Jamranje
Blog

Jamranje

Jamranje

Se kdaj vprašate, kje bi sploh bili, če ne bi vedno jamrali v naši Sloveniji? Ampak pogosto je jamranje dobro. Sploh v zadnjem času se tega zavedam, saj bolj, kot jamram prej, se kakšna stvar uredi.

Včasih je težava ravno obratna, saj ko se končno pohvališ za neko malenkost, da ti je nekaj odlično uspelo, ti gre vse narobe. Predvsem se to meni dogaja zadnje čase, ko mi končno nekaj uspe in to povem na glas gre spet vse narobe.

Večkrat se mi je že zgodilo, da, ko sva se z Rajkom pogovarjala o nekom, ki ga že dolgo nisva videla. Sva naslednji dan zagotovo dobila klic od njega ali ga kje srečala.

Ko bi vsaj jamranje o denarju pomagalo, da bi bilo denarja več. Ampak le to se na žalost ne zgodi. Kljub temu jamranje pomaga, da se ljudje počutimo bolje, ko se pogovorimo med seboj in jamramo o svojih težavah.

Zadnjič sem ravno jamrala svojim prijateljicam in svoji mami, da sem prejšnjikrat cel dan čakala poštarja ter pakete zase. In kmalu zatem sta že prišla na vrata kar dva poštarja vsak s svojimi paketi in pošto.

Včasih le jamramo, da je že predolgo slabo vreme in nato končno dočakamo prelepo sončno vreme, kot smo ga v prejšnjem tednu. Takrat sem tudi sama odšla vsak dan na sprehod in ogled nove okolice.

Jamranje je praktično vsak dan prisotno v medijih, saj je več kot 3/4 novic v časopisih le črna kronika, ostalo rumeni tisk. In ljudje se nato seveda ukvarjajo z vsem, kar se jih sploh ne tiče ali kar se dogaja več milijon kilometrov stran.

Seveda je dobro, da smo ljudje sočutni, vendar se zato vedno ukvarjamo le z nepomembnimi stvarmi. Sama že več let ne spremljam novic niti ne gledam poročil po televiziji in zato sploh ne vem, kaj se dogaja po Sloveniji in se s tem niti ne obremenjujem.

Tudi na televiziji gledava le eno serijo ter komedije in risanke. Tudi športa ne spremljava, saj, če greš le za dve minuti na Facebook, lahko takoj izveš, kdo je zmagal ali kdo je izgubil. Saj se vsi jezijo nanj in se pritožujejo ali ga hvalijo.

Jamranje je seveda standard tudi v službah in tudi vedno bo, saj se tako še lažje povežeš s sodelavci, ko skupaj jamraš čez šefe in službo. Predvsem tisti z najboljšimi službami in odličnimi plačami vedno jamrajo. Praktično so tisti vedno še najbolj glasni pri jamranju.

No, če delaš sam imaš malo večjo težavo, čez koga in komu boš jamral? 😉 Lahko nato le jamraš prijateljem čez kupce ali morda čez podjetja, s katerimi sodeluješ/ne sodeluješ?

Včasih imam občutek, da če jamram na glas, da kakšnega izdelka že dolgo ni v akciji ga, potem kmalu zagledam v akcijskem letaku. Kot bi me nekdo slišal, da sem se pritožila. Pogosto se akcijska cena pojavi prepozno, ko ta izdelek že kupim po redni ceni.

V zadnjem času sem razmišljala predvsem o tem, da bi pisala članke o prihrankih na malce drugačen način. In sicer sem želela poudariti le nekaj najbolj ugodnih in kakovostnih izdelkov iz vsake trgovine skupaj v enem članku. Ter opozoriti na to, na kaj morate paziti, če želite prihraniti čim več.

Vendar, kot zanalašč mi v zadnjem času sploh ne padejo v oči nobene odlične ponudbe iz akcijskih letakov. Poleg tega pošta pride le na vsake dva dni in je zato včasih za kakšno odlično ponudbo že prepozno.

Tudi vi kdaj jamrate? Katera je vaša najljubša tema za jamranje?

Več podobnih člankov najdete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...