mami blogerke
Blog

Mami blogerke

Mami blogerke

Še leto nazaj je bilo moje mnenje, da je bloganje zelo preprost konjiček (poklic). In zdaj lahko rečem le, da sem se pošteno zmotila, saj si niti v sanjah nisem predstavljala, koliko časa in volje je treba vložiti v kakovostne članke.

Preprosto sem menila, da članek lahko napišem v pol ure in ga objavim ter imam ogromno bralcev v enem mesecu. Ter da te sponzorji le zasipajo z darili, ki jih nato omeniš v objavah in obenem še ogromno zaslužiš.

Ampak resnica je daleč od vseh teh sanj o preprostem pisanju in velikih zneskih. Preden sem začela pisati svoj blog sem se tudi odločila, da ni pametno sklepati prijateljstev z drugimi blogerkami.

Saj sem menila, da vsak bloger/ka le skrbi za svojo lastno promocijo in da je sodelovanje popolnoma nesmiselno. Kmalu zatem sem še ugotovila, da je v Sloveniji že res ogromno blogerjev, saj sem prej občasno spremljala le morda štiri bloge.

Zato sem se malce prestrašila ter začela razmišljati o tem, ali je sploh smiselno, da še naprej pišem svoj blog. Ampak so me pozitivna mnenja bralcev prepričala v to, da le nekaj delam prav in da naj s pisanjem vztrajam še naprej.

In kmalu sem ugotovila, da me pisanje tudi sprošča. Začela sem tudi pisati za druge spletne strani kot gostujoča blogerka. Da bi me bralci lahko spoznali ter da bi z njimi lahko delila svoje koristne nasvete in napotke.

Že pred odprtjem svojega podjetja sem ugotovila, da z bloganjem še ne bom uspela zaslužiti denarja. Ter, da bo glavna dejavnost mojega podjetja izdelava varčevalnih načrtov in da mi bo blog služil le kot dodatno sredstvo za prepoznavnost varčevalnih nasvetov.

Verjamem tudi v to, da mi bo enkrat uspelo, da bom začela pisati objave tudi za denar. In da bom s tem denarjem lahko dejansko plačevala tudi položnice. Ampak preden bom prišla do tja me čaka še kar nekaj dela.

Kmalu zatem je blog praktično postal prostor, kjer lahko z bralci delim uporabne nasvete in napotke glede varčevanja in dobrih nakupov. Obenem na njem lahko podajam mnenja o odličnih izdelkih in storitvah, ki jih uporabljam že več let.

Ali sem jih morda odkrila pred kratkim in sem z njimi zelo zadovoljna.

Nekaj časa nazaj sem po naključju odkrila skupino Mami blogerke in sprva sem menila, da se verjetno v njej pogovarjajo le o različnih temah glede bloganja.

Ampak v resnici so že skrbno načrtovale našo odlično skupno spletno stran Mami blogerkekjer boste sedaj lahko našli vse najboljše članke mami blogerk na enem mestu.

Še zdaj ne morem verjeti, da sem res lahko del te čudovite skupnosti. Še vedno sem pod vtisi našega prvega srečanja ter svečane otvoritve spletne strani in se že veselim novih sodelovanj in skupnih uspehov.

In, čeprav sem se v petek že skoraj premislila, če bi sploh šla na srečanje, saj je bila Gloria še vedno bolna. Mi ni žal, da sem se udeležila srečanja in ne zaradi daril, ampak predvsem zaradi dobre družbe in ker sem tako lahko izvedela, kakšna je sploh vizija naše skupine ter kakšne bodo naše naloge.

Zato se moram še posebej zahvaliti čudoviti organizatorki in pobudnici projekta Anji Oman (Maminamaza). Ki se je kljub svojemu natrpanemu urniku in vsem ostalim obveznostim odločila, da si vzame čas ter uresniči svojo idejo o skupnosti mami blogerk.

In zagotovo je ona prava oseba za vodjo skupino, saj ne dvomim, da je zelo težko voditi tako obsežen projekt in se ukvarjati še s tako velikim številom različnih mami blogerk. Ampak ona zmore to in še veliko več, saj je rojena vodja.

V soboto smo tako imele tudi prvo srečanje mami blogerk, kjer sem v živo lahko spoznala, kar nekaj odličnih mami blogerk. Nekatere sem spremljala že kar nekaj časa (Maminamaza.si, Z ljubeznijo mama, Mami na off) spoznala sem tudi še veliko novih odličnih mami blogerk.

