Metajna Izberi modro-družina
Kratek oddih | Izleti Oddih

Metajna

Metajna

Avgusta 2016 smo se opravili na dopust v mesto Metajna. In tja smo odšli zadnji teden avgusta, ko so se zelo znižale cene bivanja. Na spletni strani Bolha.com sem takrat našla ugodno ceno za bivanje v Penzionu Magdalena.

V mestu Metajna smo tako bivali od nedelje do sobote, torej 6 nočitev. In cena za 6 nočitev – polpenzion s pijačo pri večerji je bila 392 €. Za rezervacijo sem naprej plačala 50 € avansa, preostanek sem plačala, ko smo prispeli tja.

Metajna Metajna

V hodniku ob sobah je bil za vsako sobo posebej hladilnik. In tudi kopalnica za vsako sobo posebej je bila v hodniku ob sobi. Imela sva tudi teraso, vendar, ker ni bila popolnoma zaprta, sva morala vedno paziti na Glorio, da ni odšla po stopnicah v spodnje nadstropje.

Razgled na morje je bil sicer zelo lep. In tudi vzdušje v penzionu je bilo zelo prijetno, domače ter sproščeno. Prav tako lastnica in njena družina – vsi so bili zelo prijazni.

Metajna Metajna Metajna

Zajtrki in večerje so bile zelo okusne, saj je vse jedi skuhala lastnica. Pri večerji je bila vključena pijača – domače vino, sokovi ali voda.

Parkirišče je pred penzionom, vendar ni prav veliko in moraš zato parkirati en avto za drugega. Tako, da se moraš z ostalimi gosti dogovoriti, kdo bo še prej, da jih lahko pravilno parkiraš.

Do plaže v mestu Metajna je bilo treba iti po ulici navzdol tako, da sva morala malce paziti, ko smo odhajali proti plaži z vozičkom, saj je pot zelo strma. Lahko bi šli tudi z avtom, vendar pri plaži ni veliko parkirnih mest oziroma so plačljiva.

Metajna Metajna Metajna Metajna Metajna

Plaža sicer ni velika je pa zato zelo lepa – prodnata. Na drugi strani hriba mimo pokopališča lahko pridete do druge zelo lepe in velike prodnate plaže. Vendar je vsakič, ko smo odšli tja tako zelo pihalo, da nam je skoraj odneslo vse stvari.

Metajna Metajna Metajna Metajna

Med našim bivanjem v Metajni smo imeli sicer zelo lepo sončno vreme. Le en dan je bila grozna burja tako, da smo se tisti dan odpravili na izlet v mesto Lun. Kjer nama sploh ni bilo všeč, zato smo se le hitro odpravili nazaj v Metajno.

Želeli smo sicer oditi še v mesto Zadar in Povljano, vendar sva imela težave z avtom in zato sva se odločila, da ne bova tvegala z izletom, saj nisva imela s seboj orodja za popravilo. In zato sva avto spet vžgala šele, ko smo odšli domov.

Na splošno mi je bila Metajna zelo všeč, saj je obenem tudi dovolj sprehajalnih poti za sprehode z vozičkom. Me je pa zelo zmotil odnos gostincev do turistov, saj so bile že 21. avgusta skoraj vse gostilne zaprte.

V eni gostilni so nama celo dejali, da ne strežejo več pic, saj bo čez dva tedna konec sezone. Na srečo sva potem tam naročila kalamare, ki so bili odlični.

V gostilni poleg te, ki smo jo obiskali prejšnji dan, sva naslednji dan naročila meso na žaru. Ki je bilo tako ogabno, da lahko rečem le, da tako ogabnega mesa nisem še jedla v svojem življenju. Škoda, ker se ne spomnim imen teh gostiln.

Spet naslednji dan sva se odpravila v drugo gostilno, kjer so na srečo še stregli odlične pice. Tudi, ko smo tisti teden hodili na večerne sprehode skoraj nikjer več, niso stregli sladoleda. Zadnje dva dni je bila odprta le še ena gostilna, kjer so stregli sladoled.

Metajna

In odkrito povedano sem bila zelo razočarana nad njihovim odnosom, saj ni bil niti zadnji teden avgusta in so bile že skoraj vse gostilne in trgovine s spominki zaprte. Čeprav je bilo turistov v mestu Metajna še vedno zelo veliko.

Popolnoma bi razumela, če bi bilo to vse skupaj zaprto, ko gremo na dopust v mesecu maju in ko večinoma vsi turisti odidejo na oddih le za tri dni. Nisem pa tega pričakovala avgusta in sploh v času, ko ogromno turistov brez otrok pride na počitnice tudi v septembru in oktobru.

V mestu Metajna pa sem dobila tudi idejo za ime podjetja – Izberi modro, če vas zanima, kako – si preberite objavo, ki jo najdete tukaj.

Moje predloge za oddih najdete tukaj.

Kakšno je vaše mnenje o mestu Metajna in o odnosu domačinov glede turistične sezone? Ste že kdaj bili v Metajni?

Mogoče ti bo všeč tudi ...