Nakup rabljenih oblačil za odrasle
Nakupi plus Oblačila | Obutev - odrasli

Nakup rabljenih oblačil za odrasle

Nakup rabljenih oblačil za odrasle

Na spletu se prodaja vedno več rabljenih oblačil. In prodajalci (mišljeno kot moški ali ženske) jih ponujajo za isto ceno, kot so jo plačali oni ali jih morajo kupci še dodatno plačati poštnino. Zato pogosto preplačajo cene oblačil, ki bi jih lahko ceneje dobili, če bi jih kupili sami v trgovini.

Meni se ta način zdi žaljiv za vse kupce, saj menim, da se rabljena oblačila ne bi smela sploh prodajati. Nič nimam proti prodaji novih oblačil z etiketo in nikoli nošenih, saj se ti občasno lahko zgodi, da imaš slab dan in zgrešen nakup.

Sama pogosto takrat kupim prevelika ali premajhna oblačila ali je to preprosto impulziven nakup brez razmišljanja. Še posebej se mi je to dogajalo v času po porodu, ko sem hitela po trgovinah, da bi bili čim prej doma.

Zato vedno pravim, da si za nakupe vzamete čas, saj lahko tako prihranite veliko denarja. V tem primeru se mi zdi pravično, ker je to napaka prodajalca, da sam krije poštnino, četudi oblačila prodaja po isti ceni, kot jih je kupil.

Ne odobravam prodaje rabljenih in nošenih oblačil, saj dnevno na spletu vidim ogromno oglasov. Ko prodajalci prodajajo svoja oblačila za dražje vsote, kot so jih kupili in obenem zahtevajo še plačilo poštnine.

Poleg tega se ta oblačila pogosto izkažejo za uničena ali slabše kakovosti. Seveda je odločitev vaša ali boste takšna oblačila sploh kupili.

Jaz osebno, čeprav imam vedno zelo malo denarja rabljena oblačila vedno darujem v dobrodelne namene, saj imam tudi sama kdaj dneve zgrešenih nakupov in takšnih oblačil, nikoli več ne oblečem. Vedno darujem oblačila, ki jih nisem nosila več, kot dve leti so še lepo ohranjene, ali morda še nove.

Če ste tudi vi takšnega mnenja jih lahko prinesete v Mladinski center Litija ali na Zavod Živim v Ljubljano. Po Sloveniji je še kar nekaj ustanov, ki nujno potrebujejo oblačila in obutev za svoje člane. Obenem lahko tam poiščete tudi oblačila zase, če jih potrebujete.

Več o tem si lahko preberete na spodnjih povezavah:

Moje mnenje glede rabljenih otroških oblačil si lahko preberete v povezavi.

Kakšno je vaše mnenje? Se kdaj odločite za nakup rabljenih oblačil? Jih morda, kdaj tudi podarite?

Mogoče ti bo všeč tudi ...