Kino
Modri bonus Nakupi plus

Kino

Kino

V teh deževnih dneh sem premišljevala o tem, da sva z Rajkom šla nazadnje v kino pred več kot dvema letoma. Nazadnje sva odšla v kino februarja 2015 en mesec, preden se je rodila Gloria. In še dobro, da sva šla takrat gledat kratko risanko, drugače bi dlje časa že težko sedela.

Od takrat naprej nisva odšla v kino niti enkrat. Doma pa je vedno isto, ko se odločiva, da bova gledala film vmes še dve uri loviva Glorio naokrog, skuhava kosilo ali večerjo … Tako, da se gledanje filma, ki je dolg dve uri zavleče na nekaj dni.

Prav tako od vseh serij in nadaljevank gledava le ˝Eno žlahto štorijo˝ in ˝Sosedi˝. In čeprav so obe nanizanke zelo kratke brez reklam pogosto traja kak dan po milijon premorih, da nama uspe pogledati en del do konca.

Prej sva pogledala skoraj vsak večer vsaj en film. No spremenilo se ni le to, da vsaj že prej vedno gledala bolj komedije in risanke. Ter morda kakšen akcijski film. 😉

No in ker res že dolgo nisva šla nikamor samo midva sem premišljevala o tem, če bi morda odšla v naslednjih tednih spet sama v kino. In tako sem začela pregledovati razporede in cene vstopnic.

In hitro sem prišla do zaključka, da je ogled filma v kinu postal zelo drag. Prej sem vedno kupovala karte za kino z dijaško ali s študentsko kartico. Poleg tega sva kar nekaj let hodila v kino v Planet Tuš in vstopnice za kino so bile tam res ugodne.

Cene so se tudi zelo malo razlikovale za ogled 3D filmov. In cena za vse dolžine filmov je bila enaka poleg tega so bili ugodni tudi prigrizki. Zdaj, ko je tam Cineplexx se je vse skupaj zelo podražilo. Poleg tega imajo zdaj kot v Koloseju cene prirejene za dolžine filma.

In to me je najbolj zmotilo, saj če realno pogledamo, če je film dolg 136 minut je od tega zagotovo vsaj 20 min reklam in podobno. Torej dejansko film traja le morda 106 minut. Ampak tako ne bi mogli zaračunati cene za 120 minutnega filma in doplačila, kajne?

Tole me je res razjezilo, ampak seveda kupci ne moremo narediti nič proti temu edino pač, da se ne odločimo za obisk kina. Pa vendar si včasih zaželiva, da nama ne bi bilo treba tako dolgo čakati na vsak film. In da bi si ga lahko pogledala v kinu.

Nisem še razmišljala o tem, ali nama bo sploh uspelo iti v kino ali ne. Malce sem pregledovala razporede ter tudi, kako bi lahko prihranila pri nakupu kino vstopnic.

In opazila sem, da imajo v Cineplexxu ob torkih kino dan, torej vstopnica stane 3,33 €. Seveda plus 0,30 € doplačila za daljši film od 120 minut.

Gledala sem tudi kino Trbovlje vendar žal še ne predvajajo filmov, ki bi si jih želela ogledati. So sicer tam zelo ugodne cene vstopnic imajo tudi kar nekaj ugodnosti za svoje člane.

Za tiste, ki pogosto hodite v kino v Cineplexx vam priporočam, da si tukaj preberete vse o njihovi kartici ugodnosti.

Zanima me, kako pogosto se opravite na ogled filma v kinodvorane? In ali se vam zdijo cene kart ugodne ali predrage?

Mogoče ti bo všeč tudi ...