Ideje za darila 7
Nakupi plus Preizkušam | Priporočam

Ideje za darila 7

Ideje za darila 7

  • Ustvarjalčkov svet. Zrasel je iz idej Ide mamice, dveh malih princesk, ki sta sedaj zrasli že v dve mali dami. Dali sta ji navdih, da je začela ustvarjati. Že od nekdaj je zelo rada ustvarjala različne stvari. Lotila se je že vseh možnih tehnik, a najbolj jo je navdušilo šivanje. In ko se jima je z možem rodila prva hčerka, je sanjarila o tem, da bi šivala. Šivalnega stroja ni imela, zato je vsakič prosila svojo mami, da ji je sešila oblačila za hčerko. Kasneje je v šali prosila moža, ali bi ji kupil šivalni stroj. In seveda ji je mož z veseljem ustregel ter ji ga kupil. Ob nakupu ji je zraven pripadal tudi kupon za šiviljski tečaj. Tako si je na tečaju zašila prvo jopico na zadrgo ter hlače in nad svojim delom je bila čisto navdušena. Kasneje je doma sešila še nekaj izdelkov za svoje hčerke. Čez čas je ugotovila, da ji ni dovolj samo navadni šivalni stroj, zato se je odločila še za nakup overlock šivalnega stroja. Kar naenkrat je šivala še z večjim veseljem, saj je z njim izdelek ustvarila veliko hitreje kot prej. Zopet ji je ob nakupu šivalnega stroja pripadal tudi kupon za tečaj. In kot pove, se je na omenjenem tečaju naučila res veliko, saj je točno vedela, kaj jo še zanima. Zato je takrat tudi začela šivati izdelke, ki jih je želela tudi prodajati. Najprej je šivala za prijateljice in znance, potem še za druge. Njena velika strast je tudi risanje na oblačila ter ostale izdelke. Riše ročno s čopičem z barvami za tekstil, ki se lahko normalno operejo v pralnem stroju. Izdeluje tudi čestitke po naročilu in vse za poroko, obletnice (vabila, zahvale, sedežni red, naprsne šopke …). Sedaj je svoj prvi šivalni stroj zamenjala za veliko boljšega, s katerim lahko šiva vse materiale. V svojem delu resnično uživa, tako da z največjim veseljem šiva unikatna oblačila za vas. Najbolj je vesela, ker lahko sama sebi sešije nova čisto posebna in unikatna oblačila, takšna, ki jih nima nihče drug. Vse njene izdelke lahko najdete na njeni Facebook in spletni strani.

Ustvarjalčkov svetUstvarjalčkov svet

Ido sem prvič videla in spoznala na predavanjih o ženskem podjetništvu. Zelo hitro smo se ujele, saj sem takoj začutila njeno strast do ustvarjanja in šivanja. Zelo zanimivo mi je bilo tudi, da je na predavanjih vedno imela oblečena svoja unikatna oblačila, ki si jih je sešila.

Včasih se morda niti ne zavedamo, da si sploh ne znamo sami sebi delati reklame. Ampak ona je resnično z veseljem nosila svoja oblačila in tako smo tudi druge lahko opazile njene izdelke.

Ki so bili čudoviti in predvsem zelo pisani ter raznoliki. Tudi po koncu predavanj smo z Ido ostale v stikih, saj smo večkrat govorile o različnih temah glede podjetništva.

Sploh, ker smo obe mamice in imamo pri nekaterih stvareh drugačna pravila in informacije glede kombinacije starševstva in podjetništva. Saj smo pri nekaterih stvareh mamice podjetnice na boljšem spet pri drugih stvareh na slabšem.

Seveda sem tudi kasneje vsakič občudovala njene nove izdelke in zato sem se tudi odločila, da pri njej naročim prekrasen šal tokrat le zase.

Ampak, ker seveda ne morem iz svoje kože, sem se čez nekaj dni premislila in spremenila naročilo v čudovit poletni klobuček za Glorio. Želela sem, da je narejen v istih barvah, kot sem jih izbrala že za šal.

