Magnolia -hotel
Oddih Počitnice | Potovanja

Magnolia – Hotel – Tivat

Magnolia – Hotel – Tivat

Tokrat bi vam v prispevku rada predstavila svoje mnenje o hotelu Magnolia, v katerem smo bivali v Tivatu. Saj sem po objavi prispevka o naši poti v Črno goro prejela kar nekaj vprašanj o tem, kje smo bivali. Prispevek o naši poti do Črne gore najdete tukaj.

Hotel Magnolia sem rezervirala že v začetku januarja, saj sem ga našla povsem po naključju, ko sem hotela Rajku pokazati fotografije, kako so prenovili hotel Palma, v katerem sva bivala tri leta nazaj.

Tudi letos sva želela rezervirati hotel Palma, saj je bila pred tremi leti res ugodna cena zanj. Takrat sva počitnice rezervirala in plačana v mesecu marcu. Tokrat sva žal ugotovila, da si tega hotela ne moreva privoščiti, saj je bila cena zanj skoraj 50 % višja kot prvič.

Ker so ga v tem času v celoti prenovili in zdaj je videti res čudovito. Ampak kljub temu vam bom v naslednjem prispevku razkrila, kakšen je zdaj in kakšen je bil pred prenovo. In če boste želeli, si seveda po želji lahko rezervirate počitnice v njem.

Da pa se vrnem nazaj na moje mnenje o hotelu Magnolia. Kot sem že omenila sem ga našla po naključju in opazila sem, da na Bookingu ponujajo zelo ugodne počitnice v njem v našem izbranem terminu.

Zato sem še isti dan napisala e-sporočilo hotelu, saj so me zanimale še ostale informacije, ki jih nisem našla v ponudbi.

Predvsem glede velikosti sobe, doplačila za otroka, doplačila za večerjo, ali je hladilnik v sobi ter klima. Zanimalo me je tudi, ali je v hotelu dvigalo in ali imajo v bližini parkirišče.

Iz hotela so mi odgovorili zelo hitro in mi razložili vse, kar sem želela izvedeti od njih. Dejali so mi, da njihova zelo ugodna ponudba velja le še pet dni. Zato sva se z Rajkom v naslednjih dneh odločila, da rezervirava ta hotel, saj sva bila nad Črno goro že prvič popolnoma navdušena.

In prav zato sva hotela še enkrat bivati v Tivatu, saj imajo čudovito marino ter veliko sprehajalnih poti za večerne sprehode. Cena za 11 nočitev za tri osebe s polpenzionom je bila tako 777,26 € z vključenim zavarovanjem in turistično takso.

Zavarovanje in turistično takso sva plačala ob odhodu domov. Magnolia -hotel V ceni na Bookingu je sicer bil vključen le zajtrk. Zato sva doplačala še 8 €/osebo/dan za večerjo torej skupno 176 € za večerje za oba. S seboj sva pripeljala še prenosno otroško posteljico za Glorio.

Zato zanjo ni bilo treba plačati še dodatne postelje in sva tako prihranila 165 €, kolikor bi naju stala posteljica zanjo za 11 nočitev.

Če bi rezervirala hotel, ko je njihova akcija potekla bi bil dražji za 50 %, saj je bila cena zanj po koncu te ponudbe okoli 1500 €. Torej s polpenzionom in s posteljo za Glorio.Magnolia -hotel Magnolia -hotel Včasih je boljše, prej rezervirati, saj je drugače lahko hotel razprodan. Sploh v Črni gori, kjer je ogromno turistov iz Rusije in Srbije.

Sama sicer razmišljam še o enem dopustu na Hrvaškem v mesecu avgustu, ampak za takrat upam na kakšno ugodno last minute ponudbo. Torej, da bi plačala maksimalno 400 € za 7 dni/polpenzion za oba.

Po mojem mnenju je najboljše za vas, da greste v Črno goro vsaj za 11 ali 14 nočitev. Saj, da je pot do tja precej naporna ter dolga in ker praktično izgubiš en dan z vožnjo tja in nazaj.

Tudi pri nama je bil dogovor, da greva v Črno goro le za najmanj 12 dni. Torej od sobote do srede, saj sva imela tako še štiri dni časa pred službo, da sva vse pospravila in se malce odpočila. Tudi zadnjič sva naredila isto le, da si je tokrat Rajko vzel dopust še en dan pred odhodom – na petek.

Hotel Magnolia je bil sicer na zunaj zelo lep. Sobe pa žal niso bile tako zelo lepe, saj naj bi bil sicer hotel 4* ampak midva bi ga glede na opremo in vse ostalo ocenila s slabimi 3*. Saj sem od hotela s  4* pričakovala veliko lepšo sobo in boljšo hrano.

Lahko bi rekla, da sva imela na Hrvaškem na Rabacu boljšo sobo v hotelu z 2*. In tudi v najini sobi prvih sedem dni sploh ni bilo setov za nego, niti ščetke za wc školjko. Še dobro, da so bile vsaj brisače vsak dan sveže oprane. Magnolia -hotel Magnolia -hotel Praktično sva imela občutek kot, da smo bili prvi teden edini gostje v hotelu razen tistih turistov, ki so v hotelu bivali le en dan. Torej so prespali, pojedli večerjo ali zajtrk in so se že naslednji dan odpravili naprej na oglede ali izlete.

