Ideje za darila 6
Nakupi plus Preizkušam | Priporočam

Ideje za darila 6

Ideje za darila 6

  • CUTE WOOD. Predstavlja Katjo in Davida, ki pod imenom Cute Wood ustvarjata čudovite lesene izdelke. Vsi njuni izdelki so narejeni izključno iz recikliranega lesa (palete, odpadi mizarskih delavnic …). Največ izdelata lesenih obešank z napisi, ki so vsi ročno zapisani tako, da skorajda ni omejitve za besedilo, napisano na les. Njun les je obdelan s posebno tehniko, ki mu daje vintage videz. Lotita se marsičesa in tako nastajajo tudi drugi uporabno-okrasni izdelki za dom. Kot so na primer kuhinjski pladnji, stojala za kuharsko knjigo, obešalniki, ogledala … Še najbolj pri srcu in res poseben ter unikaten kos dekoracije za dom so njuni “ŽIVI OKVIRJI DREVO”. Tako sta jih poimenovala, ker domu resnično dajo neko novo življenje in vam približajo naravo tudi med štirimi zidovi. Lahko so sestavljeni samo iz drevesa ali pa drevesu dodata še najljubši napis, besede, ki vas vsak dan spomnijo na tisto, kar imate najraje. So 5 članska družina in tudi družina ter dom je njuna vrednota, kar se izraža tudi v izdelkih, ki jih ustvarjata sedaj že leto dni. Saj menita, da so majhni dodatki za dom šele tista pika na I, ki dom naredijo domač in samo tvoj. In z veseljem bosta takšne dodatke ustvarjala še naprej. Saj sta, kot sama rada pravita skorajda šele na začetku, ampak idej jima nikoli ne zmanjka. Izdelki so na voljo tudi v njuni majhni trgovinici Cute Wood v najbolj kjut hiški v mestu na robu mestnega parka Maribor. Lahko si pogledate tudi fotografije izdelkov na njuni Facebook strani ter se z njima dogovorite za naročilo preko Facebook sporočila ali elektronske pošte.

cute woodcute wood

Pri Cute Wood sem naročila čudovito obešanko za našo družino z imeni. Saj sem njune izdelke občudovala že nekaj časa in v obešanko z imeni sem se preprosto takoj zagledala.

Zato sem se s Katjo dogovorila, da obešanko izdelata tudi za našo družino. Ker sem želela, da je nekaj posebnega, sem jo vprašala, ali je lahko napis s pisanimi črkami. Ter če lahko doda še srčke, ki jih imam zelo rada.

Vse moje želje sta seveda dosledno upoštevala. In že naslednji dan sta mi na dom poslala prečudovito unikatno tablico z imeni naše družine.

Meni se zdi resnično čudovita in že krasi naš mali dom. Tudi Rajku je zelo všeč in jo je zelo pohvalil, saj vedno pohvali le stvari, ki so mu resnično všeč. Tako, da njegova pohvala res veliko pomeni. 🙂

Tablica in njuni ostali čudoviti izdelki so lahko tudi prekrasno darilo ob rojstvu, ob selitvi, rojstnih dneh ali kot poslovno darilo. Zato le hitro pokukajte na njuno Facebook stran ter poiščite prave izdelke zase.

Seveda bosta vedno vesela tudi vaših idej in želja. In prepričana sem, da bosta z največjim veseljem za vas ustvarila res prekrasne izdelke po vaših željah. Kot sta tudi za našo družino ustvarila to prečudovito družinsko tablico.

