mehiška hrana
Gostilne | Restavracije Kulinarika

Mehiška hrana

Mehiška hrana

Mehiško hrano sva prvič jedla pred kakšnimi petimi leti, ko sta nama prijatelja svetovala, naj obiščeva mehiško restavracijo v Domžalah. Takrat nisva niti dobro pogledala menija, ampak sva preprosto naročila, kar sta nama svetovala.

Če se prav spomnim, sva naročila, mehiško pico s piščancem. In na njem je bil cel kup rukole, ki jo Rajko sovraži tako, da je imel, kar nekaj dela preden je vso pobral iz pice.

Naročila sva tudi sticy fingerse, ki so bili zelo okusni. Večkrat sem jih poskušala narediti tudi doma, vendar mi ni uspelo, saj so se mi vedno preveč zapekli in so bili zato zelo trdi namesto lepo hrustljavi.

Kasneje sva enkrat odšla tudi v mehiško restavracijo v Supernovo na Rudniku in zopet sva bila razočarana, saj nama tudi tam ni bila všeč mehiška hrana. Sicer sem tja kasneje odšla še enkrat s svojo sestro in svojim nečakom ter Glorio.

In takrat smo naročile odlične mehiške jedi, ki so mi bile zelo všeč, vendar se ne spomnim točno, kaj smo takrat sploh naročile. Okusna je tudi njihova koruzna juha, ki sem jo takrat jedla prvič.

Dvakrat sva poskusila srečo z mehiško hrano tudi v gostilni Pr´Hladet v Velikem Gabru, vendar sva bila tudi tam razočarana. Pogrešala sva predvsem več izbire pri mehiških jedeh s piščancem.

Pred kakšnimi tremi leti pa sva odkrila odlično mehiško gostilno Kantino na postaji v Šentvidu pri Stični. In od takrat naprej se tja vračava vsaj enkrat na mesec.

Saj čeprav drugače ne hodimo na večerje v druge gostilne in restavracije se tam vedno z veseljem ustavimo na kosilu ali večerji.

Pogosto tja odidemo tudi, ko gremo po nakupih v Novo mesto ali kadar se vračamo iz morja. Saj se nama zdi tam mehiška hrana odlična in predvsem zelo okusna.

V Kantini na postaji sva bila celo na večerji večer preden sem rodila, saj mi je med nosečnostjo zelo prijala mehiška hrana.

Pogosto tam naročiva različne mehiške jedi, najrajši imava jedi brez zelenjave mislim, da je tem jedem dodana končnica con pollo solitario. Večkrat naročiva patato ali sticys fingers (le da za omako izberem nacho sir). Občasno zraven naročiva tudi različne solate seveda brez rukole in koruze. 🙂

Saj so solate tudi zelo okusne, zadnjič sva naročila solato mixta, v kateri so tudi sirove palčke in bila je odlična. Pogosto so mi tudi prijatelji iz Ljubljane dejali, da gredo večkrat tja na kosilo ali večerjo, saj jim je tam bolj všeč mehiška hrana kot v Ljubljani.

Poleg tega si iz Ljubljane z avtom zelo hitro v Šentvidu pri Stični.

Sem pa že večkrat opazila, da imajo tudi odlične ponudbe za večje družbe, in sicer različne jedi ˝na meter˝. Na primer meter taquitosov s krompirjem ali zrezkov in podobno.

Zato sva se z Rajkom večkrat v šali pogovarjava, da bi morda tam imela kar pogostitev po svoji poroki, saj so jedi na meter idealne za večje družbe. 😉

Kar nekaj časa sva tam vedno jedla eno in isto, saj nisva želela biti zopet razočarana, kot sva bila povsod drugje. En dan pa je do naju pristopila zelo prijazna lastnica in nama dejala, da sva midva zagotovo tista, ki vedno naročita isto (solato ter tortiljo).

In nato nama dejala da si želi, da zdaj poskusiva nekaj novega, saj nama ne bo žal.mehiška hrana

In tako nama je predlagala nekaj odličnih jedi, prosila sva jo le, če so lahko brez zelenjave, saj nisva želela bučk v jedeh. Tako sva končno pokusila tudi nove odlične jedi in vsaka izmed njih nama je bila bolj všeč. Tudi zdaj si včasih sama izbereva kakšno novo mehiško hrano, ki jo želiva poskusiti.

Zadnje čase morava le vedno malce hiteti, saj je Gloria težko dolgo pri miru, če gremo kam na kosilo ali večerjo. Prej sva si lahko vzela več časa za izbiro in v miru vse tudi pojedla. Odlično je tudi, ker je tukaj zmeraj hitra postrežba, čeprav imajo pogosto zelo veliko gostov.

Torej, če iščete restavracijo z odlično mehiško hrano, je zagotovo Kantina na postaji pravi naslov za vas. Midva sva se ravno v nedeljo odločila, da bi za večerjo jedla mehiško hrano in tako smo se odpravili zopet v Kantino in tokrat sva naročila patato con pollo solitario in ensalado mixta.

mehiška hrana

Kakšno je vaše mnenje o mehiški hrani? Ste že kdaj bili v Kantini na postaji? Vam je všeč njihova mehiška hrana?

Mogoče ti bo všeč tudi ...

6 Komentar

 1. Rok pravi:

  Bravo, lep odgovor. Tudi jaz hodim tja redno, pa se vedno dobro najem. Oba lastnika se vsakič znova trudita, da v kuhinjo prineseta nekaj novega in svežega, tako da me takšne izjave (najbrž nekoga, ki ni bil nikoli tam) spravijo v slabo voljo.

  1. Klavdija pravi:

   Tudi mene takšne izjave včasih spravijo v slabo voljo. Ampak predvidevam, da je to komentar konkurence in da so morda užaljeni, če nama je bolj všeč hrana nekje drugje. 😉
   Vsak, ki je že bil tam pa dobro ve, da je hrana vedno odlična in predvsem zelo okusna. 😉 In sprejme dobro priporočilo. Nekateri na žalost vsak članek dojamejo, kot plačano reklamo in ne kot resnično in iskreno mnenje, ki se ga preprosto ne moreš izmisliti.

  2. Vesna pravi:

   super odlična hrana ijn zagotovo ni boljše mehiške hrane kot v Kantini 🙂 .

   1. Klavdija pravi:

    Se 100 % strinjam! 😉

 2. Anonimno pravi:

  reklama lastnika, avtorica sama- bedno

  1. Klavdija pravi:

   V to gostilno hodiva že več let, če ste sploh prebrali članek v celoti ste to lahko zasledili. In to ni reklama (daleč od tega) ampak priporočilo za dobro kosilo ali večerjo, saj sem prepričana, da je vsak bralec zelo vesel dobrih izkušenj s katerokoli gostilno. Poleg tega sem avtorica članka Klavdija – ustanoviteljica spletne strani Izberi modro in ne lastnica gostilne. Če vas članki s priporočili motijo predlagam, da ne berete mojih člankov. Saj so napisani po lastnih izkušnjah in zato lahko preberete tudi kritike za nekatere izdelke ali gostilne, …

Komentiranje je onemogočeno.