Zajtrk je bil, sicer okusen izbira pa podobna kot povsod drugje, večerje so bile prve štiri dni zelo neokusne, saj si nisva mogla izbirati, kaj bova jedla. Večerja je bila tudi praktično vsak dan ista.

Kasneje naslednjih sedem dni so bile večerje samopostrežne in precej bolj okusne in raznolike. Pijača pri večerji ni vključena cene zanjo so podobne, kot drugje v lokalih ali restavracijah. Vključene so le pijače ob zajtrku.

Osebje je zelo prijazno in vsi govorijo več jezikov. Tako na recepciji kot v restavraciji so bili vsi vsakič zelo prijazni in jih lahko resnično pohvalim.

Drugače sem tudi že ob rezervaciji prosila, če lahko dobimo večjo sobo – executive, da lahko s seboj prinesemo prenosno posteljico. In takšno sobo sem tudi plačala in lahko rečem, da je bila dovolj prostorna, da smo lahko v povezanih sobah spali vsi trije.Magnolia -hotel Gloria je spala v dnevni sobi, midva v spalnici. Tokrat sem imela s seboj tudi svoj vzglavnik, saj so hotelski vzglavniki zame povsod premehki tako, da sem tokrat odlično spala. Soba je imela tudi prijeten večji balkon – teraso. Pogleda na morje žal ni bilo zaradi dreves.Magnolia -hotel Prosila sem jih še za hladilnik v sobi, da sem lahko v njem shranila hrano za Glorio, vendar ga prvi dan v sobi ni bilo. Zato sem na recepciji prosila, če ga lahko prinesejo in po večerji je bil že v sobi.

Precej je onemogočen tudi dostop z otroškim ali invalidskim vozičkom, saj dvigala ni ob recepciji, ampak moraš iti naprej po stopnicah in šele nato v dvigalo.

Tisti dan, ko smo prišli v hotel, sva imela precejšnje težave, saj sva imela veliko prtljage in še voziček, ki sva ga morala najprej nesti po stopnicah do dvigala.

Zato sva naslednje dni puščala voziček v avtu, saj smo imeli sobo v prvem nadstropju. Tudi drugače so povsod do hotela le stopnice ali je dostop z vozičkom precej daleč naokrog.Magnolia -hotel Težava je bila tudi na parkirišču, saj je v garaži parkiranje plačljivo in stane 19,20 €/dan. In ker smo skoraj vsak dan odšli naokrog z avtom, smo vedno morali iskati javno parkirišče, ki je brezplačno. In seveda so bila takšna parkirna mesta zelo hitro zasedena.

In v Tivatu vam resnično odsvetujem parkiranje na pločnikih ali kje drugje, kjer ni označeno, saj se pajki in redarji po cel dan vozijo naokrog ter pregledujejo napačno parkirana vozila. Zato smo tudi iz teh parkirnih mest imeli tudi kar nekaj hoje do hotela.

Kljub manjšim težavam je bilo naše bivanje v Tivatu tudi tokrat vredno vsakega evra, saj smo se imeli odlično. In če bi še enkrat izbirala, bi se zagotovo zopet odločila, da gremo v Tivat.

V Tivat sva se zaljubila že prvič, ko sva bivala tam. Saj tam najdeš res čudovite sprehajalne poti ob morju. Prekrasno marino, ki je odprta tudi za turiste, ogromno lokalov in restavracij ob morju. Odlične hotele in tudi prestižne trgovine ter lokale za premožne goste.

Ko sva bila zadnjič tam so bile skoraj vse plaže še javne zdaj so skoraj vse plaže zasebne in v lasti hotelov ob plaži. Ampak tudi, kolikor sem opazila, so se vsi gostje iz hotelov poleg nas hodili kopat na druge plaže. Ki so bistveno lepše in čistejše in so v neposredni bližini Tivata.

Obenem lahko zdaj lahko že zaznaš drugačen vonj v Tivatu, da voda v morju tam smrdi, saj je zaliv in ne odprto morje. Poleg tega je v marini vedno več jaht in jadrnic, ki še dodatno onesnažujejo morje ter vedno več turistov in novih hotelov.

Kljub temu lahko rečem, da v Tivatu lahko najdete najlepše in največje jahte ter hotele. In če zaključim je bilo bivanje v Tivatu odlično razen nekaj manjših nevšečnosti, na katere na morju že pozabiš.

In če potegnem črto skozi celotno bivanje vam hotel Magnolia priporočam. Vendar vam svetujem, da ne vzamete doplačila za večerjo, ampak greste na večerjo v bližnje lokale.

V naslednjih prispevkih pa vam razkrijem posebnosti Črne gore in čudovite kraje, ki smo jih raziskovali ter prekrasne plaže. 🙂

Kakšno je vaše mnenje o hotelu Magnolia?

Mogoče ti bo všeč tudi ...