Cute wood

  • GloriannaCrochet. Nataša Mulec je začela z ustvarjanjem svojih izjemnih izdelkov pred tremi meseci. Ime GloriannaCrocket, ki ga je izbrala zajema vrsto kvačkanih izdelkov iz bombažne preje priznane znamke Hoooked. Nataša navdih zanje črpa iz preteklosti in nato izdelkom doda sodoben pridih. Tako se glasi tudi njen slogan: »Nostalgično moderno.« Z njeno spretnostjo in kvačko so sprva nastale kvačkane košare, ki so izjemno praktične, saj je bombažna preja pralna, elastična ter tudi ekološka. Vse izdelke lahko ročno operemo ter posušimo na zraku. Vendar košare niso odlične le za shranjevanje stvari, temveč tudi popestrijo videz vsake sobe, v kateri se nahajamo. Kasneje je sledila izdelava prvih torbic ter nakita. Kvačkan nakit iz bombažne preje je tudi, je hit letošnjega poletja, saj je primeren tudi za nošenje na plaži ter za mamice, saj se lahko otroci z nakitom tudi igrajo in se ne strga. Razni dodatki, ki krasijo njen nakit, ga še dodatno popestrijo. Kmalu bodo njeno ponudbo popestrili še trakovi za otroške dude, nahrbtniki ter mnoge različice obstoječih izdelkov. Nataša bo z veseljem ustregla vsem vašim potrebam in željam ter ustvarila izdelke tudi po naročilu. Izdelke na zalogi, kontaktne podatke in ostale informacije lahko najdete na njeni spletni strani v povezavi. Tam se lahko prijavite tudi na e-novice in tako boste vedno obveščeni o novostih in kakovostnih izdelkih GloriannaCrochet.

GloriannaCrochet
GloriannaCrochetPri Nataši sem se takoj zagledala v njene košarice. Sploh, ko sem na njeni spletni strani ob opisu opazila, da so uporabne tudi zato, da vanje pospravimo daljince.

In tako sem med različnimi velikostmi in motivi odločila za manjšo izmed košaric ter za motiv Parisa. In ta košarica je odlična, saj vanjo lahko vsak dan pospraviva daljince od televizije.

Sploh, ker sva prej vsak dan naprej iskala vsepovsod, kje se nahaja daljinca in pogosto sta bila najdena med igračami ali oblačili. Sedaj bosta vedno lepo pospravljena v prekrasni košarici, ki jo je ustvarila Nataša.

Rajko si je v košarici tudi že prisvojil prostor za mobitel. In je tudi košarico zelo pohvalil, da je odlična.

Po drugi strani mi je košarica tako zelo všeč, da že razmišljam, da bi naročila še kakšno in za kaj vse bi jo lahko uporabila. Sploh, ker so košarice res tako lepe, da popestrijo vsak prostor.

Ker je kvačkan nakit iz bombažne preje hit poletja sem se odločila, da naročim tudi dve njene zapestnice in verižice. Saj sem želela preizkusiti ali so res tako trpežne in udobne za nošenje.

In vse te lastnosti lahko brez težav potrdim, saj sem preizkuse trpežnosti opravila z Glorio in Rajkom.

Obenem je Natašin nakit tudi zelo udoben in čudovit modni dodatek. Všeč mi je tudi to, da se njen nakit brez težav očisti. Verjetno ste malce presenečeni nad mojo izbiro barv, ampak kot sem obljubila, ne bom vedno in povsod naročala le izdelkov v modri barvi.

Saj, kljub temu da nisem pretirana ljubiteljica rožnate barve mi je verižica zelo všeč, saj je tako udobna in jo krasi tudi čudovita rožica. Po vsej verjetnosti jo bom uporabljala kot modni dodatek v laseh.

Tudi to sem že preizkusila v prejšnjem tednu in mislim, da lahko potrdim, da se obnese tudi kot odličen modni dodatek v laseh.

Manjša rožnata zapestnica bo za Glorio, saj vedno želi imeti iste stvari, ko jih imam jaz. Sama sem navdušena predvsem nad tem, da te zapestnice ne bo mogla uničiti. Saj sem morala ostali nakit od Glorie pospraviti za nekaj let, ker drugače uniči vse. 🙂

GloriannaCrochet

  • Malčkov svet. Je spletna trgovina, ki jo vodi mamica Katjuša, ki je želela po rojstvu otroka ostati doma, delati od doma in se kar se da posvetiti otroku. Za svojega otroka je veliko oblačil naročala pri slovenskih izdelovalkah, zdaj z njimi sodeluje tudi poslovno, saj je del trgovine namenjen prodaji unikatnih izdelkov slovenske izdelave. Poleg unikatov lahko v trgovini najdete tudi usnjene čevlje za otroke (imajo veliko izbiro mehkih čeveljčkov za prve korake), didaktične igrače … Tiskajo tudi na bodije in majčke. Na ta način naredijo čudovite komplete za praznovanje rojstnih dni, bodije za izvirna darila novorojenčkom, potiskajo tudi ujemajoče majčke za celo družino. Če iščete izvirno darilo, s potiskanim bodijem ali majčko zagotovo ne boste zgrešili. Vse njene čudovite izdelke lahko najdete v njeni spletni trgovini.