Med drugim tudi mami blogerke FulkulmamiMali sladkosned, Mami na vrtuTouche, …

Zelo sem vesela, da sem lahko spoznala toliko mami blogerk na enem mestu in da sem lahko obraze ter imena povezala z različnimi blogi. Saj iskreno povedano do nekaj tednov nazaj nisem poznala niti ene mami blogerke po imenu.

Poznala sem le imena njihovih blogov. Zdaj, ko berem njihove zgodbe in objave jih le še bolj spoštujem in upoštevam njihove napotke ter nasvete. Težava je bila le, ker sem precej sramežljiva in potrebujem malce več časa, da začnem zaupati ljudem.

Zato bi potrebovala veliko več kot tri ure, da bi lahko poklepetala z vsemi. Že nekaj mesecev nazaj sem spoznala, da s sodelovanjem lahko le izboljšam svoje delo. In v soboto je bilo res čutiti povezanost, optimizem in sodelovanje.

Še, ko sem prišla domov, sem razmišljala le o srečanju ter o tem, kako bomo mami blogerke lahko sodelovale še najprej in o tem, da komaj čakam novo srečanje mami blogerk.

Tako zelo sem se veselila srečanja, da sem se po dolgem času odločila, da se tudi malce naličim (le maskara in barvica za oči). Saj se drugače sploh ne ličim razen za kakšne svečane priložnosti.

V zadnjih dveh letih se tudi verjetno še nikoli nisem veselila, da grem zopet malce ven v družbo, čeprav le za nekaj ur.

Definitivno so te tri ure minile v hipu. In ko sem prišla domov, smo se z Glorio malo igrale in seveda je takoj opazila, da sem se ˝naličila˝. Ker pred njo ne moreš skriti ničesar. Je, kot mala vohunka, saj je vedno za teboj in te opozarja, ali kaj narediš narobe ali če kaj slučajno pozabiš (tudi zdravila).

Pomaga mi tudi pri vseh gospodinjskih opravilih in pri tem neizmerno uživa. Moram seveda vedno upoštevati vsa njena pravila in navodila. Včasih seveda naredi tudi več škode kot koristi, ko se odloči, da ne bo več sodelovala. Ampak, ko te pogleda s takšnimi ljubkimi očmi, ji seveda vse oprostiš. 😉

In zda je seveda v obdobju, ko ponavlja vse besede in reče čisto vse kar jih pride na pamet. In zato sem jih takoj slišala na način, kako si dovolim, da se sploh naličim brez njenega dovoljenja. Saj mi je takoj rekla ˝mami umit˝ in vztrajala je, dokler tega nisem res naredila.

Kasneje popoldne, ko sem imela nekaj časa sem se odločila, da pregledam še darila sponzorjev, ki so podprli mami blogerke. In naš dogodek ter se jim z veseljem tudi zdaj zahvalim.

V postu na naši skupni spletni strani je Anja Oman omenila že vse naše sponzorje sama sem se odločila, da se še posebej zahvalim nekaterim sponzorjem. Ki so mi še posebej polepšali dan in sem nad njihovimi uporabnimi darili še posebej navdušena. 🙂

Priznam, da skoraj nobenega od sponzorjev do sobote sploh nisem poznala. Saj v svojih objavah vedno omenjam le izdelke, ki jih uporabljam že več let in sem z njimi zelo zadovoljna.

Sem pa seveda vedno vesela, če odkrijem še kakšne odlične izdelke in trgovine zase in za svoje bralce. 😉 Pri pregledovanju daril mi je seveda ˝pomagala˝ Gloria s tem mislim, da je zraven le govorila ˝waw˝ in mi odnašala darila. Najbolj je bila navdušena nad trakcema, ki ju je izdelala Nitka.

Nitka je za mami blogerke pripravila tudi prečudovite majčke (to, ki imam tudi jaz oblečeno na sliki). In jo bom s ponosom tudi nosila vsepovsod, kamor me bo zanesla pot. Nitka je tudi ena izmed mami blogerk njen blog najdete tukaj.

