Dvojčka morfologija _ izberi modro družina
Nosečnost | Porod Otroci | starši

Morfologija – dvojčka

Morfologija – dvojčka

Prvo morfologijo sem imela ob koncu 19. tedna nosečnosti in je dejansko sploh nisem pričakovala, saj sem menila, da jo imam šele čez en teden. Ginekolog se je namreč odločil, da jo bova imela kar ob pregledu in če se slučajno kaj ne bi videlo, bi jo čez en teden ponovila, saj je pri dvojčkih morfologija pogosto prej.

Z njegovo odločitvijo sem se takoj strinjala, saj sem komaj čakala, da ju spet vidim. Morfologija je potekala popolnoma sproščeno in najprej sva pogledala vse pri prvem od dvojčkov nato še pri drugem. Vmes je ginekolog imel zelo smešne izjave tako, da sem se celoten pregled tako smejala, da sem komaj kaj videla na ultrazvoku.

Med njegovimi izjavami je bila tudi ta, da imata med seboj francosko steno, ker imata vsak svojo posteljico. Ta francoska stena se je med pregledom vseskozi premikala, saj sta bila neizmerno živahna med pregledom, ker sem prej pojedla čokolado.

Tako, da sva imela kar malce težav s tem, da je lahko pregledal vse organe in ju izmeril. Vseeno mu je uspelo pregledati vse in ju izmeriti le malce težav sva imela z njunimi slikami, ker sta se tako zelo premikala. Meni je bilo predvsem pomembno, da je z njima vse dobro in da je morfologija uspela.

Sicer sta imela ob pregledu prvi 317 g in drugi 336 g tako, da sta oba skoraj enako velika, kar je menda odlična, da ne zaostajata v rasti. Zelo sem si želela tudi njune skupne slike, kot je bila prva, vendar ker sta že tako velika, je bil to ogromen in nemogoč podvig.

Z ginekologom sva se dogovorila, da bova čez en teden vseeno ponovila morfologijo, da morda izvem še spol/a. Tokrat ga namreč še vedno nisem, saj se eden zelo uspešno skriva.

V 20. tednu nosečnosti je bila spet na sporedu morfologija. Takrat sem morala v laboratoriju dati še kri in urin za preiskave. Tudi tokrat je bil pregled zelo sproščen in zabaven, in kljub temu da nisem jedla nobene čokolade, sta bila dvojčka na pregledu zelo živahna.

Vseeno je ginekolog še enkrat pregledal vse organe in ju izmeril ter ugotovil, da zelo hitro rasteta in da bosta morda zato ob rojstvu zelo velika, saj je bila tudi Gloria. Prvi od dvojčkov je na tem pregledu namreč imel 402 g in drugi že 445 g.

Prejela sem tudi kar nekaj njunih čudovitih slik tako, da jih lahko še zdaj občudujem. Na tej morfologiji sem imela občutek tudi, da se je vse skupaj veliko bolje videlo, kot prvič le, da še vedno nisem izvedela spola in občutek imam, da ga ne bom izvedela še vse do poroda ter da bo presenečenje.

Ginekolog mi je namreč povedal, da je eden izmed njiju precej zadaj in da se tudi na ultrazvoku zato malce slabše vse skupaj vidi in ker imam več maščobe na trebuhu zaradi policističnih jajčnikov. Glede na to, da še vedno nisva izbrala imen zanju imava zato še težjo nalogo, saj morava izbrati za vsak primer dve imeni za punčke in še dve imeni za fantka.

Dvojčka morfologija _ izberi modro družina

Kaj si ti izvedela na pregledu morfologije? 😉 Je bilo vse ok? Si na pregledu morda izvedela tudi že spol?

Če te morda zanima, kako je potekala nuhalna svetlina, sem vse o njej zapisala tukaj.

 

Nosečniška majica: Evitas.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

2 Komentar

 1. Na moji morfologiji se je spol že videl. Takrat sem izvedela, da so na nuhalni svetlini spolovilo še ni razvilo. Sprva so namreč rekli, da bo punčka.
  Poleg spola pa je bil otroček tudi izmerjen, kot premajhen, zato me je moja ginekologinja poslala na drugo mnenje. Od takrat naprej sem na preglede hodila tudi v Ljubljano. Na vsake dva tedna. Od sredine osmega meseca dalje pa samo še v Ljubljano.

  Kjub majhni velikosti se je konec decembra rodil zdrav fantek. Za kaj sem neskončno hvaležna.

  1. Klavdija pravi:

   Pri nama se eden vztrajno skriva, za drugega pa tudi še nisva prepričana za spol. Pri hčerki so mi na morfologiji potrdili spol. 🙂

   Meni moj ginekolog še ni omenil nič glede velikosti le, da sta že precej velika. 🙂

   Le to je pomembno, da je bilo na koncu vse ok in da ste rodili zdravega sinčka. 🙂

Komentiranje je onemogočeno.