Malčkov svetMalčkov svetPri Malčkovem svetu sem naročila dva čudovita obročka za lase za Glorio v modri barvi, ki sta unikatno delo slovenske ustvarjalke Dušanke Sirše … Katjuša mi je poslala tudi prikupne špangice za Glorio, ki jih je hotela nositi vsak večer, ko smo šli na sprehod ob morju.

Nad njimi je bila popolnoma navdušena in predvsem ponosna, ker je tako kot jaz lahko nosila špangice in oblekice. Vedno bolj imam občutek, da želi prehitro odrasti.

Tudi nakupovalka vrečka, ki jo je priložila je zelo ljubka, saj je majhna ter praktična in je zato Glorii še posebej všeč. In seveda, ker so na njej morski motivi, saj včasih cele dneve kot jaz sanjari le o morju.

Tudi meni je zelo všeč mala nakupovalna vrečka, ker je uporabna za večkratno uporabo in ker je pralna v pralnem stroju. Tudi sama vedno uporabljam takšne nakupovalne vrečke za vse nakupe – le večje.

In tudi nova majica za Glorio je zelo prikupna, kajne? 🙂 Nosila jo je tudi na naših potepanjih po Črni gori. In vsakič nama je razložila, da so na njeni majici metuljčki. Če so tudi vam všeč njeni izdelki le hitro poglejte na njeno spletno stran, kaj vse še ponuja. 
Malčkov svet

  • Alterskin. Anja Rednak Jakšič je v svetu lepote že celih 13 let in je tista, ki naš največji organ – telo, pozna do detajlov. Poleg anatomije in fiziologije kože je njeno znanje bogato tudi na kemijskem področju. Odlično pozna vse sestavine, ki so prisotne v kozmetičnih izdelkih, poglablja se v njihovo sestavo in delovanje aktivnih ter negovalnih učinkovin. S svojim bogatim praktičnim znanjem je nepogrešljiv člen v laboratoriju, kjer zadnjih pet let sodeluje pri blagovni znamki Alterskin. Filozofija znamke je njena ideja, kot kontrolni vodja pomeni, da postavi cilje, ki jih želijo z določenim izdelkom doseči. Ter preverja, ali izdelki dosežejo pričakovanja, preden jih pošljejo na trg. Kontrolira certifikate o lokaciji ter predelavi vsake sestavine.

alterskin alterskinKot ste že lahko opazili sama ličila, uporabljam res poredko. Kot sem že večkrat omenila pogosto uporabljam ličila le za posebne dogodke in občasno za večerne sprehode na dopustu. Iz preprostega razloga, ker se ne znam naličiti in ker mi kozmetični izdelki pogosto povzročajo razne alergije.

In prav iz tega razloga sem se odločila, da pri Anji naročim odstranjevalec ličil, ki je nežen do kože in predvsem do naših oči. Saj so me do zdaj vedno po uporabi kateregakoli odstranjevalca ličil pekle oči ali koža, ko sem odstranjevala ličila.

Ta odstranjevalec s kokosom je zelo nežen do kože in obenem še zelo lepo diši po kokosu. Meni je resnično odličen in ga bom vedno z veseljem uporabljala vedno, ko se bom naličila.

Obenem ob dnevni uporabi krepi še trepalnice, saj v njem najdete tudi vitamin E. Šipkovo olje menda poskrbi tudi za brisanje prvih gubic okoli oči. Uporablja se s pomočjo vatke, poleti je priporočljiva hramba v bolj hladnih omaricah.

Pri zelo suhi koži oziroma koži, ki ji primanjkuje maščobne zaščite, je čudovit izdelek za dnevno čiščenje kože. Saj je njegova uporaba zelo preprosta. Na moker obraz z rokami nanesemo za grahek velikost kokosovega odstranjevalca za make up in zmasiramo obraz ter ga speremo z vodo.

