Kratek oddih | Izleti Oddih

Marina Tivat – Črna gora

Marina Tivat – Črna gora

Marina v mestu Tivat v Črni gori je zagotovo ena najlepših marin na svetu. In tudi najina najljubša marina, saj se vedno zelo rada sprehajava po različnih marinah, ko sva na dopustu in razmišljava o tem, da bova tudi midva nekoč imela čoln oziroma jahto. 😉

To je najina velika želja predvsem zato, da bi lahko vedno znova odpluli na čudovite skrivnostne otoke. Kjer ne bi bilo takšne gneče, kot je na vseh obalah, ki so dostopne peš oziroma z avtomobilom.

Obenem tako lahko odkriješ ogromno čudovitih otokov, do katerih brez čolna ne moreš priti. Vendar, če bi kupila čoln bi zagotovo kupila takšnega, ki ima še spalni del, kuhinjo in wc, saj moraš sicer vedno najeti še apartma. In je strošek enak kot, če čoln najameš.

V marini v Tivatu sicer čolnov, ki bi si jih lahko privoščila skoraj ne najdeš, saj so tam zasidrane le luksuzne jahte, za katere moraš odšteti ogromno denarja in so večje od stanovanjskih hiš.

Večinoma so v lasti ruskih državljanov, ki imajo še celo četo osebja, ki skrbi za jahto. Zato je še posebej zanimivo, ko opazuješ, koliko dela imajo, da lahko odplovejo le kilometer stran od marine na večerjo.

Kljub vsemu so sprehodi po marini vsak dan znova čudoviti, saj so jahte res veličastne. V marini najdete tudi maketo, ki prikazuje celotno marino (spodaj med fotografijami – vse fotografije lahko tudi povečate).

Poleg tega je v zadnjih treh letih marina postala res čudovita, saj so zgradili veliko novih hotelov in povečali pomol.

Marina - Tivat - Črna gora Marina - Tivat - Črna gora Marina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna gora

Marina Tivat ponuja tudi ogromno luksuznih hotelov, lokalov in trgovin, ki si jih lahko privoščijo le res premožni obiskovalci in gostje.

Midva žal nisva bila med njimi tako, da sva vsak dan lahko le uživala na sprehodih po marini in občudovala razkošne hotele in lokale.

Marina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna gora

Všeč mi je tudi to, da marina Tivat ni zaprta za obiskovalce, kot so nekatere drugje po Hrvaškem in drugih državah. Ob koncu marine lahko najdete tudi zelo zanimiv pomorski muzej in odlična igrala za otroke.

Marina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna goraMarina - Tivat - Črna gora

Poleg tega je ob marini mimo vseh hotelov tudi čudovita dolga sprehajalna pot. Tudi iz hotela Palma, o katerem sem že pisala tukaj imate čudovit razgled na del marine.

Marina Tivat bo zagotovo ostala v najinem najlepšem spominu in tudi vam priporočam ogled, če boste kdaj bivali v Črni gori. Naju je v letu 2017 predvsem marina privabila, da sva se znova odločila za bivanje v mestu Tivat.

Več o naših dogodivščinah v Črni gori si lahko preberete tukaj.

Marina - Tivat - Črna gora - Izberi modro družina

Mogoče ti bo všeč tudi ...