ideje za darila
Nakupi plus Preizkušam | Priporočam

Ideje za darila

Ideje za darila

Zadnjič sem napisala članek o ustvarjalcih in trgovinah v Sloveniji, ki ga najdete tukaj. V njem sem opisala vse svoje najljubše ustvarjalce in trgovine, ki jih poznam že več let ter njihove izdelke tudi z veseljem nakupujem in jih priporočam drugim.

Tokrat pa vam bom predstavila popolnoma nove članke pripravljene v sodelovanju z odličnimi ustvarjalkami v Sloveniji. Za nekatere sem šele pred tedni prvič izvedela. Spet od drugih sem že nekaj časa opazovala čudovite izdelke in razmišljala o naročilu.

Ko sem se začela dopisovati z njimi me je bilo malce strah njihovega odziva na moje nore ideje o njihovih izdelkih. Saj sem se pri vsaki  ustvarjalki resnično zelo težko odločila, kateri izdelek mi je najbolj pri srcu, saj so mi bili vsi tako zelo všeč.

Že med pregledovanjem njihovih Facebook strani ali Instagram profilov se mi je sicer pogosto eden izmed izdelkov takoj zasidral v srce. In nanj preprosto nisem mogla več pozabiti. Kot sem mi to pogosto zgodi v običajnih trgovinah in če izdelka ni več na zalogi ga nato iščem po celi Sloveniji.

To torej pomeni, da kličem v različne poslovalnice ali pišem elektronska sporočila trgovinam vse to le, da dobim ta izdelek. Vendar je bila tokrat izbira izdelka s pomočjo ustvarjalk in z njihovimi idejami veliko lažja.

Nekatere ustvarjalke so se srečale z mojimi norimi idejami in so nato združile več svojih različnih izdelkov v enega. Ali so zame ponovno naredile izdelek, ki ni bil več na zalogi in ki je bil na koncu še veliko lepši, kot prejšnji. 🙂

Še sedaj ne morem verjeti, da jim je resnično uspelo uresničiti moje nore ideje 100 %.

Sama sem nad njihovimi izdelki preprosto navdušena in prepričana sem, da boste tudi vi. Saj v vsakem izdelku lahko opaziš, da je narejen z veliko mero natančnosti ter z ljubeznijo do dela in ustvarjanja.

Zadnje čase sem večinoma sicer vse izdelke kupovala le v navadnih trgovinah. In tam vedno lahko vzamem le izdelke, ki so na zalogi in ki jih imajo nato še vsi v mestu. Zato sem že malce pozabila, kakšen je občutek, če si privoščiš unikaten izdelek, ki je narejen le zate in nihče drug nima istega.

Res je odličen občutek še posebej, če ta izdelek vsak dan opazuješ v svojem domu ali te vsak dan spremlja na poti. Nekateri izmed njih ti preprosto zelo olajšajo delo s svojo uporabnostjo.

Neverjetno odličen občutek je že, ko se dogovarjaš z ustvarjalko o svojih željah in je na koncu izdelek še 1000 x lepši, kot si sploh lahko predstavljaš.

In vsako odpiranje paketa je bilo novo presenečenje, saj je bil vsak izdelek še veliko lepši kot na slikah. Vsaka ustvarjalka se je seveda tudi zelo potrudila z vsakim detajlom na izdelku.

In prav vsak izdelek bom uporabljala z največjim veseljem. Ter se vsakič spomnila na to, da je narejen le zame ter na čudovito ustvarjalko, ki ga je ustvarila.

Zato vam bom vsak teden predstavila pet novih ustvarjalk ali trgovin. Za katere resnično želim, da jih spoznate ter da seveda spoznate tudi njihove izdelke. Če jih boste podprli še z nakupi bodo dobile največje možno priznanje za svoje delo.

Spreglejte tudi malce mojo obsedenost z modro barvo. Imejte v mislih, da sem se res trudila, da so izdelki tudi v drugih barvah (zeleni, rumeni, rdeči in vijoličasti barvi). Zasledili boste tudi lahko ogromno morskih motivov srčkov, zvezdic, rožic, metuljčkov in pikic.

Ampak le brez skrbi vsaka izmed ustvarjalk ima na zalogi še kar nekaj drugih barv, motivov in izdelkov med katerimi lahko izbirate ali oddate svoje unikatno naročilo. Sama sem izbrala meni najljubše motive in barve. Trudila sem se, da so izdelki čimbolj raznoliki in praktični.

Ob njihovih opisih lahko najdete tudi ostale fotografije izdelkov, ki jih izdelujejo. Pokukajte tudi na njihove strani, saj ustvarjajo še ogromno drugih izdelkov, ki jih ni na fotografijah ter si izberite najljubše izdelke.

