Moje življenje vzponov in padcev
Blog

Moje življenje vzponov in padcev

Moje življenje vzponov in padcev

Vsak od nas ima v življenju zagotovo ogromno vzponov in tudi padcev. In tudi sama nisem nobena izjema le, da sem se preprosto, sprijaznila z rekom ˝če ti življenje ponudi limone si naredi limonado˝.

Kako se je moja pot vzponov in padcev sploh začela?

V osnovni šoli sem imela vedno težave s čezmerno telesno težo in zaradi tega sem imela veliko težav. Nekako mi jo je uspelo normalizirati do srednje šole.

Sedaj po porodu imam spet iste težave le, da se zdaj ne obremenjujem več s tem. Saj sem ob porodu imela veliko zdravstvenih zapletov in tudi v naslednjih mesecih po porodu.

Ampak o tem kdaj drugič. Zato sem preprosto nehala razmišljati o tem in sem se rajši posvetila drugim bolj pomembnim rečem.

Poleg tega sem imela vedno težave tudi z učenjem matematike in angleščine. Zato je najbolj smešno to, da sem za maturo, čeprav sem imela skoraj vsako leto popravni izpit iz angleščine. Izbrala manjše zlo angleščino in jo tudi zelo uspešno opravila.

Še bolj zanimivo je dejstvo, da mi matematika ni nikoli šla in zato sem vedno imela zelo slabe ocene ali popravni izpit. Predvsem, ker me ni nikoli zanimala, saj so se mi zdele matematične vsebine nepomembne za življenje.

Zdaj pa odlično računam in varčujem na vseh področjih.

Moj naslednji padec je bil ta, da po končani osnovni šoli nisem bila sprejeta na srednjo kozmetično šolo, kamor sem si resnično želela iti, in to za eno samo točko. Vsemu navkljub sem bila kasneje sprejeta na srednjo zdravstveno šolo, kjer sem pridobila ogromno novih znanj in prijateljstev.

Seveda sem imela velike težave pri učenju, saj nisem imela je nobene želje, po delu v zdravstvu. Obenem sem imela nekatere grozne profesorje na praksi, ki so mi še bolj zagrenili željo po delu. V času prakse sem videla tudi kar nekaj groznih prizorov, ki jih ne bom nikoli pozabila.

Kljub velikim zdravstvenim težavam (hrustančnemu tumorju) in hudi prometni nesreči, popravnim izpitom mi jo je uspelo dokončati. Poleg tega je imela tudi moja družina v tem času veliko zdravstvenih težav. In zato mi verjemite, da zdaj nimam nobene več želje delati v zdravstvu.

Kasneje so mi vsi govorili, da če sem imela takšne težave in popravne izpite že v srednji šoli, da fakultete zagotovo ne bom dokončala.

Tudi sama sem na koncu že tako menila. In zato sem se vpisala le navidezno za status, da bi lahko še naprej delala preko študentskega dela in služila svoj denar.

Po neverjetni sreči sem v tistem mesecu bila izbrana za glavno nagrado – plačilo celotne šolnine za prvi letnik. In zato sem se odločila, da začnem hoditi na predavanja in poskusim opraviti vsaj prvi izpit.

In že prvo predavanje me je zasvojilo, zato od takrat naprej niti enkrat nisem manjkala na predavanjih v naslednjih dveh letih. Naučila sem se ogromno novih znanj predvsem uporabnih v vsakdanjem življenju.

Resnično sem se veselila vsakega predavanja in odlične družbe sošolk in sošolcev. Ko sem prvi izpit opravila z oceno 9, sem dobila ogromno motivacije in takrat sem vedela, da mi lahko uspe priti do diplome.

Vpisana sem bila v višjo šolo v program organizator socialne mreže in študij mi je odlično uspeval, saj sem našla smer, v kateri sem res uživala in z veseljem opravila vsak izpit posebej.

Ko sem v prvem letniku zaključila z oceno 9,6, sem od vseh poslušala le, kako mi je uspelo, če sem vedno prej imela težave z učenjem.

Mami mi vedno pravi, da ne more verjeti, kako se nama je od srednje šole s sestro odprlo znanje in smo obe odlično zaključile faks, sestra še magisterij.

Drugi letnik sem zaključila s povprečno skupno oceno 9,4 in v prvih mesecih po porodu sem z veliko muko in potrpežljivostjo uspela napisati še diplomsko nalogo in novembra 2015 diplomirala z oceno 10.

Prejšnji teden sem imela še slovesno podelitev diplome, na kar sem zelo ponosna. Saj si to štejem kot enega mojih največjih uspehov v življenju.

S seboj sem vzela tudi svojo družinico (svojega dragega in hčerko) in preživeli smo zelo lep večer v družbi mojih sošolcev in profesorjev.

Mojo diplomsko nalogo si lahko pogledate v povezavi.

Nadaljevanje prispevku v povezavi.

Je bilo tudi vaše življenje polno padcev in vzponov?

Mogoče ti bo všeč tudi ...