Krompirjeve počitnice - Izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

Krompirjeve počitnice

Krompirjeve počitnice

Tokrat smo z Glorio krompirjeve počitnice preživele malce drugače. Odločila sem se, da se njene prve krompirjeve počitnice začnejo že takoj v petek, ko smo prišle iz vrtca domov. Popoldne smo tako pekle sladice za ostale družinske člane in tokrat sem Glorii pustila, da mi čim bolj pomaga pri tem.

Odločila sem se, da bomo spet pekle puhasto jogurtovo pecivo s pudingom le, da sem tokrat uporabila kremasti jogurt. Glorii sem zavezala še njen predpasnik in vsa ponosna mi je pomagala pri peki sladic.

Vse sestavine sem ji stehtala ona jih je lahko dodajala v posodo in budno spremljala, kaj vse počnem. Pri peki je neizmerno uživala, zato sem se odločila, da bomo na hitro spekle še čokoladne mafine, in tokrat sem uporabila le polovično maso, ki zadostuje za 18 mafinov.

Gloria mi je spet z velikim veseljem pomagala pri pripravi in še bolj je bila vesela in ponosna, ko je lahko sladice tudi pojedla. Vsem je naslednji dan povedala, da jih je spekla ona. 🙂
Krompirjeve počitnice - Izberi modro družinaLahko rečem tudi, da sta nama obe sladici odlično uspeli in sta bili resnično okusni. Tako, da do konca tedna ni od njih ostal niti košček.

Soboto smo preživele pri mojih starših, nedeljo pri Rajkovih starših. Odločila sem se, da bo Gloria tokrat celotne krompirjeve počitnice doma, saj so se njeni stari starši ponudili za varstvo.

Po eni strani sem bila malce skeptična, glede odločitve, da bo cel teden doma, saj sicer zelo rada obiskuje vrtec in sem imela občutek, da ga bo preveč pogrešala. Po drugi strani pa naju teden, ko Gloria ne obiskuje vrtca stane več, kot če bi bila v vrtcu.

Saj, če imaš s. p. ti nihče ne plača dopusta, niti nimaš plačanih praznikov in zato sem sama vseeno morala delati cel teden. Vrtec bo zaradi tega tedna počitnic morda le 5 € cenejši zaradi hrane. Veliko več stane gorivo do starih staršev.

Kljub vsemu sem se odločila, da bo doma cel teden, da bo imela vsaj malce počitnic. Že takoj v ponedeljek je vstala ob 6. uri zjutraj in želela je, da gremo v vrtec zato je bila kasneje precej razočarana, ker nismo šle.

Imeli smo tudi težave zaradi menjave ure, saj se je vsak dan zbujala zelo zgodaj. V ponedeljek je tako odšla v varstvo k Rajkovim staršem, v torek smo bile pri mojih starših, da sem lahko med tem časom delala.

V sredo smo odšli le na obisk k družini od strica in ta dan je bil za našo družino zelo žalosten, saj smo ga letos prvič preživeli brez strica. Točno pred enim letom na ta dan sem ga tudi zadnjič videla pred smrtjo, saj je dva meseca kasneje nepričakovano in nenadno umrl.

Sveč, kot sem obljubila v prejšnji objavi letos nisem prižigala. Le stricu sem na grob odnesla elektronsko svečo, ki gori 120 dni. Za vse druge sem se odločila, da bom kupila zastavice sočutja in jih bom na njihove grobove nosila tudi čez leto.

Kasneje smo odšli še k Rajkovim staršem, saj je Gloria ta dan tudi prespala pri njima in je bila pri njima v varstvu tudi naslednji dan. Menda so se imeli odlično in so tudi grabili listje ter uživali na sprehodih. V petek sta ponjo prišla moja starša, saj sem imela sama zjutraj še opravke.

V soboto smo bile pri mojih starših in ta dan je bila Gloria precej nejevoljna, čeprav je cel dan lahko uživala v družbi svojih dveh bratrancev. V nedeljo je bila podobne slabe volje.

Menim, da ima še vedno malce težav zaradi premika ure, saj se zjutraj zelo kmalu zbuja in hoče iti spat že ob 17. uri, ko je zunaj že tema. Tudi meni niso všeč premiki ure, saj je zdaj praktično takoj tema in menim, da smo zato vsi še bolj utrujeni in nejevoljni.

Veliko bolj mi je všeč, ko se ura prestavi spomladi. Čeprav bi bilo še bolje, če sploh ne bi več prestavljali ure. 🙂

Na splošno lahko rečem, da je Gloria preživela zelo lepe krompirjeve počitnice v družbi celotne družine. Vendar menim, da že komaj čakala, da spet vidi sošolke in sošolce ter vzgojiteljice, saj je vsak dan večkrat vprašala, ali gremo v vrtec.

Zato bo naslednje počitnice tiste dni, ko ni praznikov verjetno preživela v vrtcu. 🙂

Vesela sem tudi, da sem v zadnjih tednih uspešno zaključila večmesečni projekt, ki sem ga ustvarjala skupaj z ustvarjalci in trgovinami v Sloveniji, saj sem na ta projekt resnično ponosna. Najdete ga tukaj. Tako sem imela več časa za Glorio in tudi za pisanje novih člankov.

Končala sem tudi s prenovo spletne strani, saj sem pregledala vse objave do svoje prve do zadnje ter popravila vse manjše napake, ki sem jih opazila.

Ter še malce optimizirala spletno stran – za lažje iskanje. Pri vsem tem sem ugotovila, da se moje razmišljanje v vseh teh mesecih ni niti malo spremenilo in da še vedno trdno stojim za svojimi zapisi in besedami, saj jih vsebinsko nisem popravljala.

V zadnjih tednih smo doživeli še en mejnik, saj se je Gloria tudi sama odločila, da ne bo več uporabljala plenic. Neko jutro pred vrtcem mi je dejala, da želi imeti le spodnje hlačke namesto plenice in takrat sem to povedala tudi v vrtcu, da so jo lahko vzgojiteljice malce bolj spremljale.

Tudi doma je začela pridno sama hoditi na kahlico tako, da ima zdaj plenico le še za ponoči in še takrat je pogosto zdaj že prazna plenica. Tako, da bomo v naslednjih tednih morda že preizkusiti, če je lahko tudi ponoči brez plenic.

Zelo sem vesela, da nisem poslušala drugih glede odvajanja od plenic in da sem poslušala le Glorio. Saj je tako brez plenic čez dan praktično ostala v enem tednu.

Najbolj me je bilo sicer strah, kako bomo brez plenic, ko bomo na poti, vendar gre za zdaj zelo dobro, saj gre vedno na wc, preden gremo na pot in takoj, ko pridemo na cilj. Težave imamo le v gostilnah ali na obiskih, ko morava biti vedno zraven in ji pomagati, da gre lahko na wc.

Kako smo se lotili odvajanja od plenic si lahko prebereš tukaj.

Kako so vaši otroci preživeli krompirjeve počitnice? So bili doma, v varstvu, v vrtcu ali kje drugje?

Mogoče ti bo všeč tudi ...