Ledene rezine
Prejšnji teden sem razmišljala o tem, katero sladico naj naredim, da bo čim bolj preprosta in obenem tudi okusna ter sočna. In ostala mi je masa za biskvit od torte, ki sem jo spekla za atija, recept zanjo najdete tukaj. Zato sem se odločila, da bom spekla še en biskvit in dodala drug nadev.
In lahko rečem, da so bili nad receptom za ledene rezine vsi navdušeni in ga zato zdaj z veseljem delim tudi z vami.
Sestavine – ledene rezine:
- 3 jajca
- 1 jogurtov lonček in pol moke
- 1 jogurt (priporočam grški jogurt)
- Vanili sladkor
- Pecilni prašek
- 1 jogurtov lonček sladkorja
- Rum (po želji in po okusu)
- 1 jogurtov lonček repičnega olja
Preliv – ledene rezine:
- 200 g sladkorja
- 3 dl vode ali kompota
Krema – ledene rezine:
- Kisla smetana
- Sladkor v prahu
- Vanili sladkor
- Rum (po želji in po okusu)
Postopek priprave – ledene rezine:
Najprej skupaj zmešamo sestavine za biskvit jajca, jogurt, vanili, sladkor v prahu, rum in olje. Nato tej masi dodamo le še presejano moko s pecilnim praškom. In vse skupaj pečemo približno 40 min na 180 stopinj. Z zobotrebcem lahko preverimo, ali je že pečeno.
Medtem zavremo vodo in sladkor ter mešanico polijemo še čez vroč biskvit in počakamo, da se ohladi.
Nato v skledi zmešamo skupaj še kremo za ledene rezine iz kisle smetane, sladkorja v prahu, vanili sladkorja in ruma. Biskvit nato prerežemo ali le premažemo kremo po vrhu.
Po želji lahko dodate v kremo tudi kokos v prahu ali čokolado v prahu ali ga/jo le posujete po vrhu. Morda biskvit prelijete še z nutelo ali stopljeno čokolado. Možnosti je ogromno in verjamem, da bo vsaka izmed njih še izboljšala že tako odličen okus ledenih rezin.
Sama razmišljam, da bi morda naslednjič preizkusila v receptu še lino lado z okusom kokosa ali kateri drug okus lino lade.
Dober tek!
Več receptov za okusne sladice najdete tukaj.