nadstropje ali pa se moraš vsakič za vsako stvar odpraviti v trgovino.

Tako, da upam, da sem v zadnjih dneh nakupila vse, kar potrebujemo za stanovanje ter da bom zdaj kupovala le še kruh in meso.

Podobne prispevke na to temo najdete na povezavi.

Za koliko oseb vi nakupujete? Za 2, 3 ali več? Kako se soočate s težavo, kaj kupiti?

Mogoče ti bo všeč tudi ...