Ida je seveda moje želje takoj upoštevala in ustvarila je čudovit dvobarvni poletni klobuček za Glorio. Na tej fotografiji se žal ne vidi, ampak odličen je tudi zato, ker je zadaj daljši in zelo lepo pokrije tudi vrat.

Zelo mi je všeč tudi top barvna kombinacija, ter, da je narejen iz bombaža. Tako, da bo odličen tudi za naš morski oddih v avgustu. 
Ustvarjalčkov svet

  • Hiška drobnarij. V mali Hiški drobnarij hrepenijo po čim večjem zadovoljstvu vseh svojih kupcev. Vedno želijo poskrbeti za tiste dni, ko se pojavljajo vprašanja (s čim obdarovati naše bližnje ali sebe, kako prenoviti, urediti ali le okrasiti svoj topli dom ipd.)? Radi bi vam preprosto izbrisali te vprašaje in vam z nakupom ali svojim svetovanjem prihranili čas ter tudi denar. Ponudbo tudi redno širijo in o tem vas z veseljem obvestijo preko e-novic ali na njihovi Facebook strani ter na Instagram profilu. Vedno se z veseljem trudijo za vas, saj v tem, kar delajo iskreno uživajo. Veseli so vsakega povratnega mnenja, sodelovanja in tudi vsakega naročila so srčno veseli. Eden izmed njihovih najbolj prodajanih produktov je zagotovo Drink box, ki je bil v letu 2016 nominiran in nagrajen za okolju, ljudem in otrokom prijazne stekleničke. Drink boxi imajo tudi edinstveno patentirano zasnovo, da ne polivajo tekočine ter so zelo odporni in jih lahko preprosto razstavimo ter očistimo. Narejeni so iz tritana in so tudi preizkušeni glede varnosti ter trajnosti. Primerni so za fantke in punčke, otroke in odrasle ter tudi za osvežilne napitke. Snack box pa lahko uporabite tudi za mini prigrizke.

Hiška drobnarijHiška drobnarij

V Hiški drobnarij sem že nekaj časa občudovala različne čudovite izdelke. Predvsem sem vsepovsod opazila, da že veliko otrok uporablja njihov drink box. Zato sem se odločila, da ga želim preizkusiti tudi sama oziroma da ga bo preizkusila Gloria.

Ker imajo preprosto res veliko izbiro, sem se komaj odločila za barvo in velikost. In glede na to, da za Glorio pogosto nakupujeva stekleničke za sok v velikosti 180 ml in za mleko 280 ml, sem se tokrat odločila za manjšo 235 ml, ki je ravno pravšnje velikosti za otroke.

Če bi izbirala zase, bi verjetno naročila večjo, saj imam vedno na poti s seboj tudi steklenico vode. Ampak tokrat sem se zopet odločila, da naročim stekleničko za Glorio.

Še posebej sem se navdušila nad stekleničko drink box, saj lahko zraven dokupiš še nadvse uporabno ledeno vrečko. In tako ostane pijača v steklenički hladna dlje časa.

Saj je bila naša največja težava zadnjič na plaži, da se je mleko v drugih stekleničkah zelo hitro skisalo. Ledena vrečka pa ohranja drink box in pijačo v njem hladno.

Poleg tega je odličen in priročen, ker lahko vanj dodaš na primer še sadje. In predvsem, ker nima običajnega cuclja, ampak slamico. Seveda sem izbrala drink box v modri barvi. 🙂

