Izdelki pred rokom uporabnosti
Hrana od A do Ž Kulinarika

Izdelki pred rokom uporabnosti

Izdelki pred rokom uporabnosti

Ali lahko z izdelki pred rokom uporabnosti prihranimo denar? Kdaj kupiti izdelke pred rokom uporabnosti in kdaj ne? Odgovor ni tako preprost, odvisen je predvsem od izdelka. Ali so to mlečni izdelki, mesni ali ostali?

Če imate namen izdelek porabiti v roku nekaj dni, je to lahko seveda odličen in ugoden nakup za vas. Drugače vam takšne nakupe – odsvetujem. Zakaj? Ker pogosto kupimo izdelek malo pred rokom uporabnosti ter nato pozabimo nanj in ga kasneje zavržemo, obenem tudi naš denar.

Zato vedno, ko kupujete, takšne izdelke, premislite, za kaj jih boste porabili. Preverite tudi, koliko dni so še uporabni ter kakšen je videz embalaže (je morda napihnjena). Ali, če je prozoren pokrov, poglejte, ali so morda že vidni kakšni kakšni znaki pokvarljivosti.

Dobro je preveriti tudi, ali je izdelek resnično cenejši od izdelkov drugi znamk, ki so na voljo po redni ceni.  Izdelke, ki so vredni nakupa lahko pospravite tudi v zamrzovalnik in jih porabite naslednjič na primer kruh, meso.

Tudi sama vedno gledam na vse to, ko kupujem izdelke pred rokom uporabe. In takoj mi dvignejo pritisk trgovine, ki hitro pokvarljive izdelke znižajo šele en dan pred rokom uporabnosti in še to včasih le za 20 %.

Saj menim, da bi morali biti takšni izdelki znižani vsaj za 50 % ali več ter da morajo biti med znižanimi izdelki vsaj že en teden pred rokom uporabnosti. In točno zaradi takšnega sistema se v Sloveniji zavržejo ogromne količine hrane.

Dejstvo je, da je veliko izdelkov uporabnih še nekaj dni po roku uporabnosti. Kot je bilo že večkrat omenjeno v različnih prispevkih na to temo. Torej v primerih, ko ohranijo isto strukturo, vonj in ipd. Če vseeno niste prepričani v to izdelek, rajši zavrzite.

Več prispevkov na to temo lahko najdete na povezavi.

Zanima me vaše mnenje o izdelkih pred rokom uporabe? Ali ji kdaj kupite? Na kaj vse gledate pri nakupu?

Mogoče ti bo všeč tudi ...