Verjamem, da niso vsakemu od vas všeč isti izdelki, vendar menim, da bo vsak od vas našel v prispevkih popolne izdelke zase ali fantastična darila za svoje najbližje.

V teh člankih boste odkrili njihove zgodbe in hitro boste lahko opazili, da vse ustvarjalke v svojem delu resnično uživajo. Sama sem zraven še zapisala svoje mnenje o njihovih izdelkih. Zato le hitro kliknite na povezave in pobrskajte še po njihovih Facebook straneh.

No sedaj se lahko končno lotim predstavitve svojih prvih petih ustvarjalk ter vam predstavim svoje ideje za popolna darila.

 • Sweetstuff.si. Je ilustratorka, ki se je odločila, da višek svoje domišljije zlije na papir. Tako so začele nastajati pisane ilustracije, v katerih pogosto nastopajo živali predvsem beli zajčki, ki so ji še posebej pri srcu. Rada jih oblači v starinska oblačila ter jim določa vloge ljudi. Ker izdeluje tudi grafike za otroke, se je odločila, da poskusi v vsej poplavi grafik z rojstnimi podatki izstopati. In zato jih je uredila v obliko pravljice v okvirju, kamor vključi tudi svoje ilustracije. Ker je pravi knjižni molj in velika ljubiteljica klasičnih pravljic se je odločila, da postavi svoje grafike z rojstnimi podatki prav v to obliko. Vse grafike za otroke, ki so na njeni strani, tako vključujejo njene lastne ilustracije. Izdeluje tudi foto “milestone” kartice, ki vsebujejo prav tako unikatne ilustracije in vsaka izmed njih je posebej ročno izrezljana.

Ideje za darila - sweetstuff.si

 

Ideje za darila - sweetstuff.si

Vse njene izdelke sem občudovala že kar nekaj časa, saj sem jih večkrat zasledila na Facebooku in Instagramu med fotografijami daril ob rojstvu. Vendar sem si rekla, da je sedaj prepozno, da naročim sliko z rojstnimi podatki, saj je Gloria stara že dve leti.

To odločitev sem kar težko sprejela, saj so mi resnično zelo všeč starinske pisave ter njene čudovite slike. Zato sem si obljubila, da bom rajši počakala do rojstva naslednjega otroka in da bom takrat naročila pri njej čudovito sliko ali morda kar dve sliki z rojstnimi podatki od obeh.

Naključje je naneslo tako, da smo s Sweetstuff začele skupno sodelovanje in tako sem se odločila, da pri njej naročim prav posebno sliko za naše novo stanovanje.

In res sem imela noro idejo, ki jo je ona uresničila v popolnosti oziroma je naredila sliko še 1000 x lepšo, kot sem si sploh lahko predstavljala. Saj sem se odločila za mešanico treh različnih slik, ki sem jih opazila na njeni Facebook strani.

Zaželela sem si starinsko pisavo, sliko kita ter verz po svoji izbiri. Saj si vedno zaželim imeti popolnoma drugačne stvari, kot jih imajo vsi ostali. In ona je po mojih željah ustvarila res prekrasno sliko, ki že krasi naš dom.

Že, ko smo se med oblikovanjem dogovarjale glede slike, se mi je zdela čudovita, ampak, ko sem prejela paket sem bila nad sliko le še bolj navdušena.

In prepričana sem, da bo nad njo navdušen tudi čisto vsak gost v najinem domu. Saj je v živo še veliko bolj čudovita in posebna sploh, ker vem, da je bila narejena le za našo družino. In predvsem, ker je upoštevala vse moje še tako nore zamisli.

Še posebej sem navdušena nad kitom, ki ga je tudi sama zrisala in je čudovit. Ter nad prekrasno starinsko pisavo. 🙂

Zato vam predlagam, da si le hitro ogledate njene čudovite slike in tudi ostale izdelke na njeni strani, saj sem prepričana, da boste našli ideje za popolno darilo zase ali za druge.Ideje za darila - Sweetstuff.si

 • Papirnica Lili. Sestavlja jo odličen dinamični duo dveh čudovitih žensk mame in hčerke, ki imajo obe še nekaj skupnega, obema je ime Lili. Mama izdeluje nakit, hčerka pa je zaljubljena v izdelke iz filca. Izdelujejo kar nekaj različnih čudovitih artiklov, ki jih lahko najdete v njuni papirnici. Ukvarjajo se z izdelavo unikatov in imajo skupaj trgovino, kjer najdete zelo pester izbor izdelkov (šolske potrebščine, pisarniški material, hobi programa – papir, barve, luknjače in rezila za sizzix, šablone & štampiljke, vse za izdelovanje nakita; perle in dodatke …). Ker je Papirnica Lili, edina trgovina v Novem mestu s hobi programom so se še malce bolj poglobile v unikatna ročna dela. In lahko rečem le, da jima gre to delo odlično od rok ter da skupaj ustvarjajo fantastične izdelke.