Da se zahvalim še ostalim sponzorjem, ki so podprli mami blogerke:

 • Ustvarjalnica Rebeka Perko (čudovite skodelice. Sicer kave ne pijem – ampak o tem kdaj drugič. Bom pa z veseljem iz tako čudovite skodelice vsak dan pila čaj).mami blogerke
 • Nlp studio (za super sproščeno fotografiranje. Komaj čakam fotografije).
 • Piknik pri kozolcu (za čudovit prostor za naše prvo srečanje. Spremljate tudi nasvete mami na vrtu, ki jo najdete tukaj. Ki nam je prijazno odstopila čudovit prostor za prvo srečanje).
 • Lidl Slovenija (pijača in prigrizki).
 • Tosama (škatlica in vlažni wc papir, saj nama bodo izdelki zagotovo prišli prav, ko bova Gloria začela odvajati od plenic. To.to mama blazinice za dojenje, ki mi bodo prišle prav tudi v naslednji nosečnosti, saj sem jih z veseljem uporabljala tudi po prvem porodu. Vseh sedem mesecev, ko sem si črpala mleko).mami blogerke
 • Kotanyi (limonina lupinica. Kotanyi začimbe uporabljam že več let vendar vedno z veseljem preizkušam nove izdelke pri peki in kuhanju).mami blogerke
 • Coca cola Slovenija (čudovit pekač s katerim bodo vse moje sladice še slajše. Glede na to, da res ogromno pečem in kuham, mi bo to darilo še kako prišlo prav).mami blogerke
 • Lekarne Maribor (odlični izdelki, ki vedno pridejo prav. Že od rojstva Glorie naprej z veseljem uporabljava Bebival šampon in ga preprosto obožujeva).mami blogerke
 • Evitas (prečudovito držalo za dudko, ki ga bom shranila za najinega naslednjega otroka, saj mi je tako zelo všeč. Morda ga bom spremenila v ljubko zapestnico za Glorio).mami blogerke
 • Nikolina ustvarjata (čudovite broške – mami blogerke in leseni metuljčki).mami blogerke
 • All4kids (doodle bags. Te vrečke sem iskala vsepovsod, saj sem hotela imeti s seboj na poti tudi domače kašice).mami blogerke
 • Okay.si (eko čistilo).mami blogerke
 • TePe  (izdelki za ustno higieno, ki vedno pridejo prav).mami blogerke
 • Fruštek (granole za zdrav zajtrk. Ravno danes zjutraj sem jih preizkusila z jogurtom in so zelo okusne. Vedno se sicer trudim zdravo jesti ampak mi to nekako ne uspeva).mami blogerke
 • Malinca (chia semena. Nikoli jih še nisem uporabljala tako, da če mi bodo všeč vam z veseljem, zaupam kakšen dober recept z njimi).mami blogerke
 • Lush izdelki (priznam, da njihovih izdelkov sploh ne poznam. Zato jih bom z veseljem preizkusila).mami blogerke
 • Voleska (špangica).mami blogerke
 • Trudi (čistilni robčki).mami blogerke
 • Sava Hotels & Resorts (vstopnica za razvajanje, da se bomo mami blogerke lahko vsaj za en dan malce odpočile od vsakdanjih skrbi in opravkov).mami blogerke
 • Lovely notes (čudovite spominske kartice, ki nas bodo mami blogerke vedno spominjale na to čudovito prvo srečanje in otvoritev spletne strani).mami blogerke mami blogerke
 • Vina Kraljica (za šampanjec, s katerim smo nazdravile otvoritev naše skupne spletne strani).
 • Diafit (termometer).mami blogerke
 • Maya Peron (vilinski simboli – simbol za nov začetek).mami blogerke
 • Pastel Pink (pentlja za lase. Sicer je moja najljubša barva svetlomodra, ampak tudi tale pentlja v rožnati barvi je čudovita). mami blogerke

Hvala tudi vsem ostalim sponzorjev, ki sem jih morda pozabila omeniti …

mami blogerke Moram omeniti še, da sem v zadnjem času spoznala, tako veliko odličnih mami blogerk. In da bi potrebovala verjetno cel dan, da bi lahko prebrala vse njihove fantastične bloge. In zato včasih v zadnjih dneh kar malce zapostavljam svoj blog.

Verjamem, da bomo od te skupine in združitve vse mami blogerke odnesle le odlične dragocene izkušnje in odlična prijateljstva. Veselim se že novih skupnih projektov.

Ste si že ogledali našo skupno spletno stran Mami blogerke?

Mogoče ti bo všeč tudi ...