Menjalna trgovina nekoč in danes
Blog

Menjalna trgovina nekoč in danes

Menjalna trgovina nekoč in danes

Meni ena najbolj zanimivih in najboljših tem pri učenju zgodovine.

Zakaj? Ker ne maram denarja oziroma njegove nepravične razporeditve v smislu ogromno bogatih in še več ljudi na pragu revščine. Delitve na različne sloje so vidne še v današnjem sodobnem času in to se mi zdi grozno.

Sploh, ko si brez povsem brez denarja in si ne moreš privoščiti ničesar. Zato bi bila takoj za uvedbo menjalne trgovine po principu blago za blago ali usluga za uslugo ali različne možnosti kombinacij le-teh.

Po sistemu, kar jaz znam lahko ponudim tebi in ti meni nekaj drugega, kar potrebujem v zameno. In prepričana sem, da bi vsi, ki so si pridobili denar samo z goljufijami hitro ostali brez vsega denarja, saj ne znajo ničesar in ne morejo nič ponuditi v zameno.

Če navedem primer – odlično pečem torte in potrebujem mleko bi podarila torto v zameno za zalogo mleka ali kokošjih jajc. Ali da odlično šivam bi lahko popravila obleko v zameno za material za šivanje.

Ali, da odlično pišem članke, bi napisala članek v zameno za kakšna ročno narejena oblačila. In tako bi se vsi morali isto truditi za vse obenem bi vsak pridobil, kar bi potreboval v zameno za uslugo ali izdelek.

Več prispevkov na to temo lahko najdete v povezavi.

Kakšno je vaše mnenje, kako se je spremenila menjalna trgovina? Ali bi jo morali spet uvesti?

Mogoče ti bo všeč tudi ...