Ideje za darila - papirnica LiliIdeje za darila - papirnica Lili

Pri njima sem naročila nakupovalno torbo iz filca. Saj je nakupovalka zagotovo »must have« dodatek za vse strastne nakupovalke. In resnično je čudovita ter obenem še zelo uporabna in zelo prostorna ter tako primerna za vsakodnevne nakupe.

Lahko jo seveda uporabljate tudi preprosto kot torbico. Mene bo nakupovalka zagotovo vsakič spremljala pri vseh nakupih. Moram pohvaliti tudi čudovite uhančke – vrtnice v seveda moji najljubši modri barvi. Ter obesek za ključe, ki je zelo ljubek in bo sedaj krasil ključe našega doma.

Uhančke in obesek za ključe so namreč priložile kot ljubko darilce ob naročilu nakupovalke. Že ob ogledu njunih izdelkov lahko takoj vidiš, da je vsak izdelek narejen z veliko mero ljubezni. Zato le hitro pokukajte na njuno Facebook stran in si oglejte še druge njune čudovite izdelke.Ideje za darila - Papirnica Lili

 • Moy stars. Ustvarja mlada mamica dveh čudovitih fantkov, eden je star sedem let, drugi pa eno leto in pol. Pravi, da jo je za kvačkanje navdušila njena babica. Sama se s kvačkanjem intenzivno ukvarja že štiri leta. In zato izdeluje kar nekaj čudovitih izdelkov med drugim (kapice, copatke, šale, rute, rože in tudi kakšna oblekica se najde vmes). Njena največja strast so igračke pravi pa, da ji tudi prtički ji niso tuji …

Ideje za darila - Moy stars

 

 

Ideje za darila - Moy stars

Prvič sem njene izdelke opazila med fotografijami dogodka Mali vrtiljak, ki se je odvijal ta vikend. In moram reči, da sem nato hitro odšla pogledat še na njeno FB stran, kaj vse še izdeluje. In že takoj so mi bile zelo všeč njene fotografije orhidej ter prikupni copatki.

Zato sem se odločila, da pri njej naročim ljubke kvačkane copatke, saj bom kmalu zopet postala teta. In zato sem si zaželela, da bi moj nečak imel najlepše copatke. Tokrat sem se odločila za zeleno barvo in lahko le še rečem, da so v resnici še veliko lepši kot na sliki.

Škoda le, ker jih ne morem naročiti še za Glorio. Saj so res zelo ljubki ter narejeni v prekrasni zeleni barvi. Prepričana sem, da bo moja sestra nad njimi navdušena, tako kot sem jaz. Vse ostale njene ostale izdelke pa najdete na njeni Facebook strani v povezavi.

Ideje za darila - Moy stars

 • Moj mini svet. Je pozitiven, srčen, zaljubljen, srčkast košček spleta, kjer boste našli personalizirane in prav posebne okvirčke z otrokovimi rojstnimi podatki. In tudi simpatične in unikatne bralne kazalke ter najlepše kartice za mesečno fotografiranje dojenčka. Menda prihaja tudi še kar nekaj novosti za vaše/naše najmlajše in tudi tiste, ki so že malo večji … Vse to le zato, da bomo lahko vsi skupaj z Moj Mini pisali najlepšo pravljico otroštva. Pri njej resnično lahko najdete res čudovite ideje za darila ob rojstvu, krstu, za darila ob koncu šolskega leta in še mnogo več.

Ideje za darila - Moj Mini Ideje za darila - Moj Mini

Pri Moj mini svet sem naročila čudovite foto spominske kartice, saj sem si jih že zelo dolgo želela imeti. Vse, odkar sem jih prvič videla na različnih fotografijah novopečenih mamic. Škoda le, ker teh kartic nisem poznala že, ko se je rodila Gloria.

Saj tudi starši kljub temu, da svojega otroka slikamo 1000 x na dan, lahko ob razvijanju slik pozabimo, na kateri datum je bila, katera fotografija posneta. In v tem primeru bi nam zagotovo prišle zelo prav te simpatične kartice za fotografiranje.

Ki nas tako vedno lahko spomnijo na najlepše trenutke v prvem letu otrokovega življenja. Saj se prav takrat zgodi res ogromno prelomnih in čudovitih dogodkov.

In zato jih bom z velikim veseljem shranila za naslednjega otroka, kot sem shranila tudi vse ostalo od Glorie. Kupite jih lahko v črno beli kombinaciji in so odlične, saj so nevtralne barve ter so tako primerne za punčke ali za fantke.

Poleg tega na njih najdete tudi zelo ljubke motive, saj so obojestranske foto kartice. Na eni strani so označeni meseci, na drugi strani so pomembni dogodki (prvi koraki, prvo kopanje …).

