Kdaj je pravi čas za otroka?
Nosečnost | Porod Otroci | starši

Kdaj je pravi čas za otroka?

Kdaj je pravi čas za otroka?

Iskreno povedano mislim, da popoln čas za otroka sploh ne obstaja.

Ker če čakaš, na izpolnitev idealnih pogojev (stanovanje, dobra služba …) jih v današnjih razmerah skoraj ne moreš doseči. In zaradi teh razlogov imaš lahko otroke zelo pozno ali pa kasneje ugotoviš, da so se pojavile še težave z zanositvijo.

Midva sva se odločila, da bova začela načrtovati otroka, ko opravim vse izpite za fakulteto. In tako se je na koncu tudi zgodilo, zanosila sem takoj seveda ni bilo niti pod razno – idealnih pogojev.

Saj sva živela pri mojih starših doma in bivala v eni sobi, zaposlen je bil le on. Ampak, ker sva si že kar nekaj časa želela otroke, nama ni niti malo žal najine odločitve. Saj bi drugače morda imela prvega otroka šele čez deset let.

V tistem času sem opravljala delo preko študentskega servisa in zavedala sem se, da še kar nekaj časa ne bom dobila službe za nedoločen čas. Zato je bilo vprašanje le, ali poskusiva sedaj, ali čakava še nekaj let na morebitne idealne pogoje.

In verjemite mi, da kljub temu kako nama je bilo težko, ker nisva imela veliko denarja, nama tudi malo ni žal zaradi odločitve, ki sva jo takrat sprejela.

Dobila sva čudovito hčerko, ki naju vsak dan znova osrečuje. Obenem me je ta odločitev po spletu nesrečnih okoliščin pripeljala tudi do izpolnitve mojih sanj – odprtja lastnega podjetja.

Dejstvo je, da ko je otrok enkrat na poti, se hitro znajdeš in urediš vse, da mu lahko omogočiš čim lepše življenje. In večina parov, zanosi nenačrtovano in kljub temu obdržijo otroka ter se zato marsičemu odrečejo. Kot sva se tudi midva.

Več prispevkov na temo starševstva si lahko preberete na tej povezavi.

Zanima me vaše mnenje? Kako in kdaj, ste se odločili za otroka? Mislite, da obstaja pravi čas za otroka?

Mogoče ti bo všeč tudi ...