Nosečnost | Porod Otroci | starši

Kako izbrati ime za otroka?

Kako izbrati ime za otroka?

Večna dilema vseh staršev je, kako izbrati pravo ime za otroka, na katerega bomo ponosni mi in tudi naš otrok vse življenje.

Še preden se je hčerka rodila sva se večkrat pogovarjala o imenu zanjo. Občasno se tudi nisva strinjala glede izbire imen. Zato sva na koncu sestavila seznam najljubših imen za fante in za punčke. Saj sva šele v 8. mesecu nosečnosti izvedela spol, do takrat se je namreč vedno skrivala.

In tako sva se odločila za eno izmed vseh imen. Izbira imena se je spremenila, ko sva teden za tem odšla na obisk k prijateljici, ki je mesec prej rodila.

Ko sva bila na obisku pri njej, sem sama seveda kot goba v spomin shranjevala vse pomembne informacije, ki mi jih je prijateljica povedala.

Pogovarjale smo se o tem kaj vse potrebujem za v porodnišnico, kje lahko kaj kupim, kje lahko dobim bone za ugodnejše izdelke in podobno. Povedala mi je ogromno informacij medtem sem pestovala tudi njuno prisrčno malo hčerkico.

Vsi so želeli izvedeti kakšno ime bova dala hčerkici, vendar sva se dogovorila, da ga ne bova izdala nikomur vse do njenega rojstva. In te obljube sva se tudi držala.

Povedala sva jim le prvo črko njenega imena G. In nato so vsi ugotavljali in naštevali celo vrsto imen na črko G, vendar jih ni uspelo najti pravega.

Fantje so med tem seveda nazdravljali, zato sem domov peljala jaz. Med vožnjo sva se pogovarjala in smejala temu, da nihče ni uganil pravega imena. In nato sem jaz povedala eno ime in moj dragi drugo ime.

Takrat sva ugotovila, da si nisva zapomnila istega izbranega imena oziroma si je moj dragi zapomnil drugo ime, kot sva ga prvega izbrala. Zato sva se doma še enkrat pogovorila in se odločila, da ji bova dala drugo ime, ki si ga je izbral moj dragi.

Prvega imena ne bom izdala, saj ga bova morda kdaj kasneje uporabila pri drugem otroku.

In to drugo ime je ostalo skrivnost vse do poroda. Hčerki je ime Gloria in priznam, da sva imela na začetku rahle težave, ker sva morala vsakemu posebej povedati, da se piše brez črke J.Kako izbrati pravo ime za otroka

Tudi, ko me je sestra v porodni sobi vprašala po imenu hčerke, sem ji takoj rekla, da ji je ime Gloria brez J. Saj nisva želela, da bi bilo njeno ime že od porodnišnice naprej narobe zapisano.

To ime nama je bilo že na začetku zelo všeč in ni mi žal, da sva ga izbrala. Spomnim se, kako sem v drugi polovici nosečnosti postala živčna, če ji bova sploh izbrala pravo ime, ki bo všeč nama in bo nanj vse življenje ponosna tudi ona.

Takrat sem iz koledarja prepisala vsa všečna imena, pregledala sem še pratike, da bi vedela, kdaj bo praznovala god. Brskala sem tudi po spletu za vsemi možnimi imeni. Saj sem hotela, da ima res čudovito ime.

Takšno, ki ga nima še nihče, ki ga poznava. In med nosečnostjo sem se večkrat premislila glede izbire imena. Tudi zato sem imela prva dva tedna po njenem rojstvu manjše težave, saj sem jo vedno hotela poklicati po imenu, ki je bilo v najinem prvem izboru.

Skoraj nihče od najinih prijateljev, znancev in tudi sorodnikov še vedno ne zna napisati pravilno njenega imena. Vsi ga pišejo s črko J.

Nad imenom so bili do zdaj vsi navdušeni in vsak od njih nama je tudi rekel, da sva izbrala res čudovito ime zanjo. Kakšno se zdi vam?Kako izbrati pravo ime za otroka

Več prispevkov na to temo pa najdete na povezavi.

Še nekaj namigov za imena najdeš na HiPP spletni strani – preveri tukaj. 😉

Kako ste se vi izbirali imena za svoje otroke?

Mogoče ti bo všeč tudi ...