Mascarpone torta
Kulinarika Sladice

Mascarpone torta

Mascarpone torta

Ob koncu tedna je moj ati praznoval rojstni dan in zato sem se odločila, da mu naredim odlično mascarpone torto. Sprva sem sicer želela narediti drugačno torto, vendar sem nato ugotovila, da sem pozabila kupiti nekaj sestavin za torto.

In tako sem morala prirediti recept in praktično je bila na koncu mascarpone torta boljša od vseh mojih prejšnjih tort, ki sem jih do zdaj spekla za družino ali za prijatelje. Zato bom zagotovo še kdaj spekla torto po tem receptu.

Obenem sem vam že nekaj časa nazaj obljubila, da vam zaupam recept za torti za svoj in Glorin rojstni dan. Ampak moram reči, da mi tisti dve torti nista bili tako všeč in zato bo boljše, da preizkusite ta recept.

Sestavine so napisane za običajen pekač za torte, kljub temu da sem sama spekla dve manjši torti v majhnih pekačih.

Sestavine – mascarpone torta:

  • 1 jogurt (priporočam grški jogurt, ki je meni odličen za peko)
  • 3 jajca
  • 1 jogurtov lonček sladkorja v prahu
  • 1 jogurtov lonček repičnega olja
  • Pecilni prašek
  • Rum (po želji in po okusu)
  • 1 jogurtov lonček in pol moke

Preliv – mascarpone torta:

  • 200 g sladkorja
  • 3 dl vode ali kompota

Krema – mascarpone torta:

  • 500 g mascarponeja
  • Rum (po želji in po okusu)
  • Sladkor v prahu
  • Sadje po izbiri (sama sem uporabila vložene hruške)

Premaz – glazura – mascarpone torta:

  • Smetana za stepanje ali rastlinska krema
  • Sladkor v prahu
  • 2 x vanili sladkor
  • 2 x kremfix

Ali

  • Stopljena čokolada ali nutela

Posip: 

  • Kokos v prahu

Ali

  • Čokolada v prahu

Postopek priprave – mascarpone torta:

Najprej zmešamo vse sestavine jogurt, jajca, sladkor, repično olje in rum skupaj. Ter dodamo še presejano moko s pecilnim praškom. In nato pripravljeno maso zlijemo v pomaščen pekač ter pečemo približno 45 minut na 180 stopinj.

Takoj, ko je mascarpone torta pečena, jo prelijemo z mešanico sladkorja in vode, ki smo jo prej zavreli. Ter počakamo, da se biskvit ohladi. Medtem pripravimo kremo iz mascarponeja, ruma, sladkorja v prahu ter vanjo vmešamo še sadje po izbiri.

Ko je biskvit ohlajen, ga prerežemo in premažemo s kremo ter nanj položimo še zgornji del biskvita. Tokrat sem mascarpone torto premazala s smetanovo kremo zato tudi ni bila tako lepa. Saj mi ustvarjanje s smetano ne uspe vedno. Vi lahko po želji uporabite stopljeno čokolado ali nutelo.

Na torto sem nato le še položila čokoladice. Kljub temu, da torta ni bila preveč lepa je bila ena najbolj okusnih do zdaj.

Dober tek! 

Več receptov za odlične in preproste recepte najdete tukaj.

Spodaj so fotografije moje limonine torte (s posipom iz mletih lešnikov) in Glorine z nadevom iz hrušk za rojstni dan.Mascarpone tortaMascarpone torta

Mogoče ti bo všeč tudi ...