Preizkusila sem tudi eterični koncentrat za gubice na obrazu. Uporabimo ga, kadar želimo takojšen učinek spočite, sveže in mladostne kože. Zvečer v kremo vmešamo do tri (pazi koncentrat) kapljice, nanesemo na obraz in gremo spat.

Zjutraj je koža kot nova. Sicer sama še nimam veliko gubic le okoli oči, ampak resnično me zanimal njegov učinek.

Le paziti morate, da ga zmešate v pravem razmerju s kremo, ki jo uporabljate za obraz. Ter da se po nanosu koncentrata in kreme ne izpostavljate soncu.

Koncentrat je še posebej priporočljiv za vse zaposlene mamice. Vsi izdelki Alterskin imajo tudi evropske certifikate: – natural and organic cosmetics ter innovations product. Sama sem koncentrat uporabljala skupaj s kakavovim maslom Butters, ki ga najdete tukaj.

Alterskin

  • Best momVeliko let se je Anja spraševala, kaj v življenju resnično želi početi. Poklic, za katerega se je izšolala, ni izpolnjeval njene notranje želje po ustvarjanju in kreiranju nečesa novega, unikatnega. Že od nekdaj je za hobi rada ustvarjala, oblikovala, risala, šivala stvari za darila prijateljem ter svojcem in ob tem neizmerno uživala ter se sprostila ter odmislila vse težave. Med nosečnostjo je ob obilici prostega časa veliko razmišljala o prihodnosti, novem življenju z otrokom in ob tem je v njej dozorel odgovor na to, kaj bi rada počela v življenju – šivanje, šivanje in še enkrat šivanje. Ko je šivala za svojo punčko obleke, majice, dodatke itd., je dobila idejo, da bi ustvarila unikatno previjalno torbo, saj se je večkrat srečala s težavo, kje previti svojo punčko, ko je bila zdoma. Zelo je ponosna, da danes počne, kar jo veseli ter da lahko predstavi izdelke, ki jih je naredila z veliko ljubezni. In zakaj BESTMOM? Ker hoče biti vsaka mama za svojega otroka najboljša mama ter mu privošči le najboljše!

Best momBest momKer sem se preprosto zaljubila v svojo torbico za pleničke, sem se odločila, da še svoji sestri naročim torbico za pleničke. Saj jo bo sedaj ob rojstvu drugega otroka resnično potrebovala.

Zato sem zanjo naročila malce drugačno vendar odlično torbico za pleničke, ki jo je zame izdelala Anja. Odločila sem se, da naročim torbico z motivom krogcev ter ljubko figurico na njej – žirafo.

Ta torbica se razlikuje od moje predvsem v tem, ker je v njej skrit še del za previjanje. In je tako primerna za na pot že za otroke od rojstva dalje. In je obenem tudi zelo praktičen pripomoček za previjanja, ki ga bi bil vesel vsak starš.

In zato sem prepričana, da bo tudi moja sestra navdušena nad našim darilom.

Torbice za plenice se odlično obnesejo tudi na potovanjih oziroma kadar greste z dojenčkom po opravkih, na sprehod, k zdravniku, ali samo na kavico s prijatelji. Anja mi zaupala tudi, da se je večkrat srečala s težavami, ki pestijo veliko mamic.

Med drugim se je velikokrat soočala z umazanimi previjalnimi površinami in brezupnim iskanjem previjalnice.

In prav ta torbica za plenice vam omogoča, da otroka položite na čisto, nepremočljivo, mehko previjalno podlogo (z vsemi potrebnimi pripomočki, ki so shranjeni v stranskih žepih) ter tako lahko svojega otroka previjete kjerkoli.

Torbica za plenice je sestavljena iz nepremočljive podloge, podložene z mehkim polnilom, da je otroku med previjanjem udobno. Ob straneh sta dva priročna žepa, ki sta namenjena negovalnim potrebščinam za dojenčka (plenicam, vlažilnim robčkom, kremam, itd.).

Velikost zaprte torbice za plenice je 30 cm x 22 cm (Š x V). Odprta torbica za plenice oziroma dolžina previjalne podloge meri približno 60 cm.

best momVam je všeč moj izbor idej za darila 6? Bi dodali še katero izmed ustvarjalk v Sloveniji?
Ideje za darila 6

Mogoče ti bo všeč tudi ...