Hiška drobnarij

  • Ustvarjalni navdih. Ustvarja umetnica Vesna, ki je že v mladih letih naučila pletenja, kvačkanja ter se je udeležila tudi tečaja izdelovanja idrijske čipke. Izdelavi nakita in ostalih modnih dodatkov je predana z dušo, srcem in vsak začetek izdelave izdelka ji predstavlja izziv, ki ga izdela do popolnosti. Je zelo vztrajna, vedoželjna in pozitivna oseba, kar se odraža na vseh njenih izdelkih. Njena ustvarjalnost in domišljija sta brez meja. Zadnje dve leti se izredno navdušuje nad izdelavo nakita iz žice – različne debeline žic prepleta med seboj, tako da dobi različne vzorce in 3D učinke. Pri ustvarjanju izredno rada vključi različne poldrage kamne (ametist, tigrovo oko, mačje oko, turkize …). Plemenito jeklo je izbrala kot njen glavni material zaradi alergije na baker. V trgovinah in povsod lahko najdemo bižuterijo, ki je pa sama na žalost ne more nositi, saj ji le-ta povzroča srbečico in izpuščaje. Plemenito jeklo se ji zdi še vedno cenovno dostopen material in najboljša alternativa srebru in srebrnemu nakitu. Približno pol leta nazaj je tudi obudila svojo strast do kvačkanja. Je tudi izredna ljubiteljica unikatnih kosov oblačil. In kadar najde čas, se loti kvačkanja različnih oblačil. Dobila je tudi nove ideje za izdelavo brošk in igel, ki držijo plete in šale na mestu, kjer si to ženske želimo. Broške so videti izredno lepo tudi na puloverjih, torbicah in jesenskih/zimskih plaščih. Poleg žice je njena druga strast les – sama izdeluje v domači delavnici lesene igle in vilice za lase, ki jih zaščiti z naravno mešanico čebeljega voska. Svoje stranke tudi rada redno razvaja s popusti v svoji Etsy trgovinici. Trenutno ima aktivno nagradno igro na svoji Facebook strani – Ustvarjalni Navdih. In ko bo stran dosegla 700 všečkov, bo nekomu podarila prelep par uhančkov iz plemenitega jekla tako, da vabljeni k ogledu in všečkanju.

Ustvarjalni navdihUstvarjalni navdih

Ko sem prvič zagledala izdelke na Facebook strani Ustvarjalni navdih, sem se takoj zagledala v obesek v obliki srčka. Zato sem vprašala Vesno ali lahko zame ponovno izdela takšen obesek.

Le, da sem jo prosila še, če je lahko kamen vijoličast saj, nisem prav posebno navdušena nad rožnato barvo.

Seveda je bila takoj za in poslala mi je fotografije različnih kamnov ter barv. In takoj sem odločila za čudovit temno vijoličast kamen – ametist. Vprašala me je tudi ali želim črno povoščeno ali verižico iz plemenitega jekla.

In hitro sem ji odgovorila, da bi želela verižico iz plemenitega jekla. Saj želim, da je nakit takšen, da se lahko z njim brez težav tudi prham ali plavam v slani vodi.

Saj drugače pogosto pozabim, da moram nakit sneti in zato drug nakit uporabljam le za posebne priložnosti. In tokrat sem želela verižico, ki jo lahko nosim vsak dan in je obenem čudovita ter tudi udobna za nošenje.

In nad končnim izdelkom sem resnično navdušena in tudi vsi ostali, saj jim je verižica čudovitim obeskom resnično zelo všeč. Saj pravijo, da je popolnoma drugačna od vseh dosedanjih. Zato jo z veseljem nosim sedaj vsak dan sploh, ker je tako udobna, da pozabiš, da jo sploh nosiš.

Škoda le, ker se na fotografiji ne vidi, kako zelo lepa je. Zato vas vabim, da si ostale fotografije čudovitih izdelkov Ustvarjalnega navdiha ogledate na njeni Facebook strani ali v njeni Etsy trgovini. In naročite sebi najljubši izdelek ali pa izdelek po svojih željah.
Ustvarjalni navdih

