Letni dopust
Oddih Počitnice | Potovanja

Letni dopust

Letni dopust

Kdaj je pametno začeti planirati letni dopust? Vedno začnite planirati letni dopust že na začetku novega leta ali v prvih dveh mesecih leta. Zakaj?

Ker, če delate v podjetju, kjer nimate kolektivnih dopustov, se vam lahko hitro zgodi, da vas kdo prehiti z izbranimi datumi. In potem vi težko najdete druge datume za morje ali druge lokacije, kamor želite iti na morje.

Midva z mojim dragim se pogosto že v začetku leta dogovoriva za datume dopusta v celotnem koledarskem letu. Saj tako že takoj lahko odda datume za skoraj celotni letni dopust.

Nekaj dni si vedno pusti za rezervo, saj nikoli ne veš kdaj in kaj lahko pride vmes. Pogosto jih uskladiva z dela prostimi dnevi tako, da veliko dni dopusta uporabi ob praznikih, saj ga tako tudi prihrani za naslednje mesece.

Pri dopustu za morje pogosto vzameva dva tedna skupaj in se potem odločiva, kdaj bomo šli na morje in kje je najbolj ugodna ponudba za nas v tistem terminu.

Letni dopust sva začela planirati tako kmalu zaradi različnih vzrokov. Eden izmed njih, da se nama je že nekajkrat zgodilo, da sva morala plačati za morje veliko več, kot sva nameravala. Saj ni bilo več mogoče v njegovi službi izbirati drugih datumov, ker so bili že zasedeni.

In tako sva seveda zamudila cenejše termine za morje. Poleg tega moj dragi ne mara gneče na plažah, niti jaz in sva morala vedno na dopust v glavni sezoni. Čeprav se vedno trudiva, da greva na morje ob začetku ali ob koncu sezone.

Zato vam svetujem, da si dopust začnete planirati takoj, ko decembra kupite koledar za novo leto, ki je pred vami. Saj boste tam lahko izbrali datume za letni dopust po svoji želji.

Več prispevkov na to temo lahko najdete na povezavi.

Zanima me vaše mnenje? Kdaj oddate vi oddate datume za letni dopust?

Mogoče ti bo všeč tudi ...