Izbor odličnih filmov
Blog

Izbor odličnih filmov

Izbor odličnih filmov

Božična romanca, v kateri se z obilico zabavnih prigod združijo zgodbe številnih zelo različnih ljudi v Varšavi. Razočarani policist se skuša pobotati z odtujeno družino, radijski voditelj s pomočjo navihanega sina išče novo ljubezen, razuzdani bahač v Božičkovem kostumu lovi mladega tatiča, urejeni poslovnež pa priskoči na pomoč osiroteli deklici. Drobna naključja in kanček božičnega čudeža združijo njihove usode v nepozabno zgodbo o upanju in ljubezni.

Slovenski režiser nepozabne božične romantične komedije Pisma Sv. Nikolaju. Predstavlja novo zabavno ljubezensko uspešnico v kateri spremljamo čustveni vrtinec med romantično učiteljico glasbe Anjo in zabavljaškim televizijskim voditeljem Tomekom. Očarljiva Anja skuša preko spleta najti sorodno dušo in ko po naključju spozna priljubljenega Tomeka ji ta predlaga, da bi njene zabavne ljubezenske peripetije upodobila v njegovi satirični lutkarski oddaji. Serija postane velika uspešnica, toda, ko Anja nepričakovano spozna na videz popolnega moškega Antonija se Tomek znajde pred nezavidljivo izbiro med lastno kariero in priznanjem iskrene ljubezni.

Režiser neobrzdanih komedij Zohan je zakon in Gasilca pred oltarjem združi skupino osnovnošolskih prijateljev, ki se po 30 letih znova srečajo na družinskih počitnicah. Toda njihove zelo različne družine in neobičajne življenjske navade kmalu povzročijo veliko nepredvidljivih in bolečih, toda zelo zabavnih katastrof. Da bi svoja življenja spravili na običajne tirnice morajo prijatelji združiti moči in znova odkriti mladostne sanje in hrepenenja.

Po nepozabnem srečanju se skupina prijateljev s svojimi družinami preseli nazaj v rojstni kraj, kjer se vsak sooča s svojimi družinskimi težavami. Lennyja teži pomanjkanje zakonske ljubezni, Kurtu dela preglavice neubogljivi dojenček, Erick je ujet med pripadnostjo do mame in ženinimi zahtevami, Higgy pa se skuša spoprijateljiti z odtujenim in ne povsem uravnovešenim najstniškim sinom. Da bi obeležili spomine na dobre stare čase prijatelji organizirajo zabavo, vendar ob tem naletijo na številne težave z lokalno mladino.

Toula je grška Američanka pri tridesetih, samska in brez dobrih napovedi, da bi se v zakonski smeri kaj spremenilo. Samski stan Toulo sicer malce skrbi, a niti približno tako kot očeta in mamo, ki bi jo po primernega moža najraje poslala v rodno Grčijo. Nekega dna Toula v družinski restavraciji, kjer dela zagleda šarmantnega moškega. Poguma, da bi ga ogovorila, sicer nima, vendar se odloči, da bo spremenila svojo podobo. Vpiše se na računalniški tečaj, očala zamenja za kontaktne leče, zaposli se v turistični agenciji. Na veliko presenečenje znova sreča istega šarmantnega moškega in ga povabi na zmenek. Učitelj Ian, s katerim se začne Toula redno videvati je na prvi pogled popolna izbira ima le dve napaki: ni grškega porekla in ne je mesa, kar je za njene starše tako rekoč nesprejemljivo …

Portokalosovi se vračajo: zgodba junakov, ki so jih gledalci po vsem svetu vzeli za svoje in v njih prepoznali lastne družine. Se odvija deset let po tistem, ko smo družino videli nazadnje. V nadaljevanju komične uspešnice o ljubezenskih prigodah grške družine se še vedno zaljubljena Toula in Miller soočata z družinskimi boji na vseh frontah. Sive lase jima povzroča svobodomiselna hčerka, ki se želi osvoboditi družinskega objema, hkrati pa tudi sama zaradi nenehnih družinskih zdrah težko najdeta dovolj časa za romantično intimo. Popoln kaos povzroči razkritje, da poroka Toulinih staršev nikoli ni bila uradno potrjena kar povzroči zabavne priprave na novo – tokrat še bolj divjo in še bolj obilno grško poroko.

Američanka Georgia odide v Grčijo, da bi odkrila nove izzive, a je v službi vodičke nadležnih turistov vse manj zadovoljna s svojim življenjem. Ko ji dodelijo novega voznika avtobusa – neurejenega in čudaškega Poupija se Georgia znajde tik pred živčnim zlomom. Toda izkušeni popotnik Irv ji s svojim optimizmom znova pokaže svetlo stran življenja ob številnih zabavnih grških avanturah pa Georgia najde tudi ljubezen, kjer jo najmanj pričakuje.

Verjamem, da vam je moj izbor filmov všeč in uživajte ob gledanju 🙂

Poglejte si tudi moj prvi izbor odličnih risank.

Kakšen se vam zdi moj izbor odličnih filmov? Katere filme priporočate vi?

Mogoče ti bo všeč tudi ...