  • Krpica na krpico. Pod imenom Krpica na krpico najdete celo paleto unikatnih šivanih izdelkov iz blaga, ki jih z iskrico v srcu izdeluje ustvarjalka Katja Podstudenšek Klavčič. Gre za različne torbice, od toaletnih torbic do nahrbtnikov z reguliranjem na vrvice  in torbic za shranjevanje pleničk. Katja zelo rada ustvarja predvsem za otroke in šiva različne modele kril, oblekic, hlač pa tudi trakov in kapic. Njena posebna ljubezen so drobni okrasni in uporabni izdelki, kot so knjižna kazala, obešanke za dekliške špangice in različni obeski. Izdelki so polni ustvarjalne energije, saj obožuje svoje delo. Katja je že kot majhna punčka z občudovanjem opazovala svojo teto pri krojenju in šivanju. Takrat je tudi prvič sedla za šivalni stroj in ob tetini pomoči zašila preproste oblekice za svojo punčko. Ko je pod srcem nosila svojega tretjega otročka, malo punčko, je začutila, da je ustvarjalno šivanje pravzaprav njeno poslanstvo in da mora nujno ustvarjati in predvsem šivati. Takrat se je začela počasi prebujati ideja o Krpici na krpico. Katja ima rada barve in uživa v ustvarjanju različnih barvnih kombinacij. Idej ji ne bo zmanjkalo, saj se le-te porajajo vedno znova in znova. Obenem ostaja njena neizčrpna muza njena hčerka. Vabi vas, da pokukate v njen mali svet na njeni Facebook strani.Krpica na krpicoKrpica na krpico

Pri Katji sem naročila čudovito kozmetično torbico, saj sem potrebovala novo kozmetično torbico. Ki jo lahko uporabim za dopust ali da vanjo pospravim različne kozmetične izdelke (labela, dezodorant, maskara, barvica za oči, parfum …) in jo pospravim v svojo torbico.

Odločila sem se za kozmetično torbico v zeleni barvi z motivi srčkov in krogov. In še posebej mi je všeč, ker je ravno prav velika in dovolj prostorna, obenem mi je tudi zelo všeč barva in dodatki na njej.

Kozmetična torbica je zagotovo tudi ena izmed odličnih idej za darila. Saj pride prav vsaki dami, četudi ne uporablja veliko kozmetičnih izdelkov. Seveda imate na voljo in na izbiro različne velikosti, barve in oblike torbic.

Zato le hitro pokukajte na njeno Facebook stran in preverite, kaj vse lahko še naročite pri njej.
Krpica na krpico

  • Natalija Cigale – Polymer Clay Artist. Natalija že odkar pomni, rada ustvarja. Riše, slika, kipari, šiva, kvačka, plete, zadnji dve leti pa najraje gnete polimerno glino. Iz nje izdeluje čudovit unikaten nakit ter okrasne izdelke. Pri svojem ustvarjanju uporablja svojo domišljijo in zelo rada eksperimentira. Kot mi pove, po glini ne riše in vse kar vidite na njenih izdelkih, je oblikovano, večinoma s t. i. millefiori tehniko, katero je odkrila na različnih spletnih straneh in v knjigah drugih umetnic. Poleg nakita (ogrlice, zapestnice, uhani, prstani, broške, lasne sponke) izdeluje tudi okrasne izdelke (vaze, solnice in poprnice, skodelice, ogledala, stenske ure …). Nakit in ostale izdelke oblikuje tudi po naročilu. Več njenih izdelkov si lahko ogledate na njeni spletni strani, najdete jo tudi na Facebook strani. Občasno se udeleži tudi kakšnega sejma z unikatnimi izdelki, kjer si lahko njene izdelke ogledate v živo.

Natalija CigaleNatalija CigalePri Nataliji sem naročila posodice za sol in poper, ker kot veste, smo se pred meseci preselili v prenovljeno stanovanje. In zato sem hotela imeti prav posebne posodice za sol in poper, ki že krasijo mojo kuhinjo.

Ravno nekaj dni nazaj sva se z Rajkom pogovarjala, da potrebujeva nove posodice za poper in sol, saj nama prejšnje sploh niso bile všeč. In zato sem nove naročila pri Nataliji, saj sem želela, da so nekaj resnično posebnega.

In res so zelo posebne, saj imajo na obeh straneh zelo zanimive oblike in barve. Če so tudi vam všeč njeni izdelki le hitro pokukajte na njeno Facebook in spletno stran.

nataša cigale

So vam všeč moje ideje za darila 7? Bi na seznam uvrstili še katere ustvarjalce ali trgovine? 🙂
Ideje za darila 7Ostale ideje za darila najdete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...