Pri Moj mini svet lahko naročite tudi odlična darila ob koncu šolskega leta. Na primer moje ideje za odlična darila so: unikatna spominska kazala za knjige s posvetilom in motivom po želji ali prikupne slikice z imeni otrok in vzgojiteljic/učiteljic.

Le katera vzgojiteljica ne bi bila vesela tako unikatnega in uporabnega darila? 🙂

Otroci lahko podarijo spominska kazala ali slike vzgojiteljicam/učiteljicam kot prekrasno darilo v zahvalo za njihov trud in potrpežljivost. In ki jih bodo vsak dan spominjala na prelepe preživete dneve z njimi.

Saj sem prepričana, da bodo nad takšnimi čudoviti darili navdušeni prav vsi. Otroci, starši, babice, dedki, vzgojiteljice, učiteljice, saj bodo vedeli, da so dobili za darilo čudovite unikatne izdelke, namenjene le njim.Ideje za darila - Moj Mini

 • Quatchka. Je začela kvačkati komaj leto in pol nazaj v želji, da bi se naučila kvačkati igračke po svoji domišljiji in okusu. Zdaj jih želi ponuditi širšemu krogu kupcev in zato so ji igračke iz zdravstvenega inšpektorata vzorčili za potrebe pridobitve oznake CE oz. varna igrača, kar potrebujejo vse igrače na trgu. Kvačka tudi copatke v obliki živalic pikapolonice, levčke, pande, medvedke … in v tem neizmerno uživa. Po večini kvačka iz bio organskega bombaža, ki je zelo mehak in otroku ter okolju prijazen. Ker kvačka s srcem izdeluje tudi srčke prav tako iz bio bombaža ali iz svetleče se prejice. Le te našije na špange, trakce, broške, ali na gumice, ki so lahko tudi zapestnice in so čudovit modni dodatek tako za najmlajše kot tudi za mamice. Pred kratkim pa so njeno izbiro popestrili še mali metuljčki. Pravi, da ima v načrtu še veliko več oblik, barv in načinov za popestritev vsakdanje garderobe ali tiste za bolj posebne priložnosti. V svojem “delu” neizmerno uživa, obožuje naročila, ki so izziv ter prekipeva od novih idej, ker ve, da je s kvačko in srcem vse mogoče.

Ideje za darila -quatchkaIdeje za darila -quatchka

Tudi izdelke od Quatchke sem že nekaj časa prej opazovala na Instagramu. Predvsem njene čudovite gumice in špange s srčki, ki so se mi še posebej vtisnile v spomin. No, praktično so mi bili vsi njeni izdelki tako všeč, da sploh nisem mogla izbrati pravega.

In zato mi je pri izboru seveda prijazno in z velikim veseljem pomagala Quatchka in tako smo skupaj izbrale prekrasna izdelka zame – špangico in gumico s srčkom v čudoviti modri barvi z bleščicami.

Le kdo bi si mislil, da bom zopet izbrala modro barvo kajne? 🙂 Seveda je bila tudi ona zelo vesela moje izbire, saj menda še nikoli ni ustvarjala špange in gumice s srčki v tej barvi.

In moram reči, da sta oba izdelka čudovita in v živo še veliko lepša kot na slikah. Zato ju bom z velikim veseljem nosila vsak dan. Vi pa si na njeni Facebook strani poglejte še ostale čudovite izdelke. Ideje za darila - Quatchka

Sama sem nad izdelki omenjenih ustvarjalk preprosto navdušena. In prepričana sem, da boste tudi vi. Saj resnično izdelujejo prečudovite unikatne izdelke, kar lahko takoj opazite, saj jih izdelujejo s srcem in z dušo. In prav zato je vsak njihov izdelek še bolj poseben.

Zato si želim, da jim ponudite priložnost, da vam uresničijo sanje in ideje o čudovitih izdelkih. Vabim vas tudi k ogledu in naročilu njihovih čudovitih izdelkov na njihovih Facebook straneh v povezavah. Verjemite mi, da vam ne bo žal.

So vam všeč moje ideje za fantastična darila? 😉 Bi dodali še kakšne svoje ideje ali ustvarjalke? Še veliko idej za darila najdete tukaj.

ideje za darila

Mogoče ti bo všeč tudi ...

2 Komentar

 1. Sandy pravi:

  Cudivito napisano komaj cakam da se vidim ostale izdelke in opise ustvarjalk.Moja škatlica pa v ponedeljek potuje izberi modro.Vse pohvale za članek ??

  1. Klavdija pravi:

   Hvala <3 Komaj čakam čudovito škatlico za čajčke;) In tudi tvoji izdelki so fantastični zato se bomo znašli že v naslednjem članku 🙂

Komentiranje je onemogočeno.