Kupon
Blog

Kupon za popust

Kupon za popust

Zadnje čase se pojavlja vedno več kuponov za popuste v vseh trgovinah, kar je obenem dobro in slabo za nas kupce. Odvisno je od tega, kako kupon uporabimo. Če jih uporabimo v svojo korist, so lahko odlični za prihranek. Lahko so le razlog za dodatno zapravljanje.

Meni osebno najljubši kuponi do zdaj so bili pri Mercatorju, ko si lahko kupon izkoristil tudi pri akcijski ceni izdelka. Obenem si lahko pri enem nakupu izkoristil tri kupone naenkrat. In takrat sem zagotovo prihranila največ denarja pri vsakem nakupu.

Verjetno so jih tudi zato umaknili, saj so ugotovili, da jih znajo kupci dobro izkoristiti in jih nadomestili s kuponom za 25 % na en izdelek. Tudi te kupone lahko dobro izkoristimo, če se za to odločimo.KuponSama vedno kupon uporabim pri izdelkih, ki niso nikoli znižani ali pri takšnih, ki jih trenutno potrebujem. Vedno, ko gledam akcijske letake preverim, za koliko procentov, je kakšen izdelek znižan in če je manj, kot 25 % počakam na kupon ter ga, grem kupim takrat.

Menda ga lahko uporabimo tudi pri akcijskih izdelkih, ampak se nato kupon odšteje od redne cene. Vendar, ko sem enkrat kupila Cedevito, ki je bila v akciji in znižana za 20 %, mi je prodajalka rekla, da ne more upoštevati bona na akcijske izdelke.

Morda ga je vseeno možno uveljaviti in le ona tega ni vedela ali je v kuponih narobe napisano. Ste morda že poskusili uporabiti kupon pri akcijskih izdelkih?

Seveda je pri vsakem kuponu še ogromno drobnega tiska zakaj vse ga ne moremo uporabiti. Zelo sem bila jezna, ko prejšnji konec tedna nisem več mogla uporabiti kupona za svojo edino najljubšo alkoholno pijačo – 1000 rožo.

Saj zelo redko spijem kakšen kozarček alkohola in takrat si zaželim le 1000 rožo s Cockto.

In na blagajni je izpisalo, da kupona ni dovoljeno uporabiti za ta izdelek. Čeprav nikjer ni pisalo, da kupon ne velja za žgane pijače. Saj je bila to še edina trgovina s kuponi, kjer si lahko še kupil na kupon tudi žgane pijače. Tako bi lahko s kuponom kupila tudi rum za peko sladic.

Menim, da je kupon najbolje izkoristiti tudi za nakup večjih pakiranj mleka, mesa ali pijače. Kot sem že omenila sama najrajši kupon izkoristim za izdelke, ki niso nikoli v akciji.

Jezi me tudi to, ker ima vsaka trgovina drugačen dan za koriščenje kupona. In zato, če bi želeli kupone dobro izkoristiti, bi morali v trgovine iti vsak dan in bi tako zapravili še več. Zato so mi najbolj všeč tisti kuponi, ki veljajo več dni.KuponZoprno mi je tudi to, da moraš nekatere kupone prinesti s seboj v trgovino. Namesto da bi bili že naloženi na karticah in bi vse potekalo hitreje obenem kupona tako tudi ne bi pozabili doma. Ter tako ostali brez popustov in prihrankov.

Pri kuponih morate paziti tudi na to, da imate poleg kupona s seboj še kartico zvestobe, saj večino kuponov lahko izkoristite le skupaj s kartico.

Kakšno je vaše mnenje o različnih kuponih za 25 % popusta? Jih izkoristite ali se vam zdi, da zaradi njih zapravite še več?

Več prispevkov na to temo najdete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...