Leto 2017 - Izberi modro družina
Blog

Leto 2017

Leto 2017

Ob koncu leta v mesecu decembru pogosto vsi delamo zaključke oziroma povzetke celotnega leta. In ob tem razmišljamo o vseh dobrih in slabih stvareh, ki so se zgodile.

Ter ustvarjamo sveže načrte za novo leto, ki prihaja ter držimo pesti, da bo uspešno. Če sama potegnem črto skozi celotno leto 2017, bi lahko rekla, da je bilo precej slabo – tako iz finančnega vidika kot iz vidika zdravja in ostalih področjih.

Že začelo se je zelo slabo in se slabo nadaljevalo čez celotno leto. Čeprav sem vseeno upala, da se bo vse skupaj izboljšalo in da bo na koncu le uspešno.

V tem letu sem tudi veliko premišljevala o sebi in svoji družini ter o naših željah in ciljih. In tudi o tem, da če sem katero stvar pohvalila, se je hitro vse spremenilo in porušilo. Seveda s tem ne mislim izdelkov, o katerih sem pisala, ampak vsa ostala področja.

Ravno prejšnji mesec, ko sem razkrila, da sem končno našla dodatno zaposlitev, sem le nekaj dni kasneje prenehala z delom v tem podjetju. Kot pravijo, kolikor hitro nekaj pridobiš, lahko tudi izgubiš.

In čeprav pri meni številka sedem velja za srečno številko imam občutek, da je leto 2017 bilo vse prej, kot srečno in uspešno.

Zato iskreno in srčno držim pesti, da bo leto 2018 res popolnoma drugačno in čudovito. Saj bi lahko rekla, da so bila vsa leta do zdaj precej uspešna, zagotovo ne popolna, vendar se vsakega leta posebej z veseljem spominjam.

Leto 2017 pa bi najraje za vedno izbrisala iz spominov in prepričana sem, da se marsikdo na tej točki strinja z menoj. V tem letu sem tudi ugotovila, da se počasi ˝staram˝. Ne v smislu, da bi se počutila stara, saj mi leta do zdaj niso prestavljala nobenega pomena.

Vendar v smislu, da pogosto pozabim, koliko let sploh štejem. Preprosto nevede pogosto rečem, da imam kar nekaj let manj. Letos mi je zato bilo najbolj zanimivo, ko so me povsod veliko starejši od mene začeli tikati, saj sem bila prej navajena, da sem vse starejše vikala.

Ko sem se prvič srečala s tem, mi je bilo to precej čudno, saj sem se še vedno počutila precej mlada. Vendar sem se kasneje navadila na to, da moram tudi sama začeti tikati ljudi.

V letu 2017 sem spoznala tudi veliko čudovitih ljudi na osebnem in poslovnem področju in to so zagotovo tiste svetle točke letos. S pisanjem bloga sem si tudi postavila osebne mejnike, saj sem spoznala, da me pisanje bloga resnično sprošča.

Obenem pa vsakič znova lahko opazim, da s svojimi zapisi resnično pomagam bralcem pri morebitni lažji izbiri izdelkov ali storitev. Ali le s svojimi  izkušnjami, da nimajo le oni težav na različnih področjih.

Pogosto napišem objavo, ki nato nekaj mesecev čaka med osnutki, saj jo napišem v trenutku, ko se želim sprostiti. Vendar kasneje ugotovim, da lahko z zapisom pomagam mnogim in jo zato tudi objavim.

V mapi čaka veliko osnutkov, za katere sem prepričana, da bodo olajšali težave mnogim bralcem. Vendar jih za zdaj še ne želim objaviti, saj jih želim najprej preizkusiti ali resnično dobro delujejo in pomagajo.

V letu 2018 si želim, da bom spet med delom začela poslušati glasbo, ki me resnično sprošča in mi daje nove ideje ter motivacijo za odlične zapise. In priznam, da sem jo v zadnjih letih resnično pogrešala in sploh ne vem, zakaj sem opustila to navado.

V naslednjem letu za svoje zveste bralce pripravljam tudi novost enkrat mesečno nagradne igre z različnimi podjetji in čudovitimi nagradami. Ter praktično darilce za vsak 100-ti nov všeček na Facebook strani Izberi modro.

V zadnjih mesecih sem se lotila tudi popolne prenove spletne strani in lahko rečem, da sem nad prenovo navdušena in verjamem, da ste tudi vi.

Pregledala sem tudi vse svoje zapise od prvega do zadnjega in povsod sem popravljala le morebitne napakice ali objave optimizirala. In bila sem zelo ponosna nase, ko sem lahko videla, da še vedno stojim za vsakim svojim zapisom in vsako zapisano besedo ter tudi za izdelki in podjetji.

In tudi v letu 2018 bo moj cilj – kakovostni zapisi ter realna mnenja o izdelkih in storitvah, ki jih testiram in priporočam. Saj sem sama vedno na vseh blogih in drugih straneh pogrešala informacije, kje se določen izdelek lahko kupi in povezave do izdelkov, saj sem tako le izgubljala čas z iskanjem.

Nekaj besed bi tokrat rada namenila tudi ˝zarečenemu kruhu˝. Saj večkrat spregovorimo besedo ˝nikoli ne bom naredil/a tega˝ in pogosto naredimo ravno takšne stvari.

V tem letu sem to besedo pri drugih zasledila dnevno in le nekaj dni kasneje so ravno te osebe naredile točno to, kar so očitale meni. In tudi sama sem letos pojedla kar nekaj zarečenega kruha.

Med drugim sem si na začetku pisanja bloga rekla, da na svojem blogu ne bom omenjala družine in da bom pisala le o nakupih in varčevanju. Vendar sem se za ta korak odločila, ker mi družina predstavlja vse na svetu in ker so vsi družinski člani povezani z velikim delom mojega vsakdana.

Vseeno se trudim, da jih v svojih zapisih izpostavljam čim manj. Sem pa vseeno zelo vesela, ko ob prebiranju zapisov obujam spomine na čudovite dogodke in trenutke, ki bi jih sicer morda pozabila, saj imam včasih resnično spomin zlate ribice – o tem sem več zapisala že tukaj.

Podobno se je zgodilo tudi v preteklem tednu, ko sem si rekla, da ne bomo postavili novoletne smrekice do božiča, čeprav jo imajo že skoraj vsi postavljeno v mesecu novembru.

Vendar, ker so jo v vrtcu postavili že na začetku decembra in ker je Gloria pri ogromno hišah opazila, da imajo smrekico smo jo morali kljub mojemu uporu okrasiti že pretekli vikend.

Ker sem sama imela ogromno dela s peko sladic za rojstni dan moje mami, sta se okraševanja smrekice lotila Rajko in Gloria. In po mojem mnenju sta jo okrasila čudovito in sem zelo ponosna nanju, čeprav sta razbila kar nekaj okraskov. 😉

Leto 2017

Ker smo celo življenje doma praznovali le Miklavža, sem želela, da tudi Gloria le za Miklavža prejme darilo, saj si težko privoščiva še darila za Božička in Dedka mraza. Vendar so spet povsod, kamor sploh prišli spraševali le o darilih še za ta dva dobra moža.

Po drugi strani je težava tudi, ker Dedka mraza in Božička otroci vidijo na različnih prireditvah ali v vrtcih vsaj 10 x pred božičem in novim letom. In kasneje zato menijo, da bodo tudi doma vsakič zvečer dobili darilo.

In tako sva prišla do točke, ko sva še sama začela govoriti o tem, da če bo pridna ji bosta še Božiček in Dedek mraz prinesla darilo. Odločila pa sva se, da takrat prejme le kakšna oblačila in morda sadje, saj je že za Miklavža prejela novo kuhinjo za igranje, nad katero je navdušena.

Ena izmed najinih težav z zarečenim kruhom je tudi, ko si rečeva, da ji ne bova več kupila igrač. In le nekaj dni kasneje v trgovini zagledava novo igračo, ki jo ji kupiva ali jo morda prejme od drugih.

Menim, da imamo takšne težave vsi starši. Zato se sama v zadnjem času rajši osredotočam na nakupe ugodnih in kakovostnih oblačil zanjo.

Če torej potegnem črto čez celotno leto 2017, je bilo slabo, ampak verjamem, da mi bo zato v letu 2018 uspelo uresničiti veliko zadanih ciljev in želja. In to si želim tudi za vas moji dragi bralci, da se vam uresničijo vse želje in cilji za leto 2018. 😉

Kakšno je bilo vaše leto 2017?

Mogoče ti bo všeč tudi ...