Nakup lego kock
Otroci | starši Vse za otroke

Nakup lego kock

Nakup lego kock

Na kaj moramo paziti pri nakupu lego kock, saj so lahko včasih lego kocke za starše ene najbolj groznih igrač. Obenem pa tudi najljubša igrača njihovih otrok.

Zakaj so staršem lego kocke grozne? Morda, ker ji je povsod polno, grozno boli, če stopiš nanje in lahko ji pospravljaš v nedogled sploh, če imaš majhne otroke. Poleg tega so lego kocke pogosto odlične za zganjanje hrupa in povzročanje glavobolov.

Po drugi strani jih otroci obožujejo in z njimi urijo svoje motorične sposobnosti. Zato morate pri nakupu vedno pazite na priporočeno starost oziroma da vedno kupite čim večjo velikost lego kock, da ni možnosti zadušitve z njimi.

Hčerka je dobila svoje lego kocke kot darilo in so odlične, ker so večje dimenzije. Tako ne obstaja možnost zadušitve z njimi in zato se zelo rada igra z njimi in ustvarja različne stolpe.

So pa nekatere med njimi vseeno slabše kakovosti in se sploh ne zložijo skupaj. Za to težavo sem slišala že od veliko staršev, saj se tudi oni soočajo z težavami, kot so različne dimenzije lego kock.

Včasih se vprašam, ali starši lego kocke kupijo zase ali za svoje otroke saj so staršem pogosto bolj zanimive kot pa njihovim otrokom. Ker se tako spet počutijo kot takrat, ko bili sami otroci in so dobili svoje prve lego kocke.

Pri nas ima največ dela z lego kockami robotski sesalnik, saj se vedno izgubijo nekje za kavčem in jih nato robotski sesalec pripelje nazaj. Saj midva včasih pozabiva nanje, ali jih preprosto ne doseževa.

Veliko izbiro lego kock lahko najdete na spletni strani trgovine BABY CENTER in v njihovih poslovalnicah po Sloveniji. Praktično jih lahko najdete že v vsaki bolje založeni trgovini. Nekateri jih naročajo tudi iz Aliexpressa in jih zelo pohvalijo.

Kakšno je vaše mnenje o lego kockah? Jih radi kupujete zase ali za svoje otroke? Na kaj pazite pri nakupu?

Mogoče ti